Jongstejeugd
hcz headers 1920x1000 (1).jpg hcz headers 1920x1000 (2).jpg header dames 1 1920 x 1000.jpg header dames 1-21920 x 1000.jpg header dames 1-3 1920 x 1000.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header heren1.jpg header image007.jpg Header2 heren1.jpg Header3 heren1.jpg header6 heren 1.jpg headers hcz 1920x1000 - (1).jpg headers hcz 1920x1000 - (10).jpg headers hcz 1920x1000 - (11).jpg headers hcz 1920x1000 - (12).jpg headers hcz 1920x1000 - (2).jpg headers hcz 1920x1000 - (3).jpg headers hcz 1920x1000 - (5).jpg headers hcz 1920x1000 - (6).jpg headers hcz 1920x1000 - (7).jpg headers hcz 1920x1000 - (8).jpg
 

Jongstejeugd

HOCKEY voor kinderen!

Hockey is een fantastische teamsport voor kinderen. Bij HC Zwolle kunnen kinderen vanaf 4½ jaar met de hockeysport kennismaken bij Funkey en leren samen te sporten/werken op de velden van het hockeycomplex van HC Zwolle. Vanaf 5½ jaar worden de kinderen voorbereid op het spelen van hockeywedstrijden. Spelenderwijs bewegen, het ontwikkelen van de motoriek, trainen van diverse basisvaardigheden en vooral het plezier staat voorop.

Kinderen worden geplaatst op volgorde van aanmelding. Aanmelding kan alleen via de website van HC Zwolle. Een mailtje sturen, is niet voldoende. Kinderen worden altijd ingedeeld in een groep met leeftijdsgenootjes.

Het is mogelijk om te starten met hockey op bepaalde data. Dit is in het belang van de trainers en de andere kinderen. Nieuwe kinderen vragen (onbedoeld) veel extra aandacht en dit gaat ten koste van de rest van de groep. De startdata worden bepaald in overleg met de trainers van de beginnersgroepen. Na de zomervakantie en na de winterstop en een enkele keer tussendoor zullen data gekozen worden.

Aanmelden /Contributie

Funkey (4½ - 5½ jaar) >>meer info over trainingen


De KNHB heeft een heel leuk programma ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Het doel is om in groepsverband (maximaal acht kinderen) lekker sportief te bewegen onder leiding van een hoofd- en hulptrainer. Drie kwartier lang gaan de kinderen aan de slag met allerlei kleurige spelelementen, met of zonder ballen.

De oefeningen zijn in elkaar gezet door trainers van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Ze zijn gericht op het verbeteren van de motoriek en plezier maken met elkaar op het hockeyveld. Het hockeyelement tijdens deze training is in eerste instantie in beperkte mate aanwezig.

Training
De trainingen worden gegeven op zaterdagochtend van 8.45 - 9.30 uur door enthousiaste en ervaren trainers. Van de kinderen wordt verwacht dat ze in principe elke training aanwezig zijn. Iedereen is natuurlijk weleens verhinderd of ziek, maar het is niet de bedoeling dat kinderen er vaker niet dan wel zijn. Wanneer kinderen op zaterdagmorgen bijvoorbeeld zwemles hebben, adviseren wij funkey/hockey nog even uit te stellen.

Kleding
Makkelijk zittende kleding en sportschoenen voldoen prima. Een hockeystick is niet nodig. Hockeyschoenen worden aangeraden, omdat de kinderen daarmee minder snel uitglijden.

Wij hebben gemerkt, dat kinderen na een jaar wel klaar zijn met Funkey, dus vanaf 5 ½ jaar (start daarom bij ons ook pas vanaf 4 ½ jaar) kunnen kinderen doorstromen naar een hockeygroep. De kinderen, die Funkey gedaan hebben, hebben voorrang bij plaatsing boven de nieuwe kinderen.

Meer informatie
Ouders en kinderen zijn van harte welkom om ons nieuwe complex te komen kijken. Heeft u vragen, dan kunt deze mailen naar: [email protected].

Aanmelden /Contributie

Kids Hockey (vanaf 5½ jaar) >>meer info

Kinderen vanaf 5½ jaar beginnen met trainen op zaterdagochtend van 8.45 - 9.45 uur. De trainingen worden gegeven door een groep enthousiaste en ervaren trainers. Sportief bewegen, trainen van diverse basishockeyvaardigheden en het plezier met elkaar staat voorop.

Na een jaar trainen, worden de kinderen ingedeeld in teams van 7-8 kinderen en gaan ze op zaterdag wedstrijden spelen onder begeleiding van hun ouders. De trainingen verschuiven dan naar een doordeweekse dag, meestal de woensdagmiddag.

De teams/trainingsgroepen worden op leeftijd ingedeeld (F, E en D-teams). In één team kunnen maximaal drie vriend(inn)en terecht komen. Het leuke van een teamsport is juist dat je ook weer nieuwe vriend(innet)jes maakt. Kinderen vanaf 9 jaar worden, als ze eraan toe zijn en als er plaats is, eventueel al na een half jaar trainen aan één van de hockeyteams toegevoegd.

Training
Van de kinderen wordt verwacht dat ze in principe elke training aanwezig zijn. Iedereen is natuurlijk wel eens verhinderd of ziek, maar het is niet de bedoeling dat kinderen er vaker niet dan wel zijn.

Kleding
Het is, wanneer u zeker weet dat uw kind wilt blijven hockeyen, belangrijk om een hockeystick, hockeyschoenen, scheenbeschermers (verplicht) en een gebitsbeschermer (verplicht) aan te schaffen.

Het officiëletenue>> van HC Zwolle is te koop bij Leerentveld (Zwolle) en is pas nodig als er competitie gespeeld gaat worden.

Start met hockey

Er is geen wachtlijst meer. Nieuwe groepen starten in augustus/september en in februari/maart. Na de start van het seizoen, is het nog mogelijk om met hockey te beginnen op vastgestelde data. Dit is in het belang van de trainers en de andere kinderen. Nieuwe kinderen vragen (onbedoeld) veel extra aandacht en dit gaat ten koste van de rest van de groep. De startdata worden bepaald in overleg met de trainers van de beginnersgroepen. Na de zomervakantie en na de winterstop en een enkele keer tussendoor zullen data gekozen worden.


Meer informatie
Ouders en kinderen zijn van harte welkom om op ons nieuwe complex te komen kijken. Heeft u vragen, dan kunt deze mailen naar: [email protected].

Informatie D8 teams

Informatie E teams

Informatie F-teams


Kalender 

In onderstaande kalender tref je de belangrijkste data rondom de Jongste Jeugd.