Nieuwsbericht
hcz headers 1920x1000 (1).jpg hcz headers 1920x1000 (2).jpg header dames 1 1920 x 1000.jpg header dames 1-21920 x 1000.jpg header dames 1-3 1920 x 1000.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header heren1.jpg header image007.jpg Header2 heren1.jpg Header3 heren1.jpg header6 heren 1.jpg headers hcz 1920x1000 - (1).jpg headers hcz 1920x1000 - (10).jpg headers hcz 1920x1000 - (11).jpg headers hcz 1920x1000 - (12).jpg headers hcz 1920x1000 - (2).jpg headers hcz 1920x1000 - (3).jpg headers hcz 1920x1000 - (5).jpg headers hcz 1920x1000 - (6).jpg headers hcz 1920x1000 - (7).jpg headers hcz 1920x1000 - (8).jpg

Top Hockey

Zwolse hockeyheren openen seizoen met winst

Nieuws afbeelding 13-9-2021 Zwolse hockeyheren openen seizoen met winst

Zwolle - De herenploeg van Hockeyclub Zwolle is het nieuwe seizoen goed begonnen. Zondag begon de wedstrijd tegen Alecto twijfelachtig. Al in de negende minuut van de wedstrijd, op eigen terrein, kwamen de Zwollenaren op 0 -1 achterstand te staan. HCZ wist zich echter snel te herpakken. Zo sterk dat de mannen met winst het veld verlieten als koploper in overgangsklasse.

De achterstand in het eerste kwart van de wedstrijd duurde niet lang. Vier minuten na de treffer van de ploeg uit Leiderdorp scoorde Rafael Casagrande Vilela de Carvalho. Voor de speler een hoogtepunt, het was zijn eerste treffer ooit voor HC Zwolle Heren 1.

In het tweede kwart waren de beide teams aan elkaar gewaagd. In de laatste minuut voor de rust wist Joost Vermaak de blauw-witten op 2 -1 voorsprong te zetten. Ook de tweede helft van de wedstrijd bleef het gelijk op gaan. Pas in de 68e minuut stelde Ties Begemann met een doelpunt de winst veilig voor de thuisploeg.

Hoofdcoach Alex Mulder blikt tevreden terug op het openingsduel van het nieuwe hockeyseizoen. "Het was een goede eerste wedstrijd na een rommelige voorbereiding. We stonden verdedigend goed en dat geeft de ruimte om aan de bal mooie dingen te doen." Wat de oefenmeester betreft had hij niet zo lang in spanning hoeven te zitten. "We hadden het iets eerder kunnen afmaken, maar gelukkig viel aan het einde de 3 - 1, dat was een opluchting."

Zondag speelt HC Zwolle Heren 1 uit tegen MHC de Reigers in Hoofddorp. Een ploeg die momenteel op de tiende plek in de poule staat. De Zwolse heren staan na één gespeelde wedstrijd met drie punten op de eerste plek in poule B van de overgangsklasse.