Verslag
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(1).jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 

MHC De Mezen MD5 - Meisjes D6: 0 - 10

Gespeeld op: 9-9-2017

We zijn weer begonnen! Seizoen 2017-2018 is van kant. Daar waar iedere coach voor vreest gebeurde ook tijdens de afgelopen transferwindow, de meest scorende speelsters werden weggekocht maar uiteindelijk is het onze coaches gelukt om de harde kern bij elkaar te houden. Aangevuld met een paar nieuwe speelsters hebben de dames afgelopen week al weer met elkaar de eerste trainingsmeters gemaakt. En wat zijn ze goed uit de zomerslaap gekomen zeg.........

We spelen onze eerste wedstrijd UIT bij de Mezen in Harderwijk, op het sportpark daar werden we in stijl ontvangen, ballonen bij de toegang tot het veld en een woord van welkom door de voorzitter (daar weten ze ons al op waarde te schatten)  Speciaal voor ons hadden ze een gloedhageltje nieuw zandveld aangelegd met aan ons het verzoek om daar toch vooral een lekkere partij hockey neer te leggen. En dat deden de meiden, na een warming-up werden door de coaches de aandachtspunten voor komend seizoen gelijk maar duidelijk neergezet, hockeyen vanuit  je taak. Na een voorzichtig begin trekken  onze meiden al snel  het spel meer en meer naar zich toe, opvallend is hoe de meiden elkaar toch goed weten te vinden en dat ze de neus naar voren richten allemaal. Ze lijken te beseffen dat door samen een stapje extra te doen, ze minstens net zo sterk kunnen zijn als vorig jaar. En dat betaald zich al snel uit in een eerste doelpunt. Een enthousiaste vader scandeert al 10 10 10, maar dat lijkt wat voorbarig.

Vanaf dat moment komen de Mezen nooit meer in hun spel, onze meiden zijn de bovenliggende partij en kunnen naar hartelus  combineren en overspelen. De zijkanten worden goed benut en ze creeeren kansen. Met de rust staat het inmiddels  0-3. Onder de partytent (dugouts moeten nog gebouwd worden en het regent al de hele morgen) worden de puntjes op de i gezet door de coaches. De tweede helft levert mooie aanvallen op en langzamerhand loopt de score op. Zou het dan toch 0-6, 0-7 Zwolle blijft drukken en blijft goed combineren. Aanvallen over de zijkant en de bal hard voor de goal flatsen levert nog meer kansen op. Uiteindelijk blijft de teller steken op 0-10, je kreeg toch gelijk Abbe!!! Wat een heerlijk begin van dit seizoen, de meiden stralen en mooier nog complimenteren elkaar met het goede spel. Anouk onze keepster, heeft letterlijk geen bal hoeven keren, maar ondanks dat bleef je geconcentreerd het spel volgen, klasse. 

Een zwaluw maakt nog geen zomer maar deze eerste overwinning smaakt wel naar meer, meiden jullie hebben als team echt super goed samen gespeeld, dat gaat vast een heel leuk en mooi seizoen worden samen.

 

Het scoreverloop:

0-1 Lies-Anne

0-2 Ruth

0-3 Ruth

0-4 Anne-Lieke

0-5 Merle

0-6 Ruth

0-7 Ruth

0-8 Anna Fleur

0-9 Nadine

0-10 Lies-Anne

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Mixed Hockey Club Ommen MD2
HC Zwolle MD7
Flevoland MD4
MHC Dalfsen MD2
Hattemse M.H.C. MD2
Hockey Club Twente MD7
Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina MD4
EHV Enschede MD6
Flevoland MD2

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram

 

Twitter