Verslag
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(1).jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 

Meisjes D6 - Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina MD4: 7 - 0

Gespeeld op: 18-11-2017

Herfst! als ik in een woord deze zaterdagmiddag moet typeren, kom ik voorafgaande aan de wedstrijd niet verder dan dat ene woord. De regen waait dwars over het veld als de meiden van het clubhuis  richting veld 6 wandelen. Norbert en Alex hebben ook voor vandaag weer de voorbereidende bespreking op de tribune gevoerd. Met Lotus als aanvoerdster en de tweeling terug in de gelederen, kijkt iederen vol goede moeduit naar de komende wedstrijd. We spelen tegen de Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina, een club met een rijke historie. Al sinds 1915 wordt er in clubverband door hen gespeeld. 

 

Het is guur langs de kant van het veld maar dat deert de meiden vooralsnog niet, vanaf het begin domineren ze de wedstrijd, de blik naar voren en gaan. De eerste10 minuten is het wat rommelig maar langzaamaan zet Zwolle meer druk. Als dan de 1-0  gemaakt wordt door Anna Fleur is de ban gebroken en tankt de ploeg vertrouwen. Ze komen de eerste helft niet in de problemen en bouwen de voorsprong uit naar 3-0. 

 

Met wat kleine wijzigingen in de opstelling beginnen we aan de tweede helft. Als het weer begint te regenen wordt het toch wel erg koud en dat valt sommige meiden wel wat zwaar. Toch blijven ze hockeyen en gestaag loopt de voorsprong op. Mooi om te zien dat er ook andere meiden hun kans pakken om een doelpuntje mee te pikken. Sofie prikt er koeltjes 2 achter de keeper, waarbij ze bij de eerste knap doorzet en de bal onder de voet van de keeper vandaan het laatste zetje geeft en hem over de doellijn laat hobbelen. Als Evi Anne vervolgens als linksbuiten mag invallen spat de energie ervan af. Na de wedstrijd bleek wel waarom, ze had zichzelf dit seizoen een doel gesteld, namelijk scoren! haar eerste doelgerichte actie werd helaas afgefloten zonder haar voordeel te geven anders was dat haar eerste doelpunt geweest, maar ze liet zich niet kisten en niet veel later prikt ze de bal scherp langs de keepster het doel in. De rush die daarop volgde liet haar ontlading zien, geweldig. Wat mooi om te zien dat iedereen zoveel plezier uitstraalt in dit team. Als de meiden uit Enschede er een keer uitkomen en de Zwolsche cirkel binnendringen staat daar als een rots in de branding Anouk met die de binnenkant van haar klomp het schot neutraliseert en haar doel schoon houdt, knap dat ze de focus weet op te brengen om dit moment scherp te zijn. 

 

Met drie punten in de zak, koude handen, neuzen en tenen bij de ouders langs de kant, kijken we alweer vooruit richting volgende week, nog 2 duels met als klapper de laatste wedstrijd tegen de koploper Ares, is nog mogelijk!!!

 

Als ik achteraf deze zaterdagmiddag zou typeren dan zou ik het woord Bikkels gebruiken, in weer en wind door blijven zetten om die wedstrijd te winnen, super gedaan. 

 

Het scoreverloop:

1-0 Anna Fleur

2-0 Merle

3-0 Anna Fleur

4-0 Sofie

5-0 Sofie

6-0 Ruth

7-0 Evi Anne

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHC De Mezen MD5
Mixed Hockey Club Ommen MD2
HC Zwolle MD7
Flevoland MD4
MHC Dalfsen MD2
Hattemse M.H.C. MD2
Hockey Club Twente MD7
EHV Enschede MD6
Flevoland MD2

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram

 

Twitter