Nieuwsbericht
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 
Nieuws

Algemene informatie AVG

Nieuws afbeelding 28-5-2018

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer. De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR)

De Privacyverklaring is een document waarin beschreven wordt hoe wij als HCZ met al jouw persoonsgegevens omgaan en voor welke doeleinden deze gegevens worden verwerkt. Met de invoering van de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is iedere organisatie en iedere vereniging zelfs verplicht dit duidelijk te maken. 

De Privacyverklaring en Gebruiksvoorwaarden zijn hier goede voorbeelden van. Naast deze publicaties, maakt HCZ ook actief werk van goede borging van vertrouwelijke informatie. Zo zal iedere gebruiker van ons ledenadministratiesysteem een Geheimhoudingsverklaring moeten ondertekenen. Dit betreft o.a. bestuursleden, commissieleden van de TC, de scheidsrechterscommissie en het wedstrijdsecretariaat. De Geheimhoudingsverklaring is een juridisch instrument waarmee voorkomen moet worden dat vertrouwelijke of privacygevoelige informatie op de spreekwoordelijke straat komt te liggen. 

Maar hiermee zijn we er niet! Jijzelf als lid of als vrijwilliger actief binnen onze vereniging kan met vertrouwelijke informatie in aanraking komen. Wist je bijvoorbeeld dat het niet zomaar is toegestaan om een lijstje met e-mailadressen te delen? Wat nu daadwerkelijk wel en niet is toegestaan is erg afhankelijk van de situatie. Om e.e.a. wat concreter te maken zijn er enkele Do’s en Don’ts opgesteld. Lees ze door en stel je zelf iedere keer de vraag … ‘Mag ik deze gegevens zomaar delen?’. 

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram