Nieuwsoverzicht
JUNIOREN

26-6-2016
JC1 toernooi 'Chill in Brazil'
 

JC1 toernooi 'Chill in Brazil' te Velp.


Jongens C1 was echt een super leuk seizoen.
Wij zijn ter afsluiting met het team naar Arnhem gegaan. Daar hebben we een twee daags toernooi gehad met overnachting. Het toernooi was heel erg leuk. Op zaterdag hebben we onze eerste 3 wedstrijden gespeeld en daarna was er een geweldig feest en barbecue.


De volgende dag hadden we 4 wedstrijden. Ondanks dat we bijna niet hadden geslapen, kwamen we toch nog in de finale. Wij maakten het eerste doelpunt van de wedstrijd, maar op het eind van de wedstrijd kwam de tegenstander terug en werd het 1-1. We moesten dus shoot-outs nemen. Het ging heel lang gelijk op, maar na een mooi goal van Max en een strafbal van Kjell, hadden we gewonnen.


Het seizoen was geweldig ( net zoals het kamp) !
Jarst


image1.jpegimage2.jpeg


Na een zware nacht ..... voor de finale 😂 wachtend op de scheidsrechters... Nog even rekken, gapen en chillen.. resultaat....?
1e plaats! Top gedaan JC1!

Wat een super team!

 

Cilla TM JC1 😀

 
PERSBERICHT

23-6-2016
Overzicht clubtenue
 
Beste Leden,

De KNHB verplicht het dragen van het officiële clubtenue tijdens het spelen van wedstrijden. Het HC Zwolle clubtenue bestaat uit een blauwwit shirt met een rode verticale bies, blauwwitte sokken en een blauwe short / rokje voor op het veld. Alle bovengenoemde kledingstukken zijn voorzien van het beeldmerk HC Zwolle en/of het HC Zwolle logo.


Bij uitwedstrijden moet de kleur van het shirt en de kousen duidelijk afwijken van de kleur van het shirt en de kousen van de ontvangende vereniging. Indien het clubtenue niet voldoende afwijkt van de ontvangende vereniging, heeft HC Zwolle een uittenue dat bestaat uit een oranje shirt en oranje kousen. Ook zal deze kleding voorzien zijn van het beeldmerk HC Zwolle en/of HC Zwolle logo.


Alle kleding van HC Zwolle is exclusief te verkrijgen bij ”Leerentveld Vrijetijd” bij het PEC Zwolle stadion.


Om het beeldrecht van HC Zwolle te beschermen mag het HC Zwolle logo onder strenge voorwaarden gebruikt worden. Dat geldt ook voor team- en wedstrijdkleding. Het logo van HC Zwolle mag alleen gebruikt worden met toestemming van het bestuur of de sponsorcommissie.
 


ARBITRAGE

21-6-2016
Fluittalenten in actie op Young Umpire Challenge 2016
 

Voor het 11e achtervolgende jaar namen zo’n 80 jonge scheidsrechters zondag op Gooische deel aan de Young Umpire Challenge. De jeugdige fluittalenten kregen een gevarieerd programma van 6 verschillende workshops voorgeschoteld. 24 van hen mochten daarnaast ook wedstrijden fluiten tijdens D-day, het landskampioenschap voor de D’tjes dat op de andere velden van HC Gooische werd gespeeld.


Daarbij werden de jonge scheidsrechters begeleid en geassisteerd door bondsscheidsrechters van de KNHB. Voor 4 deelnemers kon de dag helemaal niet meer stuk. Zij kregen de eer om de finales te fluiten.


Voor HCZ was Marith Bijkerk (MA3) aanwezig. 
TOP HOCKEY

20-6-2016
Selecties MC1 & MC2 2016-17 Online
 

Beste dames in Top C-jeugd.

Hieronder de nieuwe team samenstelling seizoen 2016-2017 voor MC1 & MC2


http://hczwolle.nl/files/library/tophockey/selecties%20mc1%20&%20mc2.xlsx


Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan kun je je vragen schriftelijk stellen via technischmanager@hczwolle.nl of het betreffende Tophockeycommissielid.
 
JUNIOREN

20-6-2016
Meisje MD 1 vijfde op het NK
 

Afgelopen zondag speelde HCZ MD1 het NK bij het met zon overgoten Gooische Hockey Club. In de PEC bus werd vroeg in de ochtend naar Hilversum afgereisd.


Na de spannende poulewedstrijden wachtte Bloemendaal in de wedstrijd voor de vijfde en zesde plek. Onder luide aanmoedigingen van de vele meegereisde supporters uit Zwolle werd deze wedstrijd met 1-0 winst afgesloten. Hiermee werd een absoluut topseizoen afgesloten.


Een geweldige groep meiden die onder bezielde leiding van Lotte, Tim, Nienke, John en Sido naar elkaar groeide tot een hecht team. Daarnaast heeft de steun van de vier sponsors (Baker-Tilly-Berk, Benthem & Gratama, Huyskamp’s Fijnhout en Vogelaars Verzenders) een forse bijdrage geleverd aan het plezier en succes afgelopen seizoen.


 

Op de terugreis was er tijd voor afscheid van Lotte die na dit seizoen helaas de club zal verlaten. Wij danken Lotte voor 2 geweldige jaren bij de D meiden waarin zij heeft laten zien hoe tophockey gecombineerd met plezier tot succes leidt.


 

Wij wensen iedereen een fijne zomer en tot volgend seizoen. Lotte en Sido.
 

 
NIEUWS

20-6-2016
Zomer 2016
 

Het is nu toch echt zo ver, het einde van het hockeyseizoen. Maar niemand hoeft de gezellige zondagmiddag borrel te missen bij HCZ.


Het clubhuis zal in de zomer gewoon open zijn vanaf 16.00 uur. In principe tot een uur of 18, maar als het te gezellig is om naar huis te gaan, dan blijven we nog wel plakken.


 

Ook zullen er in augustus alweer oefenwedstrijden van Heren1 gespeeld gaan worden. Dan passen we de tijden daar natuurlijk op aan. Hou de site van HCZ dan ook goed in de gaten en volg ons op de Facebook site Horeca HCZ.

 


Hopelijk tot dan,

 

Horeca team


 

17-6-2016
In memoriam: Henk Hansma
 

In memoriam: Henk Hansma

Woensdag jl. bereikte ons het trieste bericht dat in de nacht van dinsdag op woensdag Henk Hansma, vader van Floor (MB11) en Merel (MD1), op jonge leeftijd is overleden.


Binnen HC Zwolle staat Henk bekend als een zeer bevlogen en uiterst sportieve man met een eigen visie die zich, naast zijn carrière als professioneel trainer, op diverse fronten actief heeft ingezet voor de club. Was het niet als trainer, dan wel als coach en natuurlijk als trouwe supporter van Floor en Merel.

 

Sportief als Henk was, waren er maar weinig uitdagingen die hij uit de weg ging. Helaas zag Henk zich begin dit jaar geconfronteerd met een strijd die hij niet heeft kunnen winnen. Henk kennende heeft hij tot het laatst gestreden en heeft hij zelfs de kampioenswedstrijd van Merel (MD1) nog kunnen meemaken.

Wij zullen Henk missen en wensen vanaf deze plek Frederique, Floor en Merel heel veel sterkte toe in de komende periode.

 

 

16-6-2016
Breedteteams 2016-2017 online update 16-06
 

Beste meisjes en jongens van de diverse breedteteams in de A, B en C jeugd. Hieronder de links naar de documenten voor de nieuwe teamsamenstellingen seizoen 2016-2017.


Eventuele opmerkingen staan in het document aangegeven.


Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn dan kun je je vragen schriftelijk stellen via de volgende mailadressen:

Op de teamsamenstellingen van 4 juni zijn enkele correcties doorgevoerd. Via onderstaande links de laatste versies van 15 juni.

De breedtecommissie Jeugd A, B & C:

Voor meisjes A: meisjesa@hczwolle.nl  link naar indeling http://goo.gl/jH8j3w
Freek Aberson
Kees Borstlap

Voor meisjes B: meisjesb@hczwolle.nl link naar indeling http://goo.gl/vhi6hT
Henk Bouma
Jetske Kemerink

Voor meisjes C: meisjesc@hczwolle.nl link naar indeling  http://goo.gl/0BjlzT
Richard Schoemaker
Frank Veldman

Voor Jongens A, B & C:  hockey@hczwolle.nl  link naar indeling http://goo.gl/jsY42E
Erik Wardenier
Bernard Westerop 
EVENEMENTEN

10-6-2016
HC Zwolle hockeykamp 2016
 

HC Zwolle Hockeykamp 2016


Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar voor het hockeykamp van 22 tot 26 augustus. Meld je dus snel aan.


Wanneer: van 22-26 augustus.

Leeftijdscategorie: 10 t/m 12 jaar.

Bij het aanmelden graag vermelden:

 

-Naam

-Geboortedatum

-Adres

-Telefoonnummer

-Team


De kosten van het kamp zijn € 150,-

Veel hockeyplezier plus veel blijvende herinneringen.

Aanmelden kan via het e-mailadres van hockeykamp2016@gmail.com

 


  
DAMES 1

5-6-2016
Open trainingen Dames 1
DIVERSEN

4-6-2016
Velden reserveren bij HC Zwolle
 
Lees hier hoe, bij wie en onder welke voorwaarden je velden kunt reserveren.
Wie kan velden reserveren?

1) Trainers/coaches van HCZ voor het eigen team

2) Seniorleden van HCZ voor het eigen team

3) Commissies voor evenementen van HCZ


Bij wie kan je velden reserveren voor je team?


Zaterdag, via: wedstrijdsecretaris Jongste Jeugd en Junioren wedstrijdsecretariaatJR@hczwolle.nl
 
Zondag/feestdagen), via: wedstrijdsecretaris Senioren wedstrijdsecretariaatSR@hczwolle.nl

Maandag t/m vrijdag via: Technische staf technischmanager@hczwolle.nl

 
Overige reserveringen (van bijv. Horeca/clubhuis ) via horeca@hczwolle.nl

Webmaster HCZ
 
EVENEMENTEN

3-6-2016
Nationale Sportkampen van 18 t/m 22 juli op Zwolle!
 

Nationale Sportkampen van 18 t/m 22 juli op Zwolle!

Deze zomervakantie worden de Nationale Sportkampen weer op HC Zwolle georganiseerd! Hockeyen in de vakantie dat wil jij toch ook?


Tophockeykamp - of Topkeeperskamp (8-14 jaar)
Het Tophockeykamp staat de hele week in het teken van hockeyen, je krijgt iedere dag een clinic van bijvoorbeeld een (inter)nationale topper of coach. Er is ook een speciaal Topkeeperskamp.


Hockeykamp (6-14 jaar)
Op het Hockeykamp ga je naast hockey ook nog andere sporten en activiteiten doen zoals knotshockeyen, de buikschuifbaan en de hindernisbaan en krijg je één clinic van een topspeler.


Sport&Spelkamp (4-7 jaar)
Op het Sport&Spelkamp komen de leukste sporten & spellen aan bod. Je kan kiezen tussen een 3- of 5-daags kamp.


De dagkampen zijn van 9.30 tot 16.30 uur. Inschrijven en meer informatie: www.nationalesportkampen.nl


 
HEREN 1

31-5-2016
Open trainingen Heren 1
 

Na het succesvolle seizoen van Zwolle Heren 1 is de selectie op zoek naar spelers die het team zouden willen komen versterken. Heren  1 is met overmacht kampioen geworden in de 1e klasse, en gaan het komende seizoen uitkomen in de overgangsklasse.


Daarom nodigen wij jullie, die dit niveau willen halen of al hebben, uit om mee te doen op de komende trainingen elke dinsdag en vrijdag avond om 19.30 uur.


De trainingen hebben een ontspannen en een open karakter. Graag vooraf een telefoontje aan de trainer-coach: Bert Bunnik, 06-22-934885 
EVENEMENTEN

11-5-2016
Familie Hockey Toernooi
 

Zondag 28 augustus is het weer zover, het vierde ABN-AMRO familietoernooi vindt dan plaats op de velden van HCZ. Dit jaar met nieuwe organisatoren, maar volgens het beproefde en de laatste jaren succesvol gebleken concept.


Vorig jaar zat het toernooi binnen 2 weken na de aankondiging vol. Je moet er dus snel bij zijn, zeker omdat we dit jaar een absolute beperking hebben ingesteld tot 24 teams en VOL = VOL.


Het toernooi heeft een strikt recreatief karakter. We spelen dus met jong en oud door elkaar op een heel veld 11 tegen 11. Elk team moet uit minstens 2 generaties bestaan; dus teams met alleen senioren, of alleen jeugdleden zijn niet toegestaan. En; ieder team levert per wedstrijd een speler die kan fluiten.


De kosten: 175 euro per team (13 spelers). Dat is inclusief munten voor frisdrankjes, lunch, avondeten, een ijsje en omlijstend programma. Voor elke extra speler kun je voor € 15,-- per persoon muntjes kopen. Betalingen uitsluitend contant !


Hierbij een kort overzicht van de dag (onder voorbehoud).


11.00 Ontvangst

11.30 Gezamenlijke warming up

12.00 Start wedstrijden.

13.00- 14.00 Lunch

17.00 Einde wedstrijden, borrel

17.30 prijsuitreikingen (taartwedstrijd, originaliteits- en sportiviteitsprijsprijs, toernooiwinnaar)

18.00 eten

20.00 Einde


Opgeven kan uitsluitend via het volgende e-mailadres: familiehockeytoernooihcz@gmail.com


Vragen en opmerkingen kunnen ook via ditzelfde adres gestuurd worden.


Wij hebben er zin in !!!


De commissie

Fam Borstlap-Kroese, Douma-Saarloos, Kalhorn-Jeekel, Voors

 
TOP HOCKEY

1-5-2016
Start Seizoen 2016-2017 Tophockey
 

Om ervoor te zorgen dat alle topteams optimaal aan de voorcompetitie beginnen, zullen we op tijd moeten starten met de voorbereiding. Dit betekent dat op het moment dat je geselecteerd wordt voor de topselecties, wij verwachten dat je vanaf 15 augustus terug bent van vakantie. Dit is de op één na laatste week van de schoolvakantie. Stem je vakantieplanning daar alsjeblieft op af. Mocht je dan nog niet terug zijn, dan zal dit gevolgen kunnen hebben voor je positie binnen de selectie.


Met vriendelijke groet namens de Tophockey Commissie,


Bastiaan Bunnik
Technisch Manager HC Zwolle
technischmanager@hczwolle.nl

 
DIVERSEN

1-5-2016
Maatschappelijke stage
 
Maatschappelijke stage is een vorm van leren door vrijwilligerswerk te doen.

Deze stage is sinds een aantal jaren onderdeel van het schoolprogramma, net zoals andere vakken.

Hoe de stage ingericht wordt, is afhankelijk van de school en het schooltype.

Je mag zelf bepalen waar en hoe je stage gaat lopen, als het maar past binnen de spelregels.

Deze spelregels heb je van school gekregen. Het is ook mogelijk om deze maatschappelijke stage bij HC Zwolle te doen, o.a.:

- door het mee helpen van training geven of
- het organiseren van toernooien e/o feesten of
- het fluiten van wedstrijden of
- probeer zelf iets anders leuks te bedenken.

Je kunt je hiervoor opgeven bij Jules Spaanjaars

E-mailadres: vrijwilligers@hczwolle.nl
 


Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors