Nieuwsoverzicht
EVENEMENTEN

26-5-2015
KEEP CALM and BUY TICKETS
 

Zaterdag 30 mei a.s. is het HCZwolle hockeyfeest voor alle senioren teams en ouders van jeugdleden.

Kaartjes zijn verkrijgbaar achter de bar (€10) of op de avond zelf aan de deur (€12,50). Wees er snel bij; OP = OP.

Tot zaterdag 30 mei! 
HEREN 1

26-5-2015
Open trainingen voor Heren 1
 

Op de vrijdagavonden 29 mei en 5 juni aanstaande vinden vanaf 19.30 uur de open trainingen plaats van Heren 1 van HCZ.


Zou jij volgende seizoen graag deel uitmaken van de selectie van Heren 1 van HCZ, meld je dan op een van deze of beide trainingen, die zullen worden geleid door hoofdcoach Bert Bunnik en assistent coach Thim Pierik.


Voor informatie kan contact opgenomen worden met Arjen Kale (06 4111 7438).

 

26-5-2015
28 mei oefenwedstrijd Heren 1 tegen het nationale team van Brazilië
 

Beste Leden

Donderdag 28 mei aanstaande speelt Heren 1 op het Hoge Laar vanaf 20.00 uur tegen het nationale team van Brazilië. Het is de laatste kans om Heren 1 dit seizoen in een wedstrijd bezig te zien.

Zoals dit seizoen al vaker het geval is geweest, is de kans groot dat Heren 1 zal worden aangevuld met een aantal van onze jonge talenten. Zeker is dat onze nieuwe spelers Maarten Struyfenberg (afkomstig van GCHC) en Pepijn Muller (afkomstig van Hattem) te bewonderen zullen zijn.


Kom dus even kijken!

 
TOP HOCKEY

24-5-2015
Aankondiging Selectiegroepen + Schema Week 2
 
N.a.v. de eerste trainingsweek worden hierbij de selectiegroepen bekend gemaakt die de 2e week nog met elkaar doortrainen voor de Tophockeyselecties 2015-16. Bij de D-jeugd zijn er geen afvallers na de eerste week; wij kiezen ervoor om met de volledige groep door te trainen.

Selectiegroep Jongens
http://hczwolle.nl/files/library/2015-2016/selectiegroepen%202015-2016%20tophockey/selectiegroepen%20jongens%20week%202.pdf

Selectiegroep Meisjes
http://hczwolle.nl/files/library/2015-2016/selectiegroepen%202015-2016%20tophockey/selectiegroepen%20meisjes%20week%202.pdf

Trainingsschema beiden
http://hczwolle.nl/files/library/2015-2016/selectiegroepen%202015-2016%20tophockey/selectietrainingsschema%20week%202.pdf

Mocht je n.a.v. de selecties vragen hebben of feedback willen op het afvallen van uw kind, neem dan alsjeblieft contact op met:
Meisjeslijn: Ingrid Meestra - ingridmeestra@home.nl
Jongenslijn: Jørgen van Bosse - jorgenvanbosse@gmail.com
Algemeen: Bastiaan Bunnik - technischmanager@hczwolle.nl
 
NIEUWS

24-5-2015
Einde seizoen 2014-15
 
Dit weekend waren voor de C, B en A jeugd de laatste wedstrijden van dit seizoen. Dat betekent ook dat behalve selectietrainingen het seizoen beëindigd is. Deze week is er geen training meer voor deze teams. Dit geldt logischerwijs ook voor de keeperstrainingen.

De jongste jeugd en senioren hebben nog 2 competitieweekenden te gaan. Zij trainen dus nog twee weken door. Vanaf 8 juni is ook voor hen het seizoen klaar.
Let op, de jongste jeugd heeft 13 juni nog wel hun slotdag!

De zaterdagochtend groepen (incl. Funkey) trainen door tot en met 13 juni.
 

22-5-2015
CSE gaat haar hockey opleiding bij HC Zwolle doen
 

vandaag hebben CSE en de Hockeyclub Zwolle een driejarige overeenkomst gesloten, waarbij CSE haar hockeylessen op de velden van HC Zwolle gaat geven.


Beide partijen zien dit als een grote stap vooruit in hun wederzijdse samenwerking.


Dires Knaapen: ”de aanwezigheid van CSE , waarvan veel leerlingen bij ons hockeyen, zal verder helpen om tot een gezamenlijk trainingsprogramma te komen. Een verder gezamenlijke aanpak zal voor de spelers een evenwichtiger programma en een hoger rendement van hun inspanning geven.


We kijken uit naar de eerste dag dat CSE hier haar opleiding begint”.


Naar verwachting begint CSE in Augustus

 

21-5-2015
Valentin Verga bezoekt HC Zwolle
 
Afgelopen woensdag heeft Valentin Verga, speler van Amsterdam en het Nederlands Elftal, op het Hoge Laar een tweetal clinics gegeven.

De clinics, mogelijk gemaakt door Braspenning Coiffures, zijn bijzonder positief ontvangen door onze spelers.

Valentin heeft diverse oefeningen met de spelers gedaan en laten zien wat je moet kunnen om op zijn niveau te spelen; naast techniek, zijn ook inzet en mentaliteit belangrijk, dus Valentin heeft onze spelers stevig aan het werk gezet.


Een gewaardeerd initiatief van onze sponsor Braspenning Coiffures en een goed idee voor andere sponsoren!!
 
JUNIOREN

20-5-2015
MB2 kampioen
 
MB2 is afgelopen zaterdag al kampioen geworden in de subtop-klasse met nog een wedstrijd te gaan hebben we het kampioenschap al binnen.

Van harte dames,


 

19-5-2015
Kampioenschap MC7
 

De meiden van C7 zijn op de voorlaatste speeldag kampioen geworden in de 3e klasse.

Door met ruime cijfers te winnen van Mezen C3 kan het team niet meer worden ingehaald.

 

Proficiat meiden.

 
EVENEMENTEN

18-5-2015
ABN AMRO Familietoernooi
 

Zondag 23 augustus is hetweer zover,het derdeABN-AMRO familietoernooi zal dan plaatsvinden en belooft wederom een groot succes te worden.


Binnen 2 weken zat het toernooi vorig jaar vol en dat geeft aan datje er snel bij moet zijn.

Het toernooi heeft net als vorig jaar een recreatief karakter en dus is samen spelen en samen zijn het belangrijkste.


We spelen met jong en oud door elkaar op een heel veld 11 tegen 11.

Kosten 150 euro per team.

 

Hierbij een kort overzicht van de dag (onder voorbehoud).

 

10.00 Ontvangst met taart wedstrijd.

10.30 Start wedstrijden.

13.00 Lunch.

17.00 Einde wedstrijden,borrel, BBQ, prijsuitreiking.

19.00 Einde toernooi.

 

Stel snel een mixed team samen met familie ,vrienden en of de buurt en meld je aan via donaldpoen@planet.nl

 

 

Wij hebben er zin in !!!

 

 
NIEUWS

15-5-2015
Rode Kruis afdeling Zwolle en HC Zwolle gaan samenwerken
 

Rode Kruis afdeling Zwolle en HC Zwolle gaan samenwerken

onze leden gaan collecteren en in ruil daarvoor worden bij onze club een aantal mensen opgeleid tot EHBO-er

 

Het Rode Kruis verzorgt in het kader van zelfredzaamheid en hulpverlening bij evenementen EHBO opleidingen. Deze opleidingen worden door een bevoegde instructeur gegeven en geven, na succesvolle afsluiting van de cursus, recht op tot een erkend EHBO certificaat.

Ook geeft het Rode Kruis, om de opgedane kennis en vaardigheden up-to-date te houden, een tweejaarlijkse herhalingscursus, waardoor de geldigheid van de diploma’s wordt verlengd.

 

Van 14 t/m 20 juni 2015 staat de landelijke Rode Kruis week gepland, waarin Rode Kruis afdeling Zwolle langs de deur mag collecteren:

 

HC Zwolle en Rode Kruis afdeling Zwolle zijn op zoek naar jouals je 16 jaar of ouder bent

en als je in de week van 14 t/m 20 juni 2015 wilt collecteren voor het Rode Kruis

 

HC Zwolle en Rode Kruis afdeling Zwolle gaan samenwerken en daar hebben we zoveel mogelijk leden van 16 jaar of ouder voor nodig! Voor elke 10 collectanten, die hopelijk een goed gevulde collectebus inleveren, gaat Rode Kruis afdeling Zwolle 1 persoon binnen HC Zwolle opleiden, zodat deze persoon zelf de EHBO op de hockey evenementen kan verzorgen.


Een prachtige samenwerking!

 Als er 30 HC Zwolle leden als collectant gaan lopen in hun eigen postcodewijk, dan verzorgt Rode Kruis afdeling Zwolle voor 3 van onze leden de EHBO opleiding (1 op 10 dus).Wie geeft zich op om in de week van 14 t/m 20 juni 2015 te gaan collecteren voor het Rode Kruis?

Hoe meer collectanten, hoe liever. Dat is goed voor het Rode Kruis en goed voor ons als vereniging omdat we dan meer gediplomeerde EHBO-ers gaan krijgen. Collecteren betekent niet dat je op EHBO cursus gaat; dat staat los van elkaar. Leden die willen collecteren, kunnen zich melden bij secretariaat@hczwolle.nl. Vermeld even in de titel van de mail ‘collecteren Rode Kruis’.

 

EHBO-certificaat en dan EHBO-vrijwilliger bij HC Zwolle

Mensen die in aanmerking willen komen voor het behalen van een EHBO-certificaat kunnen zich ook melden bij secretariaat@hczwolle.nl. Vermeld dan in titel van de mail ‘EHBO certificaat behalen’.

De secretaris van het bestuur zal bepalen wie de cursus kan gaan volgen, waarbij het aantal mede afhangt van het aantal mensen dat voor het Rode Kruis gecollecteerd heeft.

Als je het EHBO-certificaat hebt gehaald, wordt je bij HC Zwolle een van onze EHBO-vrijwilligers.

 

 

Heb je al een EHBO-certificaat en wil je EHBO-vrijwilliger bij HC Zwolle worden…

Mensen die al een EHBO-certificaat hebben en geen EHBO-vrijwilliger bij HC Zwolle zijn en dat wel willen worden, kunnen zich melden bij secretariaat@hczwolle.nl. Vermeld dan in titel van de mail ‘EHBO vrijwilliger worden’.

 

 

Bestuur HC Zwolle

Rode Kruis afdeling Zwolle

 
JUNIOREN

8-5-2015
Cindy, Linde en Ward geselecteerd voor Nederlands B
 

Cindy Dekker, Linde Jonker en Ward Maakal zijn geselecteerd voor Nederlands B.

Gefeliciteerd met jullie prestatie! Wij zijn als HC Zwolle is super trots op jullie.

 

  image2.jpeg

 

 
NIEUWSBRIEF

27-4-2015
Selectieprocedure jongste jeugd
 
Selectieprocedure jongste jeugd (DEF) 

De uitgangspunten van de Commissie Jongste Jeugd (CJJ) van HC Zwolle zijn: ervoor zorgen dat kinderen plezier in hockey hebben en het hockeyspel op een hoger niveau brengen. Door elk kind op zijn of haar eigen niveau te laten spelen, zullen de kinderen het meeste plezier in het spel hebben. 
Om dit te bereiken, is het nodig om na verloop van tijd, de kinderen te gaan selecteren en herindelen. 

Reden voor de herindeling is het grote verschil in niveau dat na een aantal jaren hockey ontstaat. Dit verschil in niveau, maar ook in sportbeleving maakt dat kinderen soms minder plezier krijgen in het hockey en ook minder uitgedaagd worden om hun talenten te benutten. Als CJJ vinden wij het dan ook wenselijk dat kinderen zich op hun eigen niveau verder kunnen ontwikkelen. 

Als kinderen een jaar zestal hebben gespeeld, krijgen ze voor het eerst met selectie te maken. Geselecteerde kinderen gaan in 8 E1 en 8 E2 spelen; de andere kinderen gaan in breedte 8-tallen spelen. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van de kinderen (of ouders). Alle 8- en 11-tallen trainen 2x per week. Kinderen in de Tophockeyteams (8 E1, evt. 8 E2, D1 en D3) betalen 50 euro extra contributie. Hiervoor krijgen zij meer trainingsfaciliteiten en spelen ze vaker op een waterveld. Ook hebben de Tophockeyteams voorrang bij de zaalhockeycompetitie. M8D1 valt niet onder tophockey, hierin komen wel de betere meisjes uit de huidige tweedejaars E-teams.

Wij kiezen er als commissie voor om in principe in de jongens- en meisjeslijn één of twee teams (per categorie) te selecteren. In de leeftijdscategorieën waar onze spelers en speelsters spelen, kunnen spelers zich nog zodanig snel of onvoorspelbaar ontwikkelen dat kinderen jaarlijks de kans krijgen om te laten zien wat hun niveau is. Eens ingedeeld of geselecteerd, wil niet zeggen dat selectie ook in volgende jaren vastligt. En uiteraard kunnen kinderen die het ene jaar niet geselecteerd zijn, het volgende jaar wel bij de selectie gevoegd worden.

De selectie/herindelingsprocedure, die in de praktijk voor een groot deel buiten het blikveld van de kinderen en de ouders zal plaatsvinden, ziet er als volgt uit. 

Procedure:
Beoordeling door coaches en trainers aan het begin van de winterstop (aan het einde van de 1e competitiehelft). Aan de hand van een standaard formulier worden alle spelers/speelsters beoordeeld op een groot aantal punten.
Vanaf de winterstop zullen onafhankelijke hockeykenners minimaal 2 wedstrijden per team bezoeken, om een beeld te krijgen van alle spelers/speelsters. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van standaard formulieren met verschillende beoordelingscriteria.
Kort na de winterstop wordt (apart voor jongens en meisjes) één gezamenlijke extra training op een zondag georganiseerd. De spelers en speelsters maken zo kennis met alle leeftijdgenootjes voor het volgend seizoen. Tijdens deze extra training krijgen alle ouders uitleg over de gehele selectieprocedure.
Tijdens de carrouseltrainingen na de winterstop zullen de gebruikelijke groepen één of meer keren van samenstelling worden gewisseld om bij de trainers een fris beeld van alle spelers/speelsters te kunnen krijgen. 
De selectiecommissie (subcommissie 8-11 binnen de JJ, aangevuld met enkele onafhankelijke hockeykenners) formuleert een concept teamindeling, rekening houdend met alle verzamelde informatie, bespreekt het voorstel voor een nieuwe teamindeling met de trainers en neemt uiteindelijk de beslissing.
Het streven is om kort na de laatste competitiewedstrijd (ruim vóór de  zomervakantie) de teams bekend te maken voor het volgende seizoen, zodat nieuwe en samengestelde teams voor de zomervakantie kennis kunnen maken met elkaar. Dit jaar op 20 juni.


Schematisch overzicht:
Leeftijdsgroep school Indeling bij HC Zwolle
8 D11
7 8D of D11
6 6E of 8E
5 6E
4 F
Bij hockey is de peildatum 1 oktober!


Selectiecriteria:
Technische component: stoppen/slaan, passeertechnieken, lopen met de bal, speciale technieken, specialisme
Fysieke component: wenden/keren, (start)snelheid, algemene coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen
Tactische component: spelinzicht, creativiteit, oplossingsgerichtheid, samen spelen
Mentale component: uitstraling, sportiviteit, willen winnen, concentratie, leervermogen, sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen


Met deze procedure beogen wij:
Dat er op verschillende momenten aan de hand van de selectiecriteria een goede inschatting gemaakt kan worden. Hierdoor is er geen sprake van een momentopname.
Dat er meteen na de competitie gebouwd kan worden aan samenspel en teamgeest van de nieuwe teams.

Het vragen en benoemen van coaches vindt ieder jaar opnieuw plaats door de Commissie Jongste Jeugd. 

 

27-4-2015
Teamselectie Breedtehockey ABC Jeugd
 
Teamselectie Breedtehockey jeugd A-B-C

Vanaf komend seizoen zal de teamselectie voor de jeugdspelers in A, B en C op een eenvoudigere manier plaatsvinden. Teams die niet onder tophockey vallen, spelen onder de Breedtehockey. Op basis van de door de coaches en trainers ingevulde beoordelingsformulieren is er een goed beeld verkregen van alle jeugdspelers. Deze kennis wordt ingezet bij de teamvorming. Alle A, B en C-teams vanaf het 5e team (dus vanaf A5, B5 en C5) worden ingedeeld op basis van de beoordelingsformulieren en op sociale factoren. Voor deze teams worden dus geen selectietrainingen ingezet. Sommige teams willen gewoon bij elkaar blijven bijvoorbeeld!

Voor alle 3e en 4e teams volgen 2 avonden waarin gekeken gaat worden middels oefeningen en wedstrijdjes wie in welk team komt te zitten. Deze avonden vinden plaats na de selectietrainingen van de tophockey. Het vernieuwde uitgangspunt is dat het 3e team de betere moet zijn t.o.v. het 4e team. Hierdoor krijgen we een top-breedte team en een 4e team. Voor deze ‘selectie’-trainingen worden net zoveel spelers uitgenodigd als er in totaal in deze twee teams komen. Er worden dus niet 40 meiden opgeroepen voor 2 x 15 speelsters! Teamselectie zal gebeuren door Jeroen Pol, Wilco Prins en leden van de Breedtecommissie. De data zijn bekend: meisjes A: 8 en 15 juni, meisjes B: 9 en 16 juni en meisjes C: 10 en 17 juni. Op zaterdag 27 juni vindt er voor alle nieuwe teams een hockeytoernooi plaats samen met hun coaches! 
Voor de geringe aantal jongens teams geldt dat de teamsamenstelling zal gedaan worden op basis van de beoordelingsformulieren. 

 
BESTUUR

21-3-2015
Bestuur stelt vrijwilligersbeleid vast
 
Het bestuur heeft het vrijwilligersbeleid vastgesteld. Er wordt in dit beleid onderscheid gemaakt tussen clubtaken (fluiten, bardienst etc.) en echt vrijwilligerswerk (coachen, commissiewerk etc.).

Het bestuur
 


DIVERSEN

12-3-2015
Interpolis NK Shootouts
 

GEZOCHT namens de KNHB:

enthousiaste scheidsrechters om te fluiten tijdens de districtskampioenschappen en finaledag van de Interpolis NK Shootouts.


Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de felbegeerde titel Interpolis NK Shootoutkoning of -koningin, maar ook de keepers strijden om de titel wie het beste de shootouts kan stoppen.


Bij de clubkampioenschappen barst de strijd al los; tijdens de districtskampioenschappen wordt het echt serieus. Voor de jeugd tot 17 jaar is er niks mooiers dan een shootout te nemen op het blow-upveld. Om deze spannende spelmomenten in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste scheidsrechters die ons willen helpen tijdens de districtskampioenschappen op 6 april (Tilburg), 17 (Hattem) en 25 mei (Amstelveen en Pijnacker) en de finaledag (13 juni - Amsterdam).


Lees ophttp://hockey.nl/toernooi/nk-shoot-out/meer over de Interpolis NK Shootout. Uiteraard zorgen wij dat je als scheidsrechter in een mooie polo fluit, dat er voldoende te eten en te drinken is en dat je een leuke dag hebt met enthousiaste spelers en collega’s.


Bovelander & Bovelander organiseert dit evenement voor de KNHB en Interpolis. Opgeven als scheidsrechter kan bij Jeroen Bovelander – info@bovelander.nl. Vergeet niet je naam, beschikbare datum/data, evt. geprefereerde locatie en telefoonnummer en polomaat door te geven.


We kijken er naar uit je te begroeten tijdens dit evenement!

Nationale SchoolhockeycompetitieGEZOCHT namens de KNHB: scheidsrechters voor schoolhockey!

Meld je aan via deze link: http://www.knhb.nl/competities+disciplines/schoolhockey/nat+schoolhockey+competitie/aanmeldformulier+scheidsrechter+2015/cDU1661_Aanmeldformulier+scheidsrechter+2015.aspx

 

 
TOP HOCKEY

9-2-2015
Start Seizoen 2015-2016 Tophockey
 

Om ervoor te zorgen dat alle topteams optimaal aan de voorcompetitie beginnen, zullen we op tijd moeten starten met de voorbereiding. Dit betekent dat op het moment dat je geselecteerd wordt voor de selecties van JD1, MD1, JC1, MC1, JB1, MB1, JA1 of MA1, wij verwachten dat je vanaf 10 augustus terug bent van vakantie. Dit is de laatste week van de schoolvakantie. Stem je vakantieplanning daar alsjeblieft op af. Mocht je dan nog niet terug zijn, dan zal dit gevolgen kunnen hebben voor je positie binnen de selectie.

De week van 10 augustus zullen we beginnen met een gezamenlijke trainingsweek op HC Zwolle met alle topteams. Dit wordt een week van veel lol, hockey en leren, waarin we de basis gaan leggen voor een fantastisch seizoen! Met de kinderen die 3 augustus al terug zijn, zullen we in combinatiegroepen vast beginnen met hockeyen.

Alle 2e selectieteams starten in de week van 17 augustus. Reden is simpelweg dat de voorcompetitie hiervoor 1 week later start.

Met vriendelijke groet,

Tophockey Commissie

 
NIEUWS

6-1-2015
KNHB verplicht mondbeschermer vanaf seizoen 2015-2016
 

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft besloten dat het dragen van een mondbeschermer verplicht wordt gesteld. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De nieuwe maatregel wordt per ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 van kracht. Tevens adviseert de KNHB om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen.


De KNHB voert een beleid dat gericht is op het bevorderen van een gezonde manier van sporten, op het voorkomen van blessures en op het bijdragen aan een goede behandeling van blessures. De Medische Commissie van de KNHB heeft begin 2014 een Taskforce ‘Preventie Tandletsel’ ingesteld. Zij kreeg als opdracht het doen van onderzoek naar het optimaliseren van de preventie van tandletsels en het uitbrengen van een advies inzake het implementeren van preventiemaatregelen aan de Medische Commissie van de KNHB. De Taskforce ‘Preventie Tandletsel’, onder leiding van em. prof. Dr. Paul Wesselink, heeft vanuit hun specifieke medische expertise onderzoek gedaan naar de consequenties van het wel, dan wel niet dragen van mondbeschermers. De conclusies uit dit rapport zijn onderbouwd door literatuuronderzoek, inventarisaties en eigen onderzoek, waarbij de verschillende aspecten rond de onderzoeksvraag zoveel mogelijk op bestaand bewijs zijn gebaseerd.


De incidentie van mond-/tandletsel (2,46%) geeft voldoende argumenten om aan te nemen dat er sprake is van een reëel risico hierop in de hockeysport. Reeds 85,2% van de hockeyers uit het onderzoek draagt een mondbeschermer en 69,6% vindt dat een mondbeschermer bij hockey verplicht zou moeten zijn. Het percentage hockeyers van de Nederlandse Elftallen dat een mondbeschermer draagt is 82% en 70% vindt dat een mondbeschermer verplicht zou moeten zijn. Uit de door de Taskforce uitgevoerde enquête blijkt dat degenen met mond-/tandletsel, die ten tijde van het letsel mondbescherming droegen, significant minder ernstig letsel hadden dan degenen zonder mondbeschermer. Ook blijkt uit onderzoek dat tandartsen voorstander zijn van het gebruik van een mondbeschermer in de hockeysport. Er is onder professionals geen twijfel over het nut van een mondbeschermer. Het dragen van een individuele door de tandarts/-technicus vervaardigde mondbeschermer heeft de voorkeur van de Taskforce.


Het advies van de Taskforce aan de Medische Commissie heeft er vervolgens toe geleid dat er advies is uitgebracht aan het KNHB Bondsbestuur. Op basis van dit advies heeft het Bondsbestuur besloten het dragen van een mondbeschermer verplicht te stellen voor alle categorieën hockeyers tijdens het spelen van wedstrijden in georganiseerd wedstrijdverband. De implementatie van het besluit lijkt - onder andere op basis van informatie vanuit diverse belanghebbenden - goed uitvoerbaar.


Overgangsjaar
Om de leden de gelegenheid te bieden aan de komende maatregel te wennen, is besloten deze nu algemeen kenbaar te maken. De maatregel wordt per 1 juli 2015 van kracht. De KNHB zal haar achterban (verenigingen, hockeyers, arbiters) de komende periode middels een campagne ondersteunen bij en voorbereiden op de invoering van de maatregel.


Lees meer hierover op hockey.nl of bekijk de video.

Bron: KNHB

 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors