Nieuwsbericht
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 
Senioren

Zwolle H2 speelt kampioenswedstrijd in Reserve Hoofdklasse

11-6-2018

 

Koploper op de drempel van een historische prestatie

Op zondag 17 juni om 11.00 uur strijdt Zwolle Heren 2 op Het Hoge Laar om de felbegeerde titel in de Reserve Hoofdklasse. In een rechtstreeks thuisduel met de nummer 2 op de ranglijst, Union 2, wordt bepaald welk team gaat strijken met de eeuwige eer én een week later mag afreizen naar Rosmalen voor het landskampioenschap voor reserveteams.

Al sinds jaar en dag bivakkeert H2 in de bovenste regionen van de Reserve Hoofdklasse Oost en rijden de mannen vrijwel iedere uitwedstrijd naar Nijmegen en omstreken. In de afgelopen tien jaar werd de ploeg vijf keer 2e, drie keer 3een twee keer 4e. Altijd was er wel een ander team dat net iets constanter presteerde gedurende het seizoen, met bekende namen als Upward 2, Nijmegen 2 en ook Union 2 als vaak terechte kampioen. Nog nooit wist het tweede herenteam van HCZ beslag te leggen op het goud. Dit jaar is echter alles anders en staan de blauwwitten sinds competitieronde 2 bovenaan.

De kern van de ploeg die op het punt staat om geschiedenis te schrijven bestaat uit oud H2 van Tempo’41 en oud H1 van ZMHC, waarbij altijd ruimte is gevonden voor door- of instromend talent. Een uitstekend voorbeeld dus van de succesvolle samensmelting van de voormalige rivalen binnen HC Zwolle. Een vriendenteam dat prestatie koppelt aan gezelligheid. En zo hoort het ook. Tijd om de heren even voor te stellen:

Bas Holterman
Doelman met schitterende reflexen en droge humor. Gaat prat op zijn ietwat aparte levensstijl en voorliefde voor Monster en pompjes.

Vincent Schuttelaar
Betrouwbare verdediger met dezelfde bulderende lach als zijn vader. Penningmeester met onnavolgbaar administratief systeem.

Simeon ter Huurne
Onbetwiste captain die meedogenloos verdedigen koppelt aan excellente opbouwende kwaliteiten. Schept plezier in het geven van ‘steentjes’ aan zoweltegenstanders als teamgenoten.

Jurjan van Berkum
Ooit een scorende spits, maar inmiddels al jaren een solide linksachter die altijd op de goede plek staat om vijandelijke aanvallen te onderscheppen. Staat bekend om zijn bolle backhand.

Matthijs "Zwabbie” Santingh
Natuurliefhebber met verfijnde defensieve kwaliteiten. Speelt op gevoel in de zone en zorgt daarmee geregeld voor mooie discussies.

Matthijs Pot
Flankverdediger met grote actieradius. Stoomt geregeld mee op naar voren maar mist nog scorend vermogen. Heeft als ultieme droom de corner te mogen slepen.

Stephan "Sjeth” Guldenaar
Onvermoeibare middenvelder die ook geregeld meedraait in de defensie. Op en top betrouwbaar, kwijt zich voorbeeldig van zijn taak zonder rare dingen te doen.

Tim Stevens
Begenadigd technicus die menig tegenstander het bos instuurt. Gezegend met een fraaie hoge bal waarmee hij spitsen makkelijk in stelling brengt.

Roy Dellen
Fijnbesnaard loopwonder op het middenveld die de bijnaam ‘Witte Keniaan’ met een reden heeft. Man van weinig woorden die vooral spreekt met zijn stick.

Bart Carlier
Allround middenvelder met dodelijk schot. Met zijn 47 jaar zowel opa van het team als nestor van de competitie. Speelde al H1 toen de helft van het team nog geboren moest worden.

Jelle Huisman
Dit jaar uit H1 overgekomen motor op het middenveld. Plaag voor veel tegenstanders vanwege niet aflatende inzet en voorliefde voor het afpakken van ballen. Heeft moeite met scoren vanaf de doellijn.

Piet Hein Rondhuis
Linkeraanvaller met zevenmijlspassen. Wanneer hij met de bal op zijn backhand aanzet is hij niet bij te benen. Werkt zich een slag in de rondte voor de ploeg en pikt regelmatig een goal of assist mee.

Jaap Rondhuis
Vanuit H1 aan het begin van dit seizoen overgestapte spits. Met al 35 doelpunten met afstand topscorer van het elftal. Beschikt over zowel een verwoestende fore- en backhand, als een genadeloze corner.

Robert Tillema
Snelheidsduivel in de voorhoede voor wie counteren een tweede natuur is. Geef hem ruimte om te gaan en niemand houdt hem bij. Daarnaast behept met een fijne techniek en ziedend schot.

Daan Wagenaar
Overgekomen uit het opgedoekte H5. Gangmaker in het elftal die precies weet wat hij kan en van alle spelers dit jaar de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt.

William Withaar
Razendsnelle en fysiek sterke benjamin van de ploeg, afkomstig uit JA1. Is onvoorspelbaar voor zowel tegenstanders als medespelers. Deze uitvinder van de ‘Willie-special’ staat tweede op de topscorerslijst.

Ernst "Bobby” Janzen
Heren Tweeër van het eerste uur, staat bekend om zijn intelligente loopacties, eenhandige aannames en onnavolgbare tip-ins. Meest in het oog springend zijn evenwel zijn bizarre couturekeuzes.

Zal het deze prachtploeg gaan lukken om de titel te bemachtigen? Dat hangt af van die laatste wedstrijd op 17 juni tegen Union 2. Alle - liefst zo luidruchtig mogelijke - support is daarbij welkom, dus voor wie in is voor een topwedstrijd met aansluitend een uitbundig feest: zet het in de agenda kom de mannen vooral aanmoedigen (vuurwerk is toegestaan)!


Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram