Verslag
Header foto 10.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 5.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header1.jpg heather 1(1).jpg heather 1(2).jpg heather 1(3).jpg
 

Heren 1 - Hockeyclub SCHC H1: 2 - 2

Gespeeld op: 7-5-2017

Vandaag kwam de koploper op bezoek. En wij waren niet van plan om ons te laten slachten als HBS vorige week bij SCHC. Dus een stevige wedstrijd zouden we te wachten hebben. Aan onze kant waren we wat gehavend omdat Maarten Struyfenberg voor zijn opleiding in Chicago was en Otto Berkhof deze middag in de winkel moest werken. Dat gaf Pepijn Backers, een van onze talentvolle junioren de mogelijkheid om het hele proces van heren 1 mee te maken. Bij de afwezigen hebben we niet lang stil gestaan, maar wel bij hoe wij SCHC zouden gaan bestrijden. En het strijdplan leverde al binnen 1 minuut een mooie doelkans op voor Bruno Sousa, maar helaas belandde de inzet aan de verkeerde kant van de paal.

Maar binnen 5 minuten was het toch raak: Bruno’s vizier stond nu scherp en hij gaf de Stichtse keeper het nakijken en de thuisclub dus de voorsprong van 1-0. Het gehele eerste kwartier had den wij een overwicht, daarna liet SCHC zien waarom zij de lijstaanvoerder zijn en aanspraak maken op de play-off naar de hoofdklasse, waaruit zij vorig seizoen gedegradeerd waren. Met 81 doelpunten voor en 27 tegen, tot voor deze wedstrijd, bleek de productiviteit van onze tegenstander. Wij waren gewaarschuwd, maar na 20 minuten was een moment van onoplettendheid voldoende om hun spits in een 1 tegen 1 met Tijmen te brengen en de gelijkmaker aan te tekenen. Vlak voor rust slaagden zij er zelfs in om een voorsprong te nemen: 2-1, nadat de bal volgens onze verdedigers met de voet was meegenomen, iets wat de scheidsrechter gemist had. Zo werd de rust met een 1-2 stand bereikt.

In de rust stelden we het strijdplan weer op scherp en iedereen was ervan overtuigd dat we goed partij gaven en dat er ruimte voor Zwolse doelpunten was. De tweede helft startte weer scherp en in het eerste kwartier waren er eigenlijk geen kansen voor een van de twee teams. Pas toen Zwolle na 18 minuten voor de eerste keer een strafcorner kreeg, sloeg de vlam in de pan! De keeper van SCHC pareerde de inzet van Pieter Jan Voerman, maar de druk die Zwolle op het Stichtse doel legde werd alleen maar groter. Eerst was het Pepijn Muller die met een ziedend backhandschot de paal teisterde. Toen een counter van SCHC met een strafcorner die door Zwolle uitstekend verdedigd werd. Het was nauwelijks 4 minuten voor tijd toen Daan Ros de gelijkmaker op zijn stick leek te hebben, maar opnieuw stond de paal in de weg. De spanning steeg, want de gelijkmaker moest toch vallen en inderdaad 1 minuut voor tijd kreeg Piter Jan Voerman zijn tweede strafcorner te nemen. Dit keer liet hij geen kans voor de Bilthovense doelman: 2-2! In de laatste minuut kwam het punt niet meer in gevaar. Een kleine stunt tegen de koploper was een feit en de thuisclub tankte een geweldige dosis vertrouwen voor de komende twee wedstrijden. Het talloze opgekomen publiek had genoten van een geweldig boeiende wedstrijd en Zwolle heeft deelname aan de play-outs en dus de weg naar klassebehoud nog geheel in eigen hand.

Komende zondag staat de uitwedstrijd bij Nijmegen op het programma.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Huizer HC H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
HV Myra H1
HV Myra H1
 

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Twitter