Nieuwsbericht
Header foto 10.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 5.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header1.jpg heather 1(1).jpg heather 1(3).jpg
 
Nieuws

Save the date

Nieuws afbeelding 21-2-2017

 

Save the date

20, 21, 22 oktober 2017

Beste leden,

2017 is een bijzonder jaar. Onze hockeyvereniging bestaat namelijk 115 jaar. Maar ook het jaar waarin we ons eerste lustrum -na de samenvoeging van ZMHC en Tempo ’41 onder de naam HC Zwolle- gaan vieren.

Op 2 december 1902 werd de Zwolsche Mixed Hockey Club opgericht en volgens de KNHB mag je die oorspronkelijke datum dan aanhouden. Maar dat is historie. In de jonge historie van HC Zwolle zullen we ons samengaan van vijf jaar geleden aangrijpen om er een bijzonder en gezellig jaar van te maken.

Een korte terugblik

We kunnen met trots terugkijken op die eerste 5 jaar. We zijn gegroeid van 1500 naar 2000 leden. En met honderden vrijwilligers die altijd bezig zijn met en voor elkaar om een mooie vereniging te bouwen, waar een ieder zich thuis kan voelen en lekker kan hockeyen. We hebben er met zijn allen echt een nieuwe club van gemaakt. In tegenstelling tot veel clubs in Nederland, heeft onze vereniging geen problemen om vrijwilligers aan te trekken en haar organisatie bezet te krijgen. Dat zegt veel over de aantrekkingskracht van de club.

Er staat een goede technische organisatie en er wordt op goed niveau gehockeyd.

Vooruitblik

Er zijn natuurlijk altijd nog ambities: zo wensen we dat elk hoogste jeugdteam in de hoogste klasse speelt en zien we graag dat Heren 1 en Dames 1 in het linkerrijtje van de overgangsklasse staan. We willen graag dat er meer hockey-aanbod komt, zodat meer senioren langer verbonden blijven aan onze vereniging (trimhockey en bedrijfshockey bestaan al, maar andere vormen van hockey zijn er nog niet).

Het grootste belang blijft dat alle leden en alle ouders en anderen zich thuis voelen bij HCZ. Dat iedereen er graag is, zich welkom en gerespecteerd voelt.

We hebben recent een stichting opgericht om Het Hoge Laar tot een multifunctioneel sportpak om te vormen. Daardoor kunnen er ook activiteiten plaatsvinden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, jongeren die liever met hun handen dan hun hoofd leren, de buurt, etc. De hockeyclub kan niet meer alleen hockey beiden en het complex driekwart van de tijd leeg hebben staan.

2017: Lustrumjaar

2017 wordt een belangrijk jaar met mooie uitdagingen voor onze vereniging. In eerste instantie op sportief terrein natuurlijk, en dat geldt voor alle teams. Er moet strijd geleverd worden. En natuurlijk doen we dat samen, met elkaar. ‘Samen’ is dan ook het thema van ons eerste lustrum. Samen omdat we de club alleen met elkaar in stand kunnen houden, met onze leden, met alle vrijwilligers, die vrijwel iedere week weer een belangrijke bijdrage leveren om onze club draaiende te houden en samen met onze sponsoren.

 

20, 21, 22 oktober: JUBIEUM-WEEKEND

Het weekend van 20 tot en met 22 oktober moet iedereen maar alvast in zijn agenda blokken, want dan gaan we ons lustrum eens goed vieren. Een aantal commissies gaat de komende tijd aan de slag met het organiseren van echt leuke evenementen. Voor onze jongste jeugd tot en met de veteranen, oud-leden, sponsoren en de ouders van onze jeugdleden, die vaak ook als vrijwilliger binnen de vereniging actief zijn. De ideeën die er inmiddels al zijn, beloven er een spetterend weekend van te maken.

Uiteraard houden we iedereen op de hoogte.

Bij een lustrumjaar hoort ook een lustrumlogo (met dank aan Ellen Memelink). Je ziet het bovenaan op de website en dit jubileumjaar natuurlijk in het clubhuis.

Laten we er met zijn allen een geweldig mooi seizoen 2017 van maken. Ik wens jullie een gezond en sportief lustrumjaar toe!

Wordt vervolgd….

Namens het bestuur van HC Zwolle

Dries Knaapen

(voorzitter)

 

 

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Twitter