Nieuwsoverzicht
EVENEMENTEN

1-4-2015
KEEP CALM and PARTY
 

 
DIVERSEN

30-3-2015
Reanimeren kun je leren!
 
Reanimeren kun je leren
Rode Kruis

Header
Reanimatie en het gebruik van de AED: van levensbelang

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand*. Weet jij wat je moet doen? Kun jij jouw vader, moeder of collega helpen als dat nodig is?

Reanimeren en het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) zijn de belangrijkste EHBO-vaardigheden om levens te redden. Reanimeren en de inzet van een AED binnen 6 minuten verhoogt de overlevingskans aanzienlijk*. Ambulances hebben een aanrijtijd van gemiddeld 10 minuten. Zorg er dus voor dat jij binnen 6 minuten kunt helpen!

* Bron: www.hartstichting.nl


Reanimeren kun je leren!

Zorg dat jij weet wat je moet doen:

 • Lees de reanimatie-instructies op de website
  Op www.rodekruis.nl/ehbo vind je instructies bij onder andere een hartstilstand of bewusteloosheid. Lees wat je moet doen en hoe je moet reanimeren.
 • Volg een Reanimatie en AED cursus bij jou in de buurt
  In slechts 4 uur tijd leer je bij het Rode Kruis reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. Onze cursussen worden vaak via het aanvullend pakket vergoed door je zorgverkeraar. Het kost dus weinig tijd en weinig geld en na afloop weet je wat je moet doen bij een hartstilstand of bewusteloosheid!
 • Download gratis de EHBO app
  De EHBO-app geeft gesproken reanimatie-instructies in geval van nood, tal van instructies bij kleine en grote ongevallen, de route naar de dichtsbijzijnde EHBO-post en de locatie en route van de dichtsbijzijnde AED. Je smartphone heb je altijd op zak, dus download de EHBO-app en je kunt altijd de EHBO-instructies raadplegen. De EHBO-app is gratis te downloaden in de stores van Apple, Google Play en Windows.


Kijk voor een cursus bij jou in de buurt
Fundrunner app: bewegen en geld doneren zonder dat het jou iets kost

Laat jij je hond wel eens uit, fiets je regelmatig naar je werk of loop je af een toe een rondje hard? Dan leg je ongemerkt aardig wat kilometers af. Deze kilometers kun je omzetten in een donatie aan het Rode Kruis zonder dat het je zelf één cent kost.

Met de Fundrunner app kun je jouw kilometers namelijk laten sponsoren door een van de aangesloten organisaties. Selecteer jouw activiteit, jouw goede doel (het Rode Kruis natuurlijk!) en een sponsor. Vervolgens maak je je kilometers. Vanaf één kilometer kun je al geld voor het Rode Kruis gesponsord krijgen!

Download de fundrunner app nu gratis

Fundrunner is gratis beschikbaar voor Android via de Google Play Store en voor iPhone via de iTunes store.Meer info over Fundrunner
Postcode Loterij
Volg het Rode Kruis op:


 
NIEUWS

30-3-2015
Trainingen Pasen & Meivakantie
 
Er staan vakanties en feestdagen voor de deur, dus even op een rijtje wat dit qua trainingen betekent.

Goede vrijdag is er geen training, net als 2e paasdag.

In de week van 27 april wordt er volgens het normale trainingsschema getraind.
Op Koningsdag vervallen de trainingen, tenzij door de coaches anders afgesproken.
In de week van 2 mei wordt er niet getraind, tenzij door de coaches anders afgesproken.
De zaterdagochtend-vogelgroepen trainen op 2 en 9 mei niet!

Op 11 mei hervatten we het normale trainingsschema.
 
MATERIAALCOMMISSIE

27-3-2015
LAATSTE MOGELIJKHEID INLEVERING ZAALMATERIALEN
 
LAATSTE MOGELIJKHEID INLEVERING ZAALMATERIALEN

Onderstaande teams hebben hun zaalmaterialen nog niet ingeleverd:

 • Zaal JA2
 • Zaal JB3
 • Zaal JC2
 • Zaal JD1
 • Zaal MB1
 • Zaal MB4
 • Zaal MD3

Op woensdag 1 april van 16:30 en 17.30 en donderdagavond 2 april van 20.00 en 21.00 uur is het de laatste mogelijkheid om de zaalspullen in te leveren bij de materiaalcommissie.

Na bovenstaande inleverdata is het niet meer mogelijk om de zaalmaterialen in te leveren. De materiaalcommissie beoordeelt of de gebruiker (degene die getekend heeft) verantwoordelijk is voor het niet inleveren van de materialen.


Kosten van de materialen:
 • Zaalballen a € 5,- per stuk
 • Zaalriempjes a € 25 per set
 • Tas a € 3 per stuk
 • Zaalhoezen a € 50,- per set

Met sportieve groet,

Materiaalcommissie van HCZwolleLogo HCzwolle_1
 
DIVERSEN

26-3-2015
Reparatie veldbesproeiingsinstallatie
 

Wegens reparatiewerkzaamheden aan de besproeiingsinstallatie kan er vandaag, dinsdag, niet gesproeid worden.

Woensdag wordt er bekeken of de pompen weer mogen worden aangezet.

Zodra mededeling hierover door de monteur zal e.e.a. in werking worden gesteld.

Uiteraard worden de trainers van de woensdagmiddag op tijd geïnformeerd.

 

Veldbeheer HC Zwolle


 
JONGSTE JEUGD

26-3-2015
Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2015
 


Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2015

Via deze mail willen wij je uitnodigen voor het Paard-Veulen Toernooi HC Zwolle op zaterdag 2 mei 2015!


Een gezellig toernooi bedoeld voor de E-teams, dus zowel E8 als E6, samen met hun "paard” (ouders, ooms, tantes, opa’s of oma’s etc.) De enige uitzondering hierop zijn M8E1, M8E2 en J8E1. Voor hun is dit toernooi niet.


Ieder lid in de genoemde teams zal een persoonlijke uitnodiging hiervoor ontvangen. Heb je deze niet gehad mail dan naar paard-veulen@hczwolle.nl dan krijg je de uitnodiging alsnog.


Mis het Paard-Veulen toernooi niet, geef je snel op voor dit gezellige toernooi!

 


LET OP! Vol is Vol! 
DIVERSEN

24-3-2015
Voice Kids finaliste op HC Zwolle
 

Zwolse hockeyster Finaliste Voice Kids!

 

Afgelopen zaterdag is bekend geworden na de Battles van The Voice Kids dat Joy Schulte op 11 april in de finale staat van de Voice Kids! Joy versloeg hierin 2 andere kandidates en gaat met de andere overgebleven teamgenoot van coach Angela Groothuizen de strijd aan tegen4 andere kandidaten uit de teams van Nick en Simon en Marco Borsato.


De Blind Auditions vonden al een half jaar geleden plaats waar Joy meedeed als Mystery Zangeres. Alle juryleden draaiden om!


Joy kan de finale winnen door de meeste stemmen binnen te halen. Dus, oproep aan alle HC Zwolle hockeyers om jullie clubgenoot van MB10 te steunen, door op 11 april te kijken naar RTL Voice Kids, en allemaal stemmen op Joy. Namens Joy natuurlijk harstikke bedankt! Mocht je de uitzendingen gemist hebben,zoek op youtube naar Joy Schulte.  

 
JONGSTE JEUGD

23-3-2015
Vogelgroep de Reigers
 

Als bijna iedereen op zaterdagochtend nog op 1 oor ligt in Zwolle, dan staan de vogelgroepen van HC Zwolle alweer op het veld; om 8.45 uur wordt er gestart met trainen. Alle vogels beginnen jonger en jonger en jonger met hockeyen. De Flamingo's o.a. zijn 5,5 jaar, de Reigers zijn net 6 jaar en zo zijn er nog veel meer groepen. Dat vergt ook veel vaardigheid van onze trainers, een goede balans vinden tussen "het speelse" en "het hockeytechnische" gedeelte.

Feit is in ieder geval dat iedereen haar of zijn uiterste best doet om er een leuk trainingsuurtje van te maken.

Op de foto een vrolijke meidengroep, de Reigers, 16 stuks en allemaal een beetje "verzopen" door de gestaag neervallende regen maar allemaal moe maar voldaan!

Iedereen, tot volgende week!

 

Groeten Marion van Kessel


 
BESTUUR

21-3-2015
Bestuur stelt vrijwilligersbeleid vast
 
Het bestuur heeft het vrijwilligersbeleid vastgesteld. Er wordt in dit beleid onderscheid gemaakt tussen clubtaken (fluiten, bardienst etc.) en echt vrijwilligerswerk (coachen, commissiewerk etc.).

Het bestuur
 


DIVERSEN

12-3-2015
Interpolis NK Shootouts
 

GEZOCHT namens de KNHB:

enthousiaste scheidsrechters om te fluiten tijdens de districtskampioenschappen en finaledag van de Interpolis NK Shootouts.


Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de felbegeerde titel Interpolis NK Shootoutkoning of -koningin, maar ook de keepers strijden om de titel wie het beste de shootouts kan stoppen.


Bij de clubkampioenschappen barst de strijd al los; tijdens de districtskampioenschappen wordt het echt serieus. Voor de jeugd tot 17 jaar is er niks mooiers dan een shootout te nemen op het blow-upveld. Om deze spannende spelmomenten in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste scheidsrechters die ons willen helpen tijdens de districtskampioenschappen op 6 april (Tilburg), 17 (Hattem) en 25 mei (Amstelveen en Pijnacker) en de finaledag (13 juni - Amsterdam).


Lees ophttp://hockey.nl/toernooi/nk-shoot-out/meer over de Interpolis NK Shootout. Uiteraard zorgen wij dat je als scheidsrechter in een mooie polo fluit, dat er voldoende te eten en te drinken is en dat je een leuke dag hebt met enthousiaste spelers en collega’s.


Bovelander & Bovelander organiseert dit evenement voor de KNHB en Interpolis. Opgeven als scheidsrechter kan bij Jeroen Bovelander – info@bovelander.nl. Vergeet niet je naam, beschikbare datum/data, evt. geprefereerde locatie en telefoonnummer en polomaat door te geven.


We kijken er naar uit je te begroeten tijdens dit evenement!

Nationale SchoolhockeycompetitieGEZOCHT namens de KNHB: scheidsrechters voor schoolhockey!

Meld je aan via deze link: http://www.knhb.nl/competities+disciplines/schoolhockey/nat+schoolhockey+competitie/aanmeldformulier+scheidsrechter+2015/cDU1661_Aanmeldformulier+scheidsrechter+2015.aspx

 

 
TOP HOCKEY

24-2-2015
Gezocht: trainers en coaches voor seizoen 2015/16
 
HC Zwolle is op zoek naar trainer- en coachtalent voor de top jeugd. Als HC Zwolle hebben we de ambitie om het maximale uit onze hockeytalenten te halen en dit op het hoogste niveau te doen.

Wil jij hier als trainer/coach jouw steentje aan bijdragen en je hierbinnen ook zelf ontwikkelen? Meld je dan vooral aan!


Om je aan te melden of voor meer informatie kun je terecht bij Bastiaan Bunnik, Technisch Manager HC Zwolle (technischmanager@hczwolle.nl)
 

24-2-2015
Open Training; 2015/16 voor ABCD-categorie van buiten HC Zwolle
 
Wil jij graag in één van de selectieteams van HC Zwolle hockeyen en ook al speel je nu bij een andere vereniging? Dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken! Talenten met de interesse en ambitie om in het eerste team (A1, B1, C1 of D1) van HC Zwolle uit te komen, zijn welkom op de open training op zondag 10 mei om 10.00 uur.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan voor zaterdag 3 mei a.s. per mail bij technischmanager@hczwolle.nl. We ontvangen graag de volgende gegevens van je:

 •     Naam
 •     Adres
 •     Postcode + Woonplaats
 •     Geboortedatum
 •     Telefoon
 •     Mailadres
 •     Bij welke vereniging speel je op dit moment en in welk team?
 •     Op welke positie speel je bij je huidige vereniging?
 •     Waarom wil je bij HC Zwolle komen spelen?


Na de open training wordt direct aan de spelers meegedeeld of ze worden uitgenodigd om mee te trainen met een selectieteam. De meetrain datums zijn 11, 12 of 13 mei (afhankelijk van de leeftijdscategorie).

Na deze trainingen wordt bekeken of je wordt uitgenodigd voor de selectiegroeptrainingen op HC Zwolle. De selectietrainingen van de nieuwe selectiegroepen beginnen in de week van 18 mei.


 
HORECA

21-2-2015
Vacatures horeca
 

Beste leden, ouder(s) en verzorger(s),

De horeca heeft veel vacatures en is met zeer veel spoed op zoek naar:


Van alle vacatures is een profiel aanwezig, klik op de desbetreffende functie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjitske en / of Jacco Brunsveld, Verenigingsmanagers HC Zwolle via mail horeca@hczwolle.nl of telefonisch op 06-53347660

We rekening op uw medewerking, wij kunnen het niet alleen!

Met vriendelijke groeten,

Tjitske en Jacco Brunsveld-van der Veen

Verenigingsmanagers HCZwolle

 
TOP HOCKEY

9-2-2015
Start Seizoen 2015-2016 Tophockey
 

Om ervoor te zorgen dat alle topteams optimaal aan de voorcompetitie beginnen, zullen we op tijd moeten starten met de voorbereiding. Dit betekent dat op het moment dat je geselecteerd wordt voor de selecties van JD1, MD1, JC1, MC1, JB1, MB1, JA1 of MA1, wij verwachten dat je vanaf 10 augustus terug bent van vakantie. Dit is de laatste week van de schoolvakantie. Stem je vakantieplanning daar alsjeblieft op af. Mocht je dan nog niet terug zijn, dan zal dit gevolgen kunnen hebben voor je positie binnen de selectie.

De week van 10 augustus zullen we beginnen met een gezamenlijke trainingsweek op HC Zwolle met alle topteams. Dit wordt een week van veel lol, hockey en leren, waarin we de basis gaan leggen voor een fantastisch seizoen! Met de kinderen die 3 augustus al terug zijn, zullen we in combinatiegroepen vast beginnen met hockeyen.

Alle 2e selectieteams starten in de week van 17 augustus. Reden is simpelweg dat de voorcompetitie hiervoor 1 week later start.

Met vriendelijke groet,

Tophockey Commissie

 
NIEUWS

6-1-2015
KNHB verplicht mondbeschermer vanaf seizoen 2015-2016
 

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft besloten dat het dragen van een mondbeschermer verplicht wordt gesteld. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De nieuwe maatregel wordt per ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 van kracht. Tevens adviseert de KNHB om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen.


De KNHB voert een beleid dat gericht is op het bevorderen van een gezonde manier van sporten, op het voorkomen van blessures en op het bijdragen aan een goede behandeling van blessures. De Medische Commissie van de KNHB heeft begin 2014 een Taskforce ‘Preventie Tandletsel’ ingesteld. Zij kreeg als opdracht het doen van onderzoek naar het optimaliseren van de preventie van tandletsels en het uitbrengen van een advies inzake het implementeren van preventiemaatregelen aan de Medische Commissie van de KNHB. De Taskforce ‘Preventie Tandletsel’, onder leiding van em. prof. Dr. Paul Wesselink, heeft vanuit hun specifieke medische expertise onderzoek gedaan naar de consequenties van het wel, dan wel niet dragen van mondbeschermers. De conclusies uit dit rapport zijn onderbouwd door literatuuronderzoek, inventarisaties en eigen onderzoek, waarbij de verschillende aspecten rond de onderzoeksvraag zoveel mogelijk op bestaand bewijs zijn gebaseerd.


De incidentie van mond-/tandletsel (2,46%) geeft voldoende argumenten om aan te nemen dat er sprake is van een reëel risico hierop in de hockeysport. Reeds 85,2% van de hockeyers uit het onderzoek draagt een mondbeschermer en 69,6% vindt dat een mondbeschermer bij hockey verplicht zou moeten zijn. Het percentage hockeyers van de Nederlandse Elftallen dat een mondbeschermer draagt is 82% en 70% vindt dat een mondbeschermer verplicht zou moeten zijn. Uit de door de Taskforce uitgevoerde enquête blijkt dat degenen met mond-/tandletsel, die ten tijde van het letsel mondbescherming droegen, significant minder ernstig letsel hadden dan degenen zonder mondbeschermer. Ook blijkt uit onderzoek dat tandartsen voorstander zijn van het gebruik van een mondbeschermer in de hockeysport. Er is onder professionals geen twijfel over het nut van een mondbeschermer. Het dragen van een individuele door de tandarts/-technicus vervaardigde mondbeschermer heeft de voorkeur van de Taskforce.


Het advies van de Taskforce aan de Medische Commissie heeft er vervolgens toe geleid dat er advies is uitgebracht aan het KNHB Bondsbestuur. Op basis van dit advies heeft het Bondsbestuur besloten het dragen van een mondbeschermer verplicht te stellen voor alle categorieën hockeyers tijdens het spelen van wedstrijden in georganiseerd wedstrijdverband. De implementatie van het besluit lijkt - onder andere op basis van informatie vanuit diverse belanghebbenden - goed uitvoerbaar.


Overgangsjaar
Om de leden de gelegenheid te bieden aan de komende maatregel te wennen, is besloten deze nu algemeen kenbaar te maken. De maatregel wordt per 1 juli 2015 van kracht. De KNHB zal haar achterban (verenigingen, hockeyers, arbiters) de komende periode middels een campagne ondersteunen bij en voorbereiden op de invoering van de maatregel.


Lees meer hierover op hockey.nl of bekijk de video.

Bron: KNHB

 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors