Verslag
Header foto 10.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 5.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header1.jpg heather 1(1).jpg heather 1(2).jpg heather 1(3).jpg
 

NMHC Nijmegen H1 - Heren 1: 2 - 2

Gespeeld op: 14-5-2017

De strijd om klasse behoud is in volle gang en legt zo af en toe ook grote druk op spelers en begeleiding. Iedereen wil graag overleven en is er intussen van overtuigd dat spelen in de Overgangsklasse leuker is dan in de regionale eerste klasse. Dat het ook veel meer energie kost en een meer op topsport gerichte levensstijl vraagt, dat wordt gaandeweg duidelijker. Nijmegen heeft dat proces al een aantal jaar geleden doorlopen een is drie wedstrijden voor het einde al zeker van lijfsbehoud.

Vol energie en super gemotiveerd trokken we dan ook naar Nijmegen. De voorbespreking in het Sanadome was helder en de koppies stonden allemaal de goede kant uit. We wisten immers dat vandaag 3 punten halen een heel belangrijke stap zou zijn op weg naar de Play outs. De warming up verliep voorspoedig en we zagen dat niet alleen Zwolle zorgen heeft over de bewatering van het veld, maar dat ook Nijmegen daar zorgen over heeft. De wedstrijd begon gelijkwaardig en beide teams hadden al een cirkelactie gehad, voordat Nijmegen na zo’n 10 minuten de score opende. Even niet alert in de verdediging, een taxatiefoutje over de snelheid van de pass en het was 0-1. Balen dus! Terwijl Zwolle weer bezig was zich te hergroeperen, kreeg Nijmegen de eerste strafcorner te nemen. In eerste instantie werd die gepareerd door de Zwolse verdediging, maar via een Nijmeegse voet kregen zij in de rebound toch de tweede goal bijna cadeau: 0-2!

Toch raakten wij niet van slag, sterker nog: meer grip op de wedstrijd en een tweetal kansen. Uit de eerste strafcorner van Zwolle schoot Pieter Jan net over. De rust brak dan ook aan met een 2-0 score voor de thuisclub. In de rust scherpten wij, zoals eigenlijk meestal, een aantal zaken aan. Meest belangrijk was dat we de tegenstander eerder zouden opvangen en meer vooruit gaan spelen. Immers alles kon alleen maar beter! Dat leidde dan ook tot 3 strafcorners in het eerste kwartier van de tweede helft. De eerste twee keerde de Nijmeegse doelman nog, maar de derde werd gestopt op het lichaam van een Nijmeegse verdediger. Dat buitenkansje liet Pieter-Jan Voerman zich niet ontnemen: 1-2 en Zwolle was weer helemaal in de wedstrijd. Toen de regen voorzichtig over Nijmegen neer daalde, kreeg Nijmegen een strafcorner nadat de bal op een Zwolse voet was gekomen. Tijmen keerde de inzet overtuigend. In deze fase ontstond er een spel van snelle wisselingen met veel druk van Zwolle en enkele gevaarlijke counters van Nijmegen. Zwolle moest immers wel risico nemen. Dat leidde 5 minuten voor tijd tot een nieuwe strafcorner voor Zwolle. Pieter Jan volgde de instructies onberispelijk op en bracht de ploegen op gelijke hoogte: 2-2.

Daan wilde de bal snel uit de goal halen, want wij wilden proberen ook de derde goal te scoren. Daarbij kwam hij in botsing met de Nijmeegse keeper en dat werd door de scheidsrechter uitgelegd als slaan van de keeper op zijn hoofd. Helaas hebben we nog geen video scheidsrechter, appel was niet mogelijk en Daan kon met rood vertrekken: onbegrijpelijk. Dus de laatste fase met een mannetje minder. In de laatste fase kregen we zelfs nog een strafcorner, maar die werd gekeerd. Een knap resultaat, dat wel. Maar door de nieuwe regels moeten we volgende week minstens 1 punt halen om Ring Pass achter ons te laten: het aantal gewonnen wedstrijden is immers belangrijker dan het doelsaldo. Zondag a.s. is dus opnieuw een finale! Komt u ook?

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Huizer HC H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
Ring Pass Delft H1
HV Myra H1
HV Myra H1
 

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Twitter