Verslag
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(1).jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 

Meisjes D6 - Mixed Hockey Club Ommen MD2: 5 - 0

Gespeeld op: 16-9-2017

Speelronde 2.

 

Ommen thuis altijd lastig, dat is wat er in de hoofden van de meiden deze week wel speelde. Vorig seizoen waren het 2 loodzware wedstrijden tegen de club uit het kleine stadje aan de Vecht. Je merkte het aan de meiden, toch wat spanning: zou dit team D2 hetzelfde zijn als vorig jaar??? 

Voor de verandering geheel op tijd starten de meiden op veld 5 vol bravoure, de eerste acties  zijn vooruit gericht en het duurt niet lang of de eerste kans dient zich aan. Maar de Ommense keeper en laatste vrouw staan hun mannetje. Toch houden onze meiden de druk erop en creeren kans op kans. Maar ook Ommen laat zien dat de meiden niet moeten denken dat ze deze wedstrijd zomaar kunnen winnen, gelukkig heeft Anouk zich ook deze zaterdag weer in het keeperspak gehesen en zorgt met een knappe redding dat we niet  halverwege de eerste helft tegen een onverdiend tegendoelpunt aanlopen. Aan de andere kant ketst een voorzet van Merle snoeihard van de paal terug het veld in. Ook de strafcorners worden in de eerste helft niet verzilverd  en de meiden gaan met 0-0  de rust in. 

Het 2e bedrijf  gaat verder waar het eerste geeindigd is, richting het Ommer doel, langzamerhand neemt de frustatie bij de meiden wat toe, het lijkt wel of die bal er vandaag niet in mag. De Ommer keeper  staat prima  te verdedigen en houdt onze meiden af van een verdiende voorsprong. Het mooie spel over de zijkanten verdwijnt en meer en meer wordt de rechte lijn door het midden naar de goal gezocht, zonder resultaat.

Ook langs de lijn wordt er langzaam aan wat nerveus  heen en weer  gedribbeld, het zal toch niet zo zijn dat de meiden tegen een suffe tegengoal aanlopen?  maar gelukkig staan Irene en Woodlyne weer verdedigend prima te spelen, en zorgen zij er samen met Anouk voor dat we achterin de 0 weten te houden.

Het is inmiddels diep in de tweede helft wanneer Merle na de zoveelste strafcorner, nu op aangeven van Ruth de bal snoeihard achter de keeper van Ommen weet te slaan, 1-0. De ontlading die de meiden op het veld met elkaar vieren laat zien hoe ze steeds meer als team naar elkaar toe groeien. Nu is het hek van de dam, de meiden tanken vertrouwen en stuk voor stuk doen ze nu een stapje bij. Ommen komt er niet meer uit de meiden bouwen de score  op tot een mooie 5-0. Wat een heerlijke wedstijid was dit weer. Dat wordt nog een mooi seizoen als ze dit vol kunnen houden. Vandaag hebben ze een geweldig mooie teamprestatie neergezet waar ze allemaal trots op mogen zijn.

Scoreverloop:

1-0 Merle

2-0 Sophie

3-0 Ruth

4-0 Ruth

5-0 Merle

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC De Mezen MD5
HC Zwolle MD7
Flevoland MD4
MHC Dalfsen MD2
Hattemse M.H.C. MD2
Hockey Club Twente MD7
Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina MD4
EHV Enschede MD6
Flevoland MD2

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram

 

Twitter