Nieuwsbericht
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(1).jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 
Nieuws

Een AED is eenvoudig te gebruiken

23-2-2018

75% van de Nederlanders met kennis van EHBO en reanimatie is bereid om een AED te gebruiken. Dit ligt helaas anders onder mensen zonder kennis van EHBO en reanimatie: nog geen 1 op de 3 is bereid een AED te gebruiken. En dat terwijl het gebruik van een AED heel simpel is.

Iedereen kan en mag een AED gebruiken
De cijfers komen uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van zorgverzekeraar CZ en het Rode Kruis. De zorgverzekeraar en het Rode Kruis maken zich zorgen om de grote groep mensen die niet weten hoe het apparaat werkt en daardoor waarschijnlijk niet bereid zijn het apparaat te gebruiken. En dat terwijl iedereen een AED kan bedienen! Want het apparaat vertelt precies wat je moet doen.

Altijd eerst 1-1-2 bellen
Hulp bieden begint al met 1-1-2 bellen. Dat is ook bij een reanimatie de eerste en belangrijkste stap. Wanneer je 1-1-2 belt, wordt namelijk niet alleen een burgerhulpverlener in de buurt gealarmeerd, tevens begeleidt de meldkamercentralist jou door de reanimatie. Dus: telefoon op de luidspreker en de instructies volgen. Ook de AED geeft vaak gesproken instructies. Je hebt dus met de meldkamercentralist en een AED alle hulpmiddelen om zelf te kunnen helpen.

Wil je in slechts 4 uur meer weten?
Uit het onderzoek blijkt ook dat de hulpbereidheid toeneemt, als mensen weten wat ze moeten doen. Een cursus reanimeren inclusief AED-gebruik bereidt je goed voor op een noodsituatie. In slechts 4 uur weet jij precies wat je moet doen! Ook is er een online cursus Reanimatie en AEDwaarbij je thuis vanachter je computer of laptop kennis kunt opdoen.

Bron: nieuwsbrief Rode Kruis

Gerelateerde nieuwsberichten

Veldkeuring tijdens winterperiode

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram