Verslag
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(1).jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 

Meisjes D6 - Hockey Club Twente MD7: 1 - 1

Gespeeld op: 11-11-2017

Zaterdag de 11de van de 11de.

Terwijl de koude regen de velden aan het Hooghe Laer nog lastig valt, verzamelen onze meiden zich voor een middagwedstrijd tegen de hockeyclub twente die in 1999 is ontstaan uit een fusie tussen de clubs uit Borne en Hengelo. Vandaag moeten we het doen met 12 meiden en dat vergt van Norbert de nodige creativiteit in de opstelling. De uitslag die onze tegenstander vorige week neerzette heeft toch wel wat indruk gemaakt, en de meiden worden voorbereidt op een zware klus. Met Merle teruggehaald naar het middenveld hopen we de balans in het team te houden, omdat de tweeling vandaag ontbreekt. Meteen vanaf het begin blijkt dat het een pittige klus zal worden vandaag. De meiden uit twente zitten er over het hele veld bovenop. continu zetten ze met 2 of 3 speelsters druk op de bal. Je ziet dat onze meiden dat niet gewend zijn en de eerste helft komen ze er eigenlijk niet uit. De druk van Twente levert niet echt grote kansen op maar Zwolle heeft moeite aan de bal en de meiden hebben teveel tijd nodig om de aanval te kunnen kiezen. De achterhoede houdt stand maar af en toe dreigt Twente, die een aantal vaardige speelsters hebben. Een kleine concentratiefout leidt tot een rommelige situatie voor het doel van Anouk, De duw die aan Anouk uitgedeeld wordt, wordt helaas niet gezien en vervolgens rolt de bal rustig hobbelend over de doellijn. Dat is al een tijd terug dat de meiden tegen een achterstand aan keken. Met 0-1 gaan we rusten.

Druk overleg aan de zijlijn, wat gaan we doen? Er wordt besloten Merle terug in de aanval te brengen. Irene wordt gevraagd de mid mid positie op te pakken en Evi Anne neemt als slot op de deur de plek van Irene over. De meiden krijgen de opdracht mee iedere vrije bal en uitslag direct te nemen, niet meer wachten maar gelijk de bal aan de stick minimaal 5 meter lopen en dan spelen. Het kost nog wat moeite maar meer en meer gaan de meiden dit ook doen, en daarmee helpen ze zich aan een voordeel. Doordat de tegenstander regelmatig niet de juiste afstand houdt, krijgen we meer situaties mee, en daardoor druk vooruit. De meiden zetten de wedstrijd naar hun hand, en Welmoed krijgt een mooie mogelijkheid op de gelijkmaker. We zakken minder ver terug en Irene pak haar nieuwe rol goed op en gaat voorop in de strijd. Ook Evi Anne pakt haar momenten als voorstopper en zorgt voor de nodige rust. Langzaam maar zeker lijken de meiden er zelf ook weer in te gaan geloven, Nadine doet haar best om de bal met snelheid over de linkerflank te spelen en een aantal keren levert dat het nodige gevaar op. In een van die situaties lopen Ruth en Welmoed goed weg bij de backs van de tegenpartij en als de bal er dan een keer doorheen vliegt pikt Ruth hem goed op en loopt alleen op de keepster af. Voor de wedstrijd hadden we het met de meiden erover gehad dat ze bij een kleine keeper goed in de hoeken moesten spelen. Ruth weet haar neiging om te slaan te onderdrukken en pushed de bal in de linkerhoek, 1-1, een golf van opluchting stroomt vanaf de zijkant het veld op. De meiden blijven druk zetten maar het volgende doelpunt blijft uit. Met 1-1 als eindstand mogen de meiden niet klagen, tuurlijk hadden ze meer gewild en wellicht ook kunnen halen. De coaches zijn trots dat de meiden zich de tweede  helft van een compleet andere kant laten zien en dat ze zich goed terug geknokt hebben in de wedstrijd. Op naar volgende week, weer een thuiswedstrijd, weer een kans om 3 punten in de Zwolle te houden. Maar eerst weer trainen en beter worden met elkaar. Goed gespeeld meiden. 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC De Mezen MD5
Mixed Hockey Club Ommen MD2
HC Zwolle MD7
Flevoland MD4
MHC Dalfsen MD2
Hattemse M.H.C. MD2
Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina MD4
EHV Enschede MD6
Flevoland MD2

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram

 

Twitter