Nieuwsoverzicht
ZAALHOCKEY

30-9-2014
Zaalhockey 2014 / 2015
 
De volgende materialen worden verstrekt:
  
Keepers:


1 paar zaalhoezen (op = op)
1 set zaal riempjes (LET OP DEZE RIEMPJES MOGEN NIET BUITEN TIJDENS DE TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN GEBRUIKT WORDEN).


Coaches:


Tas met 3 zaalhockeyballen (op = op)
De materialen (na ondertekening van een bruikleenovereenkomst) kunnen op onderstaande data in het materiaalhok opgehaald worden:

UITGIFTE DATUM 2014:


Woensdagavond  5 november van  21.00 uur tot 22.000 uur
Donderdagavond 6 november van  20.00 tot 21.00 uur
Maandagavond   10 november van 17.30 tot 19.00 uur
Donderdagavond 13 november van 20.00 tot 21.00 uur
Maandagavond   17 november van 17.30 tot 19.00 uur
Donderdagavond 20 november van 20.00 tot 21.00 uur


INLEVER DATUM 2015:


Maandagavond   2 maart van 17.30 tot 19.00 uur
Donderdagavond 5 maart van 20.00 tot 21.00 uur
Maandagavond   9 maart van 17.30 tot 19.00 uur
Donderdagavond 12 maart van 20.00 tot 21.00 uur
Maandagavond   16 maart van 17.30 tot 19.00 uur
Donderdagavond 19 maart van 20.00 tot 21.00 uurNa bovenstaande inleverdatum(s) is het niet meer mogelijk om de zaal materialen in te leveren en zal de materiaalcommissie beoordelen  of de gebruiker opdraait voor het niet terugbrengen van de materialen.


Kosten van de materialen:
Zaalballen a € 5,- per stuk
Zaalriempjes a € 25 per set
Tas a € 3 per stuk
Zaalhoezen a € 50,- per set


Met sportieve groet,

Materiaalcommissie van HCZwolle


Voor "Bruikleenovereenkomst ZAAL HCZwolle seizoen 2013-2014.pdf" klik hier
 
JONGSTE JEUGD

30-9-2014
Winnaars E6-Carrousel
 
Woensdag 17 september hebben we voor het eerst de skills competitie van de E6-tallen gedaan. Wie kan het snelste slalommen en de meeste punten scoren?

De individuele winnaars per veld en het winnende team staan op de foto. Annemijn was met 12 seconden de allersnelste bij de slalom en dus sneller dan 120 kinderen!

Na de herfstvakantie gaan we weer hard oefenen voor de volgende skills competitie.


 
NIEUWSBRIEF

27-9-2014
Succesvol eerste trimtoernooi op HC Zwolle
 
Succesvol eerste trimtoernooi op HC Zwolle

Afgelopen zaterdag 20 september vond bij HCZwolle het 1e Woodstick Visser Vakmensen trimhockey toernooi plaats, georganiseerd door een paar enthousiaste trimmers.

Rond 17.30 uur meldden de teams zich, 5 van buiten de club en 2 teams van onze eigen trimmers. Ze werden verwelkomd door een hostess die hun gedurende de avond zou begeleiden. Voor sommige teams werd de hostess optimaal benut door haar als 4e vrouw mee te laten spelen.

Na ontvangst met soep en brood konden de wedstrijden van start gaan. Na 3 wedstrijden was het tijd om aan de inwendige mens te denken. Iedereen was dorstig geworden en er stond een heerlijk buffet klaar. Hierna speelde iedereen nog een wedstrijd die gevolgd werd door de finale. Het toernooi werd gewonnen door de Pink Woodies, de sportiviteitsprijs is gegaan naar een samengesteld team van Nijmegen en Lochem.

De muziek was ondertussen begonnen en het feest werd in het clubhuis voortgezet.
Mede dankzij de sponsoren, de mooie aankleding van het clubhuis, het geweldige buffet, goede muziek en vooral de erg enthousiaste trimteams is dit 1e trimtoernooi een succes geworden.

Met sportieve groet,
Organisatie trimhockeytoernooi


 

27-9-2014
Even voorstellen: de vrijwilligersmakelaar
 
Even voorstellen: de vrijwilligersmakelaar

In juli kreeg ik de vraag vanuit het bestuur of ik me wilde inzetten voor coördinatie van het vrijwilligerswerk binnen de vereniging. "Vrijwilligersmakelaar” heet dat met een gewichtige term.

Die term drukt wel uit waar ik voor sta: vind de juiste vrijwilliger bij een vacante positie en creëer een plek voor mensen die wat extra voor de club willen doen. En daarmee ben ik na de vakantie van start gegaan. En ik moet zeggen: het aantal positieve reacties is erg bemoedigend.

Of het nu gaat om versterking van de commissies, het opstarten van een team dat met veel energie de Grote Club Actie opzet, of anders; van veel mensen die je benadert, gaat een positieve energie uit. Ik proef hieruit, dat het samen de schouders eronder zetten goed genesteld is binnen de club.

Er zijn uiteraard nog wel wat zaken, waar de club structurele hulp van vrijwilligers kan gebruiken. Dan denk ik aan het begeleiden van jeugdige scheidsrechters bij de wedstrijden in de jongste jeugd, hoofddiensten achter de bar op zaterdag en zondag, steun voor onze klusjesmannen op de woensdagmiddagen, leden van de videoclub die de topwedstrijden filmt en analyseert, versterking van de band tussen A-jeugd en seniorenteams, om de overgang van A naar de senioren natuurlijker te maken.

Mocht je geïnteresseerd zijn en wil je je beste beentje voorzetten voor die fijne club die we met zijn allen vormen, laat het weten. Ook als je ideeën hebt om verder te komen met onze club.

En andersom: mocht je gevraagd worden, dan heb je natuurlijk een streepje voor!

Tot ziens op HC Zwolle,

Jules Spaanjaars
Vrijwilligersmakelaar HC Zwolle
Vrijwilligers@HCZwolle.nl
Mobiel: 06 - 5133 9032
 

27-9-2014
Vrijwilliger van de maand: Ellen Memelink
 
Vrijwilliger van de maand: Ellen Memelink

In mijn jeugdjaren heb ik gehockeyd bij MHC Dalfsen vanaf de mini’s t/m Dames 1. Na 14 jaar geen stick te hebben vastgehouden kreeg ik weer de kriebels omdat onze dochter Sanne naast turnen en pianoles ook graag wilde hockeyen. We hebben haar toen aangemeld bij Tempo’41 en ze kon meteen beginnen. 

Natuurlijk ben ik als oud-hockeyer toen gaan coachen (van de E-tje t/m MA1) en zelf ook weer gaan hockeyen. Eerst bij de trimmers, later op de donderdag bij de Veterinnen en uiteindelijk ook weer op de zondag bij de Dames Veteranen. We hockeyen nog steeds en wel bij Dames Veteranen C en Sanne bij Dames 3.

Na twee seizoenen nagenoeg geen extra activiteiten te hebben gedaan, mis ik de betrokkenheid en heb ik nu actief zitting genomen in de commissie Jongste Jeugd. Er blijkt heel veel behoefte te zijn aan begeleiding voor de beginnende scheidsrechters. Dat begint al in de jongste jeugd wanneer de tweede jaars jongens en meisjes D hun D-diploma halen. Zij gaan dan voor het eerst als scheidsrechter het veld in i.p.v. als speler. Dat is natuurlijk hartstikke spannend. Dat proces wordt voortgezet in de C-jeugd want dan gaan al die spelers hun scheidsrechterkaart halen en worden zij ook echt ingedeeld om wedstrijden te fluiten. 

Dit seizoen wil ik een werkgroep samenstellen met als doel jonge scheidsrechters, in eerste instantie D- en C-jeugd en later ook de oudere jeugd, te begeleiden bij deze spannende taak. Vaak realiseren de spelers maar vooral de omstanders zich niet hoe spannend en moeilijk dit is en wordt het eerste commentaar al snel geleverd. Dit helpt natuurlijk niet bij het opbouwen van een zelfverzekerde uitstraling. Juist omdat dit vaak onbewust gebeurt wil ik met een gemotiveerd team aan het werk om een bewustwordingsproces op gang te brengen.

Het lijkt mij een hele leuke uitdaging om te zorgen dat écht iedereen, dus ook de scheidsrechters, met een goed gevoel van het veld komt na een leuke pot hockey.

Bij deze nu al vast een oproep:
Lijkt het je ook leuk om samen te zorgen voor meer saamhorigheid op het veld, laat dat dan weten en stuur mij een berichtje op ellen.memelink@kpnmail.nl.

Omdat de werkgroep nog opgezet moet worden, zal deze taak mij in begin wat meer tijd kosten maar als het eenmaal loopt verwacht ik dat het met 1 à 2 uur in de week gedaan is. Naast mijn werkzaamheden als ZZP-er grafische vormgeving verwacht ik dat dat goed te doen zal zijn. Ik heb er in elk geval zin in!

Ter motivatie om vrijwilliger te worden:
Of je als vrijwilliger ‘iets’ of ‘ongelofelijk veel’ voor de club doet, maakt niet uit. En of je het doet uit verantwoordelijkheidsgevoel, voor de gezelligheid bij de club of om iets terug te doen voor de club waar je zelf speelt/speelde of je zoon of dochter hockeyt, maakt ook niet uit. Feit blijft dat er veel voldoening uit te halen is voor jezelf, er veel mensen bij gebaat zijn en er veel waardering voor is vanuit de club!
 
NIEUWS

24-9-2014
Kerstklaverjassen 13 December
 
 

13 december 2014 kerstklaverjassen om de
HC Zwolle Wisseltrofee


Zet hem alvast in je agenda, want op zaterdagavond 13 december is klaverjasplezier weer troef in het clubhuis van HC Zwolle.

 

Evenals de voorgaande edities belooft ook dit weer een spectaculaire feestavond te worden met een karrevracht aan prijzen en plezier.

 

Het kerstklaverjastoernooi staat er om bekend dat je al mee kan doen na één oefenavond. Dus ook dit jaar zal het thema ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ weer voor de nodige hilariteit aan de tafels zorgen. Met een hapje en een drankje, wederom verzorgd door Jacco en Tjitske en hun team, wordt het weer een bonte avond.

 

De inloop is om 18.30 uur en de eerste ronde begint om 19.00 uur.

 

Je kan je vanaf nu opgeven middels een mailtje naar  patrick@leerentveld.nl.

 

Altijd prijs!! Dankzij de vele sponsoren hebben wij het inschrijfgeld gelijk kunnen houden aan vorig jaar. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro per persoon en dat kan bij binnenkomst worden betaald.

 

Allemaal veel plezier toegewenst bij het oefenen!!

 

 

Een vriendelijke groet,

Klaver Boer

 

 

 

23-9-2014
Play Offs A-, B- en C-teams in Zwolle
 
Zaterdag 11 oktober zullen de play offs voor de KNHB regio Oost Nederland voor de A-, B- en C-teams uit de topklasse op ons complex gespeeld worden.  
Er zal gestreden worden door de nummers 1 en 2 uit alle topklasse poules om afvaardiging namens district Oost naar de landelijke competitie A en B, IDC en de super klasse A en B. 


Door middel van kruisfinales met op de zelfde dag een "return” wedstrijd zullen de teams proberen zich te plaatsen.

Hoe staan onze teams er na vier van de zes wedstrijden voor? MA1 en MB1 staan momenteel 2e, beide met een reële kans om die 2e positie te handhaven en dus voor deelname in aanmerking te komen. Onze MC1 en JB1 bekleden nu zelfs de koppositie van de poule en staan al bijna met een been in de play offs. 


Voor JA1 en JC1 ziet het er minder rooskleurig uit en zij zullen hun uiterste best moeten doen om hun plek in de topklasse te behouden. Kortom de komende twee weken wordt het voor iedereen heel spannend ………..  


Komende zaterdag spelen JC1 en MA1 om 12.30 uur en JA1 en MC1 om 14.15 uur thuis. 


Komt u hen ook aanmoedigen?


 

21-9-2014
Meer concurrentie, minder speeltijd
 
Meer concurrentie, minder speeltijd

Foto: Paul Memelink          Meer foto >>

(door Mark de Rooij) > Bronvermelding: De Swollenaer
ZWOLLE – Pas na twintig minuten betreedt Bjarne Pechler het veld in de wedstrijd tegen EHV. Één van de vier broertjes Pechler, van wie ook Kim nog bij HC Zwolle speelt, kan niet meer ‘zomaar’ rekenen op een basisplaats, in tegenstelling tot voorgaande jaren. Onder de nieuwe trainer Bert Bunnik zijn de teugels aangehaald en is de concurrentie flink toegenomen.


In de competitie heeft dat een flitsende start opgeleverd. Na de 0-3 winst in Arnhem wordt de Enschedese Hockey Vereniging in de tweede wedstrijd met 8-0 opzij gezet. De aspiraties om weer terug te keren naar de overgangsklasse, na de degradatie van vorig jaar, worden zo danig kracht bijgezet.


Bunnik, de ervaren trainer die bij menig hoofdklasse-club en landenteam succes heeft gehad, heeft drie jaar uitgetrokken om van HC Zwolle een stabiele overgangsklasser te maken. Daarvoor moest er het één en ander veranderen. De eerste selectie is uitgebreid, de trainingsintensiteit is omhoog gegaan en niemand is nog zeker van een basisplaats. "Er is veel concurrentie. We hebben een groep van twintig senioren en twee juniorenspelers. Sport leeft bij de gratie van competitie”, zegt Bunnik, die tijdens de wedstrijden ook vaker wisselt dan zijn voorgangers. "Eerder moest je zeventig minuten hockeyen.


Nu kun je zitten en draait het ook goed”, merkt Pechler, die als één van de ‘slachtoffers’ van dit nieuwe beleid kan worden gezien. Maar zo wil hij het niet zien: "We hebben nu een bredere selectie en zijn meer aan elkaar gewaagd. Dat is alleen maar mooi.”


Pechler kan vanwege zijn werk en het kersverse vaderschap niet elke training present zijn. "Ik heb het ook zelf aangegeven dat ik er minder bij kan zijn. Ik ben sinds vijf weken vader en ik run een hotel in Epe. Op de zaak moet je ook het goede voorbeeld geven.” Bunnik: "Hij traint maar één keer in de week. Daar is niks mis mee. Maar de realiteit is dat werk en hockey dan niet helemaal samengaan.”

 

21-9-2014
In de rubriek ‘Hallo waar ben je'
 
Franken: ‘Was het plezier in hockey verloren


Foto: Paul Memelink, hockey.nl

In de rubriek ‘Hallo waar ben je’ bellen we met een hockeyer ergens in het land. Deze week belde wij met Mirte Franken (31, rechts op de foto), mid-mid van dames 3 van Zwolle. Zij is voor de rubriek opgegeven door haar teamgenoot: Ingeborg Evenblij.

Mirte, vertel eens: waar ben je?
‘Ik zit achter mijn bureau op mijn werk.’

We kregen een enthousiast mailtje binnen van Ingeborg Evenblij. Zij schreef het volgende: ‘Graag zou ik Mirte Franken willen opgeven voor de rubriek Hallo, waar ben je? Mirte heeft zestien jaar lang bij Zwolle in dames 1 gespeeld en heeft besloten vanaf dit seizoen lager te gaan spelen in de dames 3.

In mijn ogen verdient zij het om jullie aandacht te krijgen, na zo’n lange carrière bij de Zwolse dames.’
Enthousiast: ‘Hartstikke leuk en heel lief. Ik ben inderdaad naar dames 3 gegaan. Het team van dames 1 is erg veranderd. Ik was het plezier in hockey verloren. Nu ik in dames 3 hockey is het, ondanks dat het niveau nog steeds hoog is, gewoon ontspannen en hoeft niet alles meer perfect te gaan. Het gaat nu vooral weer om de gezelligheid en dat miste ik een beetje.’

Door wie ben jij gaan hockeyen?
‘Door mijn ouders. Mijn moeder (Toos Franken -Bax, red.) heeft tien jaar in het Nederlands elftal gehockeyd. Toen wij verhuisden naar Zwolle, is mijn moeder bij Hattem gaan spelen. Daar liepen mijn zus en ik elke zondag rond als twee ‘ukkies’ met een hockeystick in onze handen. Vanaf toen wist ik al dat ik wilde gaan hockeyen. Toen ik op mijn zesde eindelijk mocht spelen, was ik dolgelukkig!’

Waar heb jij je leukste hockeyfeest gehad?
‘Een echt hockeyfeest is lang geleden. Het leukste feest dat ik mij kan herinneren was op een vrijdagavond. Na de training mochten we de afwas van het avondeten onder de douche doen, omdat het feest al in het clubhuis bezig was. Daarna gingen wij met zijn alle naar het feest toe. Dat was echt een hele leuke avond.’

Wat is jouw mooiste doelpunt
‘Mijn mooiste doelpunt was vorig jaar. Ik stond helemaal vrij in de cirkel toen ik de bal kreeg. Ik sloeg hem linksboven in de kruising. Voor mij was dat een uitzondering, want ik scoor niet zo vaak. Er stond uiteindelijk ook een foto in de krant, omdat ik een meter in de lucht sprong van blijdschap!’

Op welke positie moeten ze jou nooit zetten?
‘In de goal, dat is niks voor mij. Ik heb echt respect voor keepers, haha. Als ik ooit keeper moet zijn, dan ga ik hard de goal uitrennen of achter de goal staan.’

Wie is de eerst volgende tegenstander?
‘Union dames 2. Vorig jaar zijn zij hoog geëindigd, dus het zal wel een spannende wedstrijd worden.’

Ten slotte: wat is je nieuws van de dag?
‘Ik ga vanmiddag de eerste vrijdagmiddagborrel meepakken. Na zestien jaar op vrijdagavond getraind te hebben, kan ik nu voor het eerst een biertje drinken!’ (Eefje Belderok
 
JONGSTE JEUGD

16-9-2014
Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2014
 
Op zaterdag 18 oktober a.s. willen we een oude traditie in ere houden en daarom organiseren wij weer een gezellig toernooi bedoeld voor de F-teams en trainingsgroepen van de zaterdagochtend (behalve de Funkey kids, Flamingo’s en Ooievaars) samen met hun "paard” (ouders, ooms, tantes, opa’s of oma’s etc.)

Ieder lid in de genoemde teams zal een persoonlijke uitnodiging hiervoor ontvangen. Heb je deze niet gehad mail dan naar paard-veulen@hczwolle.nl dan krijg je de uitnodiging alsnog.

Mis het Paard-Veulen toernooi niet, geef je snel op voor dit gezellige toernooi!

LET OP! Vol is Vol!


 
EVENEMENTEN

14-9-2014
Aankondiging Nationale Sportkampen op HC Zwolle
 Herfstkampen op HC Zwolle

Tophockeykamp (8-14 jaar) op HC Zwolle

Het Tophockeykamp staat de hele week in het teken van hockeyen, je krijgt dan ook iedere dag een clinic van een (inter)nationale topper, speler of coach.

Topkeepers (8-14 jaar) op HC Zwolle

Deze week staat geheel in het teken van keepers. In deze week leef je echt als een prof en krijg je veel extra tips van toptrainers en topkeepers.

Original Hockeykamp (6-14 jaar) op HC Zwolle

Op het Original Hockeykamp ga je naast hockey ook nog andere sporten en activiteiten doen zoals knotshockeyen, de buikschuifbaan en de hindernisbaan.

Sport en spel (4-7 jaar) op HC Zwolle

Op het Sport&Spelkamp komen de leukste sporten & spellen aan bod. Onder leiding van onze begeleiders leer je de basisbeginselen van sporten als hockey, voetbal ,basketbal, volleybal en tennis.


De kampen zijn van 15 t/m 17 oktober van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Inschrijven en meer informatie: www.nationalesportkampen.nl

 

10-9-2014
Toernooien bij HC Zwolle
 
In de maanden september en oktober zijn er diverse toernooien op de velden van HC Zwolle.

Neem eens een kijkje op  http://goo.gl/c1W5SK


 

2-9-2014
G-Hockeyvriendendag in Laren, 5 oktober
 

Op zondag 5 oktober organiseert de Larensche Mixed Hockey Club, in samenwerking met Fonds Gehandicaptensportde G-Hockeyvriendendag! Een sportieve dag met een hockeyclinic en toernooi voor iedereen met een verstandelijke beperking en zijn of haar vrienden!

Op deze Super Sunday is er topsport te bekijken - zowel het Heren 1 als Dames 1 van Laren speelt een thuiswedstrijd - en zal RTL Telekids presentatrice en zangeres Keet! speciaal voor alle deelnemers en hun vrienden een optreden verzorgen.

 

De G-Hockeyvriendendag was eerder op zondag 31 augustus gepland. Graag bieden we alle geïnteresseerden de gelegenheid om deel te nemen, om die reden is de dag verplaatst tot na de zomervakantie. De nieuwe en definitieve datum is zondag 5 oktober as. Alle deelnemers die zich reeds hadden ingeschreven zijn tijdig door Fonds Gehandicaptensport geïnformeerd.

 

Graag willen wij u vragen om bekendheid te geven aan dit event onder uw (potentiële) leden. U kunt hiervoor de onderstaande tekst en/of de bijgevoegde foto gebruiken.


 

Voor iedereen die wil hockeyen!
Voor iedereen met een verstandelijke beperking of een andere bijzonderheid die nog geen hockey speelt, is er de kans om deel te nemen aan een heuse professionele clinic van FloCamp. Zij leren jou de fijne kneepjes van het spel en hebben alle materialen bij zich!
Het gaat een spetterende dag worden voor jong en oud, waarbij sport en plezier centraal staat. De entree van deze dag is voor jou en (maximaal) 4 hockeyvrienden gratis. Neem daarom je ouders, sportmaatjes en vrienden mee en laat hen zien hoe sportief jij bent!

 

Meer informatie over de G-Hockeyvriendendag is te vinden op:http://www.fondsgehandicaptensport.nl/ hockey/laren. Hier kun je jezelf en jouw vrienden aanmelden!

 

Met je team


Speel je al in een G-Hockeyteam, dan is het mogelijk om met dit team een echt toernooi te spelen en daarnaast ook een clinic te volgen. Meer informatie over de aanmelding voor dit toernooi is te vinden op:

http://www.fondsgehandicaptensport.nl/hockey/laren

 

Noteer zondag 5 oktober 2014 in je agenda en zorg dat je het niet mist! De dag start om 11.45 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Na jouw inschrijving ontvang je een week voor de G-Hockeyvriendendag meer informatie over jouw toegangsbewijs, het evenement en de parkeermogelijkheden etc.

 

Programma
11.45 – 12.15 uur Ontvangst en inschrijving
12.15 – 12.30 uur Officiële opening & start wedstrijd Dames 1
12.30 – 14.30 uur Toernooi en clinics
Vanaf 14.30 uur Afsluiting

 

Jouw vrienden zijn welkom!
Wil je een begeleider naar de G-Hockeyvriendendag meenemen? Dat kan. Je mag in totaal 4 vrienden meenemen, waarvan jouw begeleider er dan één is. Wanneer jij vrienden meeneemt die geen verstandelijke handicap hebben, kunnen zij weliswaar niet deelnemen aan de clinic maar zij krijgen wel een mooi plekje aan het veld waar ze jouw prestaties kunnen volgen.

 

Heb je naar aanleiding van deze uitnodiging nog vragen? Neem dan contact op met Fonds Gehandicaptensport via:karin@fondsgehandicaptensport.nl.

 
COMPETITIE

27-8-2014
Geslaagde coach-avond Jongste Jeugd
 

Algelopen maandag hebben we met alle coaches van de Jongste Jeugd teams het seizoen afgetrapt met een geslaagde coachavond.

Per afdeling (6-tallen, 8-tallen en 11-tallen) hebben we de aspecten besproken, die we bij HCZwolle belangrijk vinden om onze kinderen zo goed mogelijk te begeleiden bij het hockeyen in teamverband.

We kijken terug op een geslaagde avond en danken alle geïnteresseerde coaches voor hun aanwezigheid en inbreng tijdens de avond.


We gaan dit jaar nog een aantal keer in deze samenstelling bijeenkomen om de voortgang en ieders succesverhalen te bespreken.

We wensen alle coaches een fantastisch seizoen toe en zien jullie hopelijk op de volgende coachavond.


Met sportieve groet,

De commissie Jongste Jeugd


In de bijlagen kunnen de betreffende coachhandleidingen gevonden worden:

- Coachhandleiding 6-tallen Applink http://goo.gl/oMdT4S

- Coachhandleiding 8-tallen Applink http://goo.gl/IVod1K

- Coachhandleiding 11-tallen. Applink  http://goo.gl/0JUrAK
 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors