Verslag
Header foto 10.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 5.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header1.jpg heather 1(1).jpg heather 1(2).jpg heather 1(3).jpg
 

MHCHBS H1 - Heren 1: 7 - 3

Gespeeld op: 23-4-2017

Deze zondag stond de uitwedstrijd bij HBS op het programma. Op papier een geweldige uitdaging, want de strijd om de onderste drie plaatsen is volledig losgebrand. Zwolle begon vandaag met een gevoelig verlies, want Jurjan Boiten, onze sterke verdediger en belangrijkste strafcorneraangever bleef geblesseerd in Zwolle achter. Maar dat was nog niet alles: ook twee van onze aanvallers waren niet beschikbaar. Jaap Rondhuis was geblesseerd aan zijn Achillespees en niet inzetbaar. Pepijn Muller was ook niet beschikbaar, want hij had drie dagen examentraining in Leiden. Dat betekende dat de jeugdige Pepijn Backers opnieuw met de hoofdmacht van de HC Zwolle mee mocht.

Wij waren gewaarschuwd voor de kracht van HBS en uit het thuisduel wisten we dat ze vooral in het begin heel agressief zouden aanvallen. De verdedigende afspraken waren helder gemaakt en Ward Maakal schoof van rechts naar links en Wouter Bleckman completeerde de Zwolse verdediging. Gelukkig stond Tijmen Maakal wel weer in het dol na drie dagen ziekte en ingewandsproblemen. Aan karakter en inzet zou het zeker niet liggen.

En zo was het ook. Hoewel HBS een 2-0 voorsprong nam, knokte Zwolle zich goed terug en uit de 3 strafcorners die we voor rust kregen scoorde Pieter Jan Voerman de aansluitingstreffer. Op slag van rust kreeg HBS een strafcorner cadeau voor een gelijke overtreding die Zwolle geen Strafcorner opleverde. In eerste instantie pareerde Tijmen de bal, maar in de herkansing tekende HBS de 3-1 aan. Dat was de ruststand.

In de kleedkamer bespraken wij de opties en besloten meer risico te nemen, simpelweg omdat alleen punten in deze fase van de competitie van belang zijn. In een moment van onoplettendheid, tekende Matthijs Verhoef (de Zwollenaar in Bloemendaalse dienst) de 4-1 aan. Zwolle gaf niet op, integendeel. Veel aanvallen gingen richting het Bloemendaalse doel, maar de effectiviteit was te laag. Daan Ros deed de Zwolse harten weer hopen door opnieuw een aansluitingstreffer te scoren uit een prima opgezette aanval.

Omdat Zwolle meer risico nam, kreeg HBS ook wat meer counterkansen en dat leidde nog tot 3 treffers. Zwolle kon daar slechts nog 1 doelpunt van Daan Ros tegenoverstellen en 5 strafcorners, die alle 5 op doel waren, maar geen doel troffen. Bijzonder goed was dat Zwolle continu is blijven knokken voor een beter resultaat, maar het mocht deze middag niet baten. Pepijn Backers heeft wel op deze dag zijn debuut in heren 1 kunnen maken en hij heeft een positieve indruk achter gelaten. Er is hoop voor de toekomst, maar in het nu hebben we wel punten nodig. Volgende week zondag komt Push op bezoek. Omdat Alkmaar afgelopen zondag van Nijmegen wist te winnen, is de strijd onderin onze poule buitengewoon spannend. Zondag a.s. kan een hele belangrijke dag worden, omdat dan Ring Pass, de huidige nummer 11, Alkmaar ontvangt, de huidige nummer 12. Wij zullen er alles aan doen om zelf punten te vergaren en we hopen dat de medische staf erin slaagt de geblesseerden weer top te krijgen.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Huizer HC H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
HV Myra H1
HV Myra H1
 

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Twitter