Nieuwsoverzicht
EVENEMENTEN

30-4-2016
HC Zwolle hockeykamp 2016
 

Beste ouders/verzorgers,

Het seizoen loopt ten einde, de laatste wedstrijden worden gespeeld. Dat betekent 1 ding. De voorbereidingen van het hockeykamp 2016 zijn weer begonnen.

 

Het aanmelden is weer mogelijk!

 

Wanneer: van 22-26 augustus.

 

Leeftijdscategorie: 10 t/m 12 jaar.

 

Bij het aanmelden graag vermelden:

 

-Naam

-Geboortedatum

-Adres

-Telefoonnummer

-Team


 

 

Aanmelden kan via het e-mailadres van hockeykamp2016@gmail.com. 
NIEUWS

29-4-2016
Filmpje waarin de prinsesjes de hockeysticks krijgen
 

Onderstaand een YouTube filmpje waarin de prinsesjes de hockeysticks krijgen.

Was niet op tv te zien. Vooral de reactie van Amalia is erg leuk. 
EVENEMENTEN

28-4-2016
CD Toernooi: oproep voor fluitisten!!
 

CD Toernooi: oproep voor fluitisten!!

 

Het is bijna zo ver, het jaarlijkse CD toernooi. We hebben al weer vele aanmeldingen binnen en vooruitkijkend lijken de weerberichten ons wederom goed gezind. We hebben er weer zin in!

 

In een eerdere aankondiging hebben wij al benadrukt dat deze dag alleen succesvol kan zijn door de inzet van vrijwilligers. We hebben al veel reacties gehad maar missen nog veel fluitisten. En die zijn juist zo hard nodig!

Daarom doen we nogmaals een dringend beroep op coaches, managers, trainers, ouders, broers, zussen en alle andere leden. Kom gezellig een blokje van twee wedstrijdjes fluiten (in totaal een uurtje) of wellicht meerdere blokjes en geniet zo van de sfeer op misschien wel de mooiste en leukste dag van het jaar op HC Zwolle!

 

Mail snel naar hcz-cd-toernooi@xs4all.nl

 

Alvast veel dank en tot zaterdag 7 mei!

 

De Toernooicommissie

 
NIEUWS

26-4-2016
Foutieve E-mailadressen
 
De afgelopen dagen zijn er vanuit HC Zwolle mailings verzonden met de vraag om je  keuze te maken met betrekking tot aanschaf nieuwe shirts.


Wij merken dat er veel mailadressen niet correct in het systeem staan waardoor deze mailings niet afgeleverd kunnen worden en je dus ook geen keuze kunt maken.


Het verzoek is dat wanneer je de afgelopen dagen geen mail hebt mogen ontvangen vanuit HC Zwolle je mailadres te controleren en/of aan te passen.


Dit kun je doen door in de HC Zwolle app of door in te loggen op de site deze gegevens aan te passen.

Hiervoor ga je in de HC Zwolle app (rechtsboven klik op het logo en daarna je naam).  Op de website door in te loggen en rechtsboven naar profiel te gaan.


Alvast bedankt voor je medewerking.

Webmaster HC Zwolle 


 
 
BESTUUR

26-4-2016
Aanschaf nieuwe shirts: uw voorkeur wordt gevraagd.
 

Aanschaf nieuwe shirts: uw voorkeur wordt gevraagd.


Onze hockeyclub HCZ is afhankelijk van een aantal bronnen van inkomsten, namelijk: contributie, horeca en sponsoring. Sponsoren willen uiteraard zoveel mogelijk zichtbaar zijn en wij kunnen een aantal nieuwe sponsoren die zichtbaarheid bieden door een plek op de wedstrijdshirts. Deze sponsoring kan HCZ minimaal €25.000,- per jaar extra opleveren die direct besteed zal worden aan verbetering van de hockeytrainingen.


Om dit mogelijk te maken, moet ruim voor aanvang van het nieuwe seizoen een keuze worden gemaakt voor dit nieuwe tenue met nieuwe sponsoren. Om recht te doen aan het sponsorcontract, en omwille van uniformiteit binnen de club wil het bestuur graag in augustus 2016 overgaan op nieuwe shirts voor komend seizoen.


Ter afweging van uw keuze hebben wij een aantal zaken op een rij gezet.

*De meerderheid van HCZ is jeugdlid en jeugdleden hebben eenmaal per anderhalf of twee jaar een nieuw shirt nodig.

*De nieuwe shirts zijn van een hogere kwaliteit. Het materiaal ademt beter, neemt transpiratie gemakkelijker op en omdat de shirts niet gestikt zijn zullen ze aanmerkelijk minder schuren.

*De aanschaf van nieuwe shirts ineens biedt de mogelijkheid tot significante kortingen en eventueel gespreide betaling over een periode van 2 jaar (winkelprijs shirts is €47,50).


Er zijn twee opties om met deze kans om te gaan:

Optie 1:

Geen nieuwe shirts en doorgaan op oude voet. De vereniging loopt daarmee inkomsten mis van minimaal € 25.000 per jaar en de mogelijkheid om meer te investeren in hockey technische zaken.


Optie 2:

a.Aanschaf nieuw shirt voor aanvang van het volgende seizoen met gespreide betaling in twintig termijnen. Elke termijn is € 1,90 en het shirt kost na twee jaar € 38.

b.Aanschaf nieuw shirt voor aanvang van het volgende seizoen tegen een prijs van € 35 per shirt (advies bestuur).

Voor optie 2a & 2b geldt:

·Ieder derde kind of meer krijgt 50% korting op bovengenoemde prijs.

·Tussentijdse inwisseling mogelijk tegen betaling van het restant van de termijn

·Gescheurd - beschadigd shirt: inwisseling en het lid krijgt een nieuw shirt voor €5.


Wij vragen van u een reactie via de onderstaande link met daarin:

- voor en achternaam van het lid (ieder lid of ouder van een lid kan een stem uitbrengen)

- welke optie u kiest: optie 1 of optie 2a of 2b


STEM


U kunt uw stem uitbrengen tot en met vrijdag 13 mei 24.00 uur. Alle stemmen ontvangen na die tijd worden niet meer meegenomen. Het bestuur zal samen met de notaris de uitslag beoordelen en terugkoppeling geven in de week van 16 mei.

 

26-4-2016
Terugkoppeling stemming shirts "Q&A"
 

Beste Leden,

Wij willen u danken voor uw terugkoppeling naar aanleiding van de stemming over de shirts. Dit wordt gewaardeerd door het bestuur van HCZwolle. Wij hebben gemerkt dat er bij de leden vragen opkomen n.a.v. de stemming. Het bestuur wil een aantal veel gestelde vragen beantwoorden en verduidelijking bieden:

 

1. Is de stemming beslissend of alleen een advies aan het bestuur?

De stemming is bindend. De keuze van de leden wordt door het bestuur uitgevoerd. In de laatste ALV is het onderwerp besproken, maar niet ter stemming gebracht. Tijdens de ALV is een vrij beperkte vertegenwoordiging van de leden aanwezig. Door de stemming op deze wijze uit te voeren krijgen wij een beter beeld van de voorkeur van de leden, dan met een stemming in de ALV.


2. Hoe wordt geregeld dat de stem van de leden wordt gevolgd?

Een notaris controleert de mailbox waar de stemmen worden uitgebracht en deelt aan het bestuur de uitslag mede.


3. Is dit onderwerp besproken in de ALV?

Het punt is besproken in de ALV, maar niet ter stemming gebracht. Op basis van de discussie is het voorstel aangepast en is ervoor gekozen niet een tweede ALV uit te schrijven (met typisch een lage opkomst), maar deze manier van stemmen te kiezen, zodat hopelijk meer leden hun stem kunnen uitbrengen.


4. Waar gaat het geld naar toe?

De extra opbrengsten gaan naar extra trainers toe. In eerste instantie willen we de kwaliteit van trainers voor de breedte jeugd verbeteren. Er is een duidelijke vraag vanuit de vereniging om hier verbetering aan te brengen en daar wil het bestuur graag aan tegemoet komen.


5. Waarom krijgen derde kinderen korting?

De club wil een gebaar maken naar grotere gezinnen, om de extra kosten te beperken.


6. Ik heb net een shirt gekocht. Wat nu?

We kunnen niet compenseren voor net aangekochte shirts. We kunnen hooguit adviseren om in zo’n geval te kiezen voor gespreide betaling. Een overgangsregime is in wezen uitstel van executie: het shirt moet toch aangeschaft worden op korte termijn, want de club kan niet al te lang in gemengde shirts rondlopen.


7. Waarom doen we niet wat voetbalclubs doen: huren van kleding?

Indien de leden stemmen voor het gespreid betalen kan ook gedacht worden aan een systeem om elke twee jaar nieuwe shirts of zelfs compleet tenue te regelen voor elk lid.


8. Hoe lang blijven de shirts hetzelfde?
De afgesloten sponsorcontracten lopen allemaal twee jaar of lopen nog twee jaar door (bv ABN Amro). Als de sponsoren na twee jaar hetzelfde blijven, zal er geen nieuw shirt nodig zijn, anders zou er weer sprake kunnen zijn van een nieuw shirt.

9. Is het shirt mijn eigendom?
Het shirt is eigendom van het lid.

10. Waarom kiezen we voor sponsor opbrengsten en niet voor contributieverhoging?
Gemiddeld wordt er eens per anderhalf jaar een nieuw shirt gekocht. Hoewel de aanschaf van een shirt nu vroeger kan komen dan normaal, is het beter dan contributieverhoging en over enige tijd alsnog een shirt kopen. Om € 25.000 te verdienen moet de contributie € 12,50 per jaar omhoog. De kans is groot dat een lid dan € 25,- extra contributie in twee jaar betaalt plus een shirt van € 47,50. Als de leden tegen een nieuw shirt stemmen, lijkt het het bestuur niet verstandig de contributie toch verder te verhogen.

 

 

Wij hopen dat dit de leden een duidelijker beeld geeft om tot een goede stemkeuze te kunnen komen.

U kunt nog stemmen tot vrijdag 13 mei 2016 24.00 uur.

STEM

Met sportieve groet

Bestuur HCZwolle

 
EVENEMENTEN

21-4-2016
De ML Hockeyschool komt deze zomer naar HC Zwolle!!
 

De ML Hockeyschool komt deze zomer naar HC Zwolle!!
Waar de meeste teams stoppen, is er nu een unieke kans om tijdens de zomerstop door te trainen bij de ML Hockeyschool op HC Zwolle. Ben je tussen de 7 en de 16 jaar oud? Dan krijg je nu de kans om van toptrainers training te krijgen en jezelf technisch verder te ontwikkelen tijdens de zomerstop.


We trainen 8 keer in de maand juni (vanaf de 14e), elke dinsdag en donderdag van 16.30-18.00 uur.Er zitten maximaal 8 kinderen in een groep, dus optimaal aandacht voor ieder individu ongeacht je niveau! De leden van HC Zwolle krijgen twee weken eerder de kans om zich in te schrijven zodat je verzekerd bent van een plekje.

SCHRIJF JE NU IN OP WWW.HOCKEYSUPPORT.NL

 
NIEUWS

19-4-2016
Hockey tijdens meivakantie
 
Tijdens de meivakantie geldt het volgende trainingsschema:
  • Week van 25 april wordt er getraind volgens het normale schema, met uitzondering van Koningsdag. Op Koningsdag wordt er niet getraind.


  • Week van 2 mei is er geen training.


Maandag 9 mei starten we weer met normale trainingen.

Bastiaan Bunnik
 
EVENEMENTEN

19-4-2016
HC Zwolle golfdag op vrijdag 6 mei in Nunspeet
 
Op vrijdag 6 mei organiseert HC Zwolle voor de 14e keer de Golfdag in Nunspeet. Voor meer informatie zie bijlage.

Businessclub HC Zwolle
 12-4-2016
Nationale sportkampen 2016
 

Nationale Clinicdagen van 2 t/m 4 mei op Zwolle!
Deze mei- en zomervakantie worden de Nationale Sportkampen weer op HC Zwolle georganiseerd! Hockeyen in de vakantie dat wil jij toch ook?


Clinicdagen in de meivakantie (6-14 jaar)
In de meivakantie vinden er clinicdagen plaats op HC Zwolle:

Scoren clinic: maandag 2 mei
3D clinic: dinsdag 3 mei
Duels clinic: woensdag 4 mei
Keepen clinic:
woensdag 4 mei


Tophockey- en Topkeeperskamp (8-14 jaar)
Het Tophockeykamp staat de hele week in het teken van hockeyen, je krijgt iedere dag een clinic van bijvoorbeeld een (inter)nationale topper of coach. Er is ook een speciaal Topkeeperskamp.


Beide kampen zijn van 18 t/m 22 juli van 9.00 uur tot 16.30 uur.


Original Hockeykamp (6-14 jaar)
Op het Original Hockeykamp ga je naast hockey ook nog andere sporten en activiteiten doen zoals knotshockeyen, de buikschuifbaan en de hindernisbaan.


Het Original Hockeykamp is van 18 t/m 22 juli van 9.00 uur tot 16.30 uur.


Sport&Spelkamp (4-7 jaar)
Op het Sport&Spelkamp komen de leukste sporten & spellen aan bod.

Het Sport&Spel kamp is van 18 t/m 22 juli van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je kan kiezen tussen een 3- of 5-daags kamp.


Inschrijven en meer informatie: www.nationalesportkampen.nl

 


Begeleiden
Vind jij het geweldig om in de vakantie door te gaan met hockey? Vind je het super leuk om kinderen te helpen beter te worden? Wij zijn op zoek naar jou als begeleider van Nationale Sportkampen. Vanaf 17 jaar ben je bij ons welkom om te helpen tijdens de kampen, waarbij je naast een geweldig kleding pakket en vergoeding ook een super leuke ervaring krijgt! Meld je aan of kijk voor meer informatie op www.nationalesportkampen.nl/begeleiden
 
COMPETITIE

11-4-2016
Competitie update coaches jeugd elftallen
 

Nog even de belangrijkste zaken op een rijtje voor het einde van de competitie:


1. VERSCHUIVEN WEDSTRIJDDATUM:

Wanneer een team een wedstrijd op een ander datum wil spelen, kan deze altijd (in overleg met en met goedkeuring van de tegenstander) naar een eerderedatum verschoven worden. Informeer tijdig naar de beschikbaarheid van uw teamleden! (denk met name aan de komende meivakantie, examens, buitenlandse studiereisjes, e.d.) Neem voor het aanvragen van een andere wedstrijddatum tijdig contact op met het wedstrijdsecretariaat.


 

2. INVALBELEID:


Indien uw team onvoldoende teamleden heeft, kan u proberen spelers/speelsters te lenen van een ander team. (graag altijd in overleg met de betreffende coach) Hiervoor gelden regels:

A. een team mag alleen lenen van teams die spelen in de zelfde klasse of lager (LET OP: dit geldt ook indien men wil lenen van een lager leeftijdsniveau, bijv. de B uit de C)


B. Indien u niet meer dan 11 teamleden heeft, mag u (bij uitzondering) maximaal 2 spelers/speelsters uit 1 klasse hoger lenen.(LET OP:dit geldt ook weer indien men wil lenen van een lager leeftijdsniveau, bijv. de B uit de C)


C. Een wedstrijd kan gespeeld worden met minimaal 8 teamleden. (zie reglement)

Mocht u toch besluiten de wedstrijd niet te spelen, houdt u dan rekening met een boete, drie punten in mindering en verplicht inhalen op het eerstvolgende officiële inhaalmoment! (rest ons nog: 16 mei, 2 Pinksterdag, en11 juni).


 

3. BESLISSINGSWEDSTRIJDEN


Alle wedstrijdenna 22 mei(voor zowel jeugd, senioren als veteranen)zijn door de KNHB competitieleider aangewezen als BESLISSINGSWEDSTRIJDEN, waarvoor de regels uit het Bondsreglement Veldhockey 2015 t.a.v. Beslissingswedstrijden van kracht zijn. Dit wil o.a. zeggen dat een speler/speelsters, uit de zelfde leeftijdscategorie en de zelfde klasse spelend, minstens 2 keer eerder deze competitie in het betreffende team moet zijn ingevallen én op de spelerslijst moet zijn ingevuld.(regel 9.3 blz. 71).


 

4. SPELREGELWIJZIGING


In het kader van veiligheid en ter voorkoming van blessures heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) een spelregelwijziging aangekondigd. De KNHB heeft besloten dat de regel ook in de Nederlandse competitie per direct wordt ingevoerd. De spelregelwijziging geldt voor alle bonds georganiseerde wedstrijden op alle niveaus.

Een aanvallende vrije slag binnen het 23-metergebied:De bal kan niet de cirkel in gespeeld worden voordat de bal vijf meter heeft gerold of is aangeraakt door een speler van de verdedigende partij.


Hiermee wordt voorkomen dat een aanvaller de bal een klein tikje geeft en een medespeler, die op vijf meter afstand stond, komt inlopen en de bal de cirkel in speelt. Eventueel gevaar dat daaruit ontstaat is met de spelregelwijziging uitgebannen.

 


Uitgebreide informatie vind u op onze website (na inloggen), maar mocht u toch nog vragen en/of twijfel hebben, dan graag met mij contact opnemen.Dit voorkomt teleurstellingen!


 

Nog veel hockeyplezier!

met vriendelijke groet,
Medi Holstege-Meloen

wedstrijdsecretariaatJR@hczwolle.nl

 
EVENEMENTEN

6-4-2016
CD toernooi 7 mei 2016 inschrijvingen zijn gestart !
 

CD Toernooi

 

Vorige week heeft iedereen al kunnen lezen dat 7 mei het welbekende CD Toernooi weer wordt georganiseerd. Het toernooi is bedoeld voor alle C en D junioren en er wordt gespeeld in volledig gemengde teams van acht spelers. Naast de wedstrijden op een half veld wordt er voor iedereen een clinic georganiseerd. En voor de gehele dag geldt uiteraard: plezier, sportiviteit en gezelligheid staan voorop!

 

Het toernooi start om 09.00 uur en eindigt met de prijsuitreiking rond 17.15 uur. Maar dan is de dag natuurlijk nog niet afgelopen want s’ avonds volgt nog het spetterende CD feest. Het inschrijfgeld voor de gehele dag bedraagt €. 10.00. Naast de lunch, drinken en versnaperingen is ook het CD feest hierbij inbegrepen.

 

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor dit toernooi. Stuur een mail naar Erik Römkens via hcz-cd-toernooi@xs4all.nl en vermeld hierin je naam en in welk team je speelt bij HC Zwolle.

 

Let op: in verband met de planning en de inkoop loopt de inschrijftermijn af op zaterdag 30 april. Schrijf je dus op tijd in!!

 

Ook een oproep voor vrijwilligers

Om de dag tot een succes te kunnen maken doen we graag een beroep op coaches, managers, trainers, ouders, broers, zussen en alle andere leden. We hebben vrijwilligers nodig die een team willen begeleiden, of een paar wedstrijden willen fluiten of willen helpen bij de inschrijvingen s’ochtends. Meehelpen aan de leukste dag van het jaar? Mail dan ook naar Erik Römkens via hcz-cd-toernooi@xs4all.nlen laat ons weten wat je wil doen. Alvast veel dank.

 

Tot zaterdag 7 mei!

 

De Toernooicommissie


 

5-4-2016
Senioren feest
 

De kaarten kunnen ook aan de bar gekocht worden vanaf aanstaande zaterdag 30 april.

 
DIVERSEN

30-12-2015
Maatschappelijke stage
 
Maatschappelijke stage is een vorm van leren door vrijwilligerswerk te doen.

Deze stage is sinds een aantal jaren onderdeel van het schoolprogramma, net zoals andere vakken.

Hoe de stage ingericht wordt, is afhankelijk van de school en het schooltype.

Je mag zelf bepalen waar en hoe je stage gaat lopen, als het maar past binnen de spelregels.

Deze spelregels heb je van school gekregen. Het is ook mogelijk om deze maatschappelijke stage bij HC Zwolle te doen, o.a.:

- door het mee helpen van training geven of
- het organiseren van toernooien e/o feesten of
- het fluiten van wedstrijden of
- probeer zelf iets anders leuks te bedenken.

Je kunt je hiervoor opgeven bij Jules Spaanjaars

E-mailadres: vrijwilligers@hczwolle.nl
 


TOP HOCKEY

15-12-2015
Start Seizoen 2016-2017 Tophockey
 

Om ervoor te zorgen dat alle topteams optimaal aan de voorcompetitie beginnen, zullen we op tijd moeten starten met de voorbereiding. Dit betekent dat op het moment dat je geselecteerd wordt voor de topselecties, wij verwachten dat je vanaf 15 augustus terug bent van vakantie. Dit is de op één na laatste week van de schoolvakantie. Stem je vakantieplanning daar alsjeblieft op af. Mocht je dan nog niet terug zijn, dan zal dit gevolgen kunnen hebben voor je positie binnen de selectie.


Met vriendelijke groet namens de Tophockey Commissie,


Bastiaan Bunnik
Technisch Manager HC Zwolle
technischmanager@hczwolle.nl

 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors