Verslag
Header foto 10.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 5.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header1.jpg heather 1(1).jpg heather 1(2).jpg heather 1(3).jpg
 

Heren 1 - B.H.V. Push H1: 1 - 2

Gespeeld op: 30-4-2017

Op deze Super-Sunday stond weer een boeiende wedstrijd op het programma. Na de wedstrijd van dames 1 tegen Upward, trad heren 1 aan tegen het ook in groene shirts gestoken Push uit Breda. De tegenstander van vandaag heeft nog recent in de hoofdklasse gespeeld en beschikt dan ook nog over veel spelers met hoofdklasse ervaring. Aan Zwolse zijde waren Pepijn en jaap weer inzetbaar, maar de blessure van Jurjan Boiten maakt spelen voor hem nog niet mogelijk.

Push kan nog mee doen om de strijd voor de play-off plaatsen, maar dan moeten de resterende wedstrijden gewonnen worden en de topteams punten laten liggen. Zwolle strijdt om lijfsbehoud en zet alle zeilen bij om punten te vergaren. Deze wedstrijd werd dan ook een hele andere dan de wedstrijd bij HBS uit. Met Jaap en Pepijn in de voorhoede er weer bij, hadden we wel weer meer slagkracht. Er ontspon een open wedstrijd met heel veel strijd tussen de beide 23 meter-lijnen. Beide teams probeerden via open spel elkaars cirkel te bestoken. Zwolle was dicht bij de openingstreffer, maar de inzet van Bruno werd door de paal gekeerd. Ook Push leek daarna dichtbij de openingstreffer, maar Tijmen Maakal weerde die inzet keurig af. Toch was het ver in de eerste helft dat Push uit een veldsituatie op een 1-0 voorsprong kwam. Uit een vrije slagsituatie op de 5-meterlijn verscheen onverwacht een vrije man voor Tijmen, die geen kans had van zo dichtbij. Zwolle gaf niet op en het belang van de wedstrijd was zo groot dat iedereen keihard bleef werken. De gelijkmaker leek dichtbij, maar de inzet van Hugo belandde op de lat. Helaas. Rust: 0-1.

In de rustbespreking maakten we enkele aanpassingen en besloten ook wat hoger te gaan spelen. Dat leidde wel tot meer balbezit en meer druk van Zwolse zijde. Onnodig balverlies van de thuisclub in de aanvallende sector leidde tot een counter voor Push, die door de scheidsrechter beloond werd met een totaal onverwachte strafbal. Omdat we geen videoscheidsrechter hebben, was hij onvermurwbaar. Tijmen had geen kans en Push kwam op een comfortabele 2-0 voorsprong. De video NA de wedstrijd toonde aan dat de strafbal niet terecht was, maar protesteren kan niet en slikken moet dus. Zwolle zette meer druk en Push leunde meer achterover. Binnen 5 minuten scoorde Pieter-Jan de aansluitingstreffer uit de eerste Zwolse strafcorner: 1-2. Vanaf dat moment dicteerde de thuisclub wel het spel, had meer balbezit, maar pakte niet echt door. Bij de volgende Zwolse strafcorner hoopten we allen op de gelijkmaker, maar de Bredase keeper pareerde deze keer de bal.  

Ondanks de aanhoudende druk van de thuisclub, waarbij in de eindfase niet altijd de beste oplossingen gekozen werden, wilden speler de beslissing forceren en dat was in het voordeel van de geroutineerde Bredase verdedigers. Zwolle was wel dichtbij de gelijkmaker, maar de goal viel niet. Frustrerend, maar waar. De negende keer dat een wedstrijd met 1 doelpunt verschil verloren werd. Onderaan is het nu nog spannendere geworden, nu Alkmaar de wedstrijd bij Ring Pass gewonnen heeft en Zwolle op de Ranglijst gepasseerd is. Zondag thuis tegen SCHC, de lijstaanvoerder: het belooft een spannende wedstrijd te worden.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Huizer HC H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
B.H.V. Push H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
GHHC Groningen H1
BH&BC Breda H1
Victoria H1
Alkmaarsche M.H.C. H1
Gooische Hockey Club H1
MHCHBS H1
Hockeyclub SCHC H1
NMHC Nijmegen H1
Ring Pass Delft H1
HV Myra H1
HV Myra H1
 

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Twitter