Verslag
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(1).jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 

Flevoland MD2 - Meisjes D6: 7 - 3

Gespeeld op: 10-3-2018

Vandaag start de tweede helft van de competitie!

De winterkou lijkt verdreven door een voorzichtig zonnetje die de temperatuur naar boven de 10 graden duwt. De meiden verzamelen zich in hun gloednieuwe truien voor een uitwedstrijd naar Dronten. Met een sponsor uit Dronten (Decokay) op de teamtruien moet het toch gaan lukken vandaag.  

Waar ze voor de winterstop nog tegen de D4 van de plaatselijke club aantraden, hebben ze door de promotie, op basis van de goede resultaten, nu de D2 als tegenstander.  Helaas moeten we het vandaag stellen zonder onze keepster en laatste vrouw, een lastige klus dus voor coach Alex om dat solide centrum te vervangen. Lisanne Klomp trekt voor de gelegenheid het keeperspak aan en laat zich vanaf de eerste minuut gelden met een aantal mooie reddingen. Het gaat de eerste minuten over en weer gelijk op  maar het Dronten dat op voorsprong komt. Toch blijven onze meiden ook de aanval zoeken, in de omschakeling liggen er kansen voor onze snelle aanvallers. Halverwege de eerste helft komen we op gelijke hoogte door een doelpunt van Anne Lieke die de mogelijkheid uit de strafcorner benut om de 1-1 binnen te tikken. Het blijft op en neer gaan en kort voor de rust  is het Ruth die na een voorzet vanaf rechts van de stick van Merle, beheerst de 1-2 binnentikt. Zo gaan de meiden met een voorsprong de rust in. 

Na de pauze trekt Dronten langzaam de wedstrijd naar zich toe, na de gelijjkmaker komen de polderlingen opnieuw op voorsprong. Merle houdt de ploeg in de wedstrijd door de 3-3 binnen te slaan, maar langzaam kantelt de wedstrijd naar de verkeerde kant. Lichtelijk geholpen door wat kleine missers in de arbitrage, maar dat mag geen excuus zijn. Dronten blijft hockeyen waar een aantal van onze meiden zich verliest in teleurstelling en commentaar op de scheidsen. Jammer maar wel een wijze les waar ze mee aan de gang moeten. Het besef dat er nog nooit een scheidsrechter is geweest die zich door commentaar op haar fluiten laat beinvloeden in de richting waar jij haar wilt hebben, moet nog komen. Accepteren is best lastig. Dronten loopt langzaam uit  naar een geflateerde 7-3 voorsprong en teleurgesteld verlaten de meiden het veld. Dat hadden ze dit seizoen nog niet meegemaakt. Maar volgende week is er een nieuwe kans om zich te revancheren en te laten zien dat ze hiervan weer geleerd hebben. 

Meiden kop op, jullie  hebben goed gespeeld  en het ging heel lang gelijk op. Jullie  waren absoluut niet kansloos. We richten het vizier op volgende week dan komt Meppel op bezoek en hebben we een nieuwe kans op resultaat. 

 

Geniet van het weekend en tot volgende week.

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC De Mezen MD5
Mixed Hockey Club Ommen MD2
HC Zwolle MD7
Flevoland MD4
MHC Dalfsen MD2
Hattemse M.H.C. MD2
Hockey Club Twente MD7
Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina MD4
EHV Enschede MD6

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram

 

Twitter