Verslag
Header foto 10.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 5.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header1.jpg heather 1(1).jpg heather 1(2).jpg heather 1(3).jpg
 

Heren 1 - Ring Pass Delft H1: 6 - 0

Gespeeld op: 21-5-2017

Deze zondag was een alles of niets zondag. Immers de verliezer van vandaag zou rechtstreeks degraderen uit de overgangsklasse. En zo ver wilde Zwolle het niet laten komen. Dat was duidelijk. En het was ook duidelijk: het werd de middag van Piet-Jan.

Het was wel logisch dat de wedstrijd wat nerveus begon. Immers een beetje aftasten over en weer met wat plaagstootjes hier en daar, zoals boksers dat noemen. Er waren nog geen uitgespeelde kansen geweest toen Pieter Jan zijn eerste strafcorner mocht nemen: onberispelijk en spijkerhard belandde de bal direct op de plank: 1-0. Vijf minuten later mocht hij dit kunstje herhalen en weer was de keeper uit Delft kansloos: 2-0. Ring Pass probeerde wel wat terug te doen, maar trof steeds een Zwolse verdediger of doelman Tijmen Maakal op zijn pad. Op slag van rust belandde een bal op de voet van een Zwolse middenvelder in de eigen cirkel, dus toch nog een strafcorner voor de gasten, maar die werd vakkundig verdedigd. Ook eerste uitloper Patrick van de Heijden was superscherp en voorkwam zelfs dat er een doelpoging kon worden ondernomen, zo snel was hij bij de bal. De rust werd dan ook bereikt met 2-0 in ons voordeel.

Ook nu gebruikten we de rust weer even om nog wat verbeteringen in het strijdplan aan te brengen. We hielden er ook rekening mee dat Ring Pass met een bliksemoffensief zou beginnen. Dat offensief bleek een offensiefje, want na 5 minuten al mochten wij uit een counter aanval onze derde strafcorner nemen: opnieuw Piet en vreselijk hard verdween de bal hoog in de touwen: 3-0. Het verzet uit Delft leek hiermee gebroken. Zij moesten ons meer ruimte geven en verschillende mooie aanvallen en kansen werden gecreëerd. Het publiek op de tribune werd steeds enthousiaster en ook binnen de lijnen werd opnieuw een strafcorner gegeven wegens onreglementair afstoppen van een Zwolse aanvaller. Opnieuw herhaalde Pieter jan zijn specialiteit: 4-0. Omdat er meer ruimte op het veld ontstond, kreeg ook de tegenstander nog een enkele strafcorner te nemen, maar de verdediging, onder leiding van Tijmen gaf helemaal geen krimp. Toen tien minuten voor tijd de bal door een Delftse verdediger met het lichaam op de lijn gestopt werd, was een strafbal het gevolg: alle spelers scandeerden Piet, en hij liet dit buitenkansje niet onbenut: de keeper was kansloos en 5-0 een feit. Zo’n 5 minuten voor tijd kwam er dan toch nog een zo felbegeerde veldgoal. Uit een fraaie aanval scoorde Patrick de 6-0. Dat was ook de eindstand, van een wedstrijd waarin Zwolle heeft laten zien ook vanuit een goede organisatie sterk te kunnen spelen. Het was in doelpunten wel de middag van Piet, een welverdiende eer. Niet veel spelers kunnen zeggen dat zij 5 keer op doel geschoten hebben in 1 wedstrijd en een 100% resultaat uit die 5 acties.

Nu volgend de play-outs! Het klasse behoud kan dus nog steeds worden veiliggesteld. Op 11, 17 en 18 juni zijn de wedstrijden.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Huizer HC H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
HV Myra H1
HV Myra H1
 

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Twitter