Nieuwsoverzicht
JUNIOREN

3-3-2015
Battle of the champions
 
 
NIEUWS

2-3-2015
Telstar: 4 mrt - Hockey shopping night! 20% korting
DIVERSEN

26-2-2015
Enquête (POD)
 

Wij Rixt Idsardi en ik, Britt Willems, houden een preventie organisatie diagnose (POD) voor HC Zwolle. Hiervoor moeten wij een enquête houden onder de leden van de club. De enquête gaat onder andere over de sfeer, accommodatie en verwachtingen van de club. Via onderstaande link is de enquête in te vullen.: http://www.thesistools.com/web/?id=452166

Alvast bedankt voor het invullen.

Met vriendelijke groet,
Britt Willems
 
NIEUWS

25-2-2015
Sproei-installatie op de velden (update)
 
Op dracht van de gemeente zal de sproei-installatie de komende week aangezet worden. Vanaf woensdag 11 maart kan er weer volledig gebruik van worden gemaakt.
 
Commissie veldbeheer HC Zwolle
Onderhoud terrein en velden
 
TOP HOCKEY

24-2-2015
Open Training; 2015/16 voor ABCD-categorie van buiten HC Zwolle
 
Wil jij graag in één van de selectieteams van HC Zwolle hockeyen en ook al speel je nu bij een andere vereniging? Dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken! Talenten met de interesse en ambitie om in het eerste team (A1, B1, C1 of D1) van HC Zwolle uit te komen, zijn welkom op de open training op zondag 10 mei om 10.00 uur.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan voor zaterdag 3 mei a.s. per mail bij technischmanager@hczwolle.nl. We ontvangen graag de volgende gegevens van je:

  •     Naam
  •     Adres
  •     Postcode + Woonplaats
  •     Geboortedatum
  •     Telefoon
  •     Mailadres
  •     Bij welke vereniging speel je op dit moment en in welk team?
  •     Op welke positie speel je bij je huidige vereniging?
  •     Waarom wil je bij HC Zwolle komen spelen?


Na de open training wordt direct aan de spelers meegedeeld of ze worden uitgenodigd om mee te trainen met een selectieteam. De meetrain datums zijn 11, 12 of 13 mei (afhankelijk van de leeftijdscategorie).

Na deze trainingen wordt bekeken of je wordt uitgenodigd voor de selectiegroeptrainingen op HC Zwolle. De selectietrainingen van de nieuwe selectiegroepen beginnen in de week van 18 mei.


 

24-2-2015
Gezocht: trainers en coaches voor seizoen 2015/16
 
HC Zwolle is op zoek naar trainer- en coachtalent voor de top jeugd. Als HC Zwolle hebben we de ambitie om het maximale uit onze hockeytalenten te halen en dit op het hoogste niveau te doen.

Wil jij hier als trainer/coach jouw steentje aan bijdragen en je hierbinnen ook zelf ontwikkelen? Meld je dan vooral aan!


Om je aan te melden of voor meer informatie kun je terecht bij Bastiaan Bunnik, Technisch Manager HC Zwolle (technischmanager@hczwolle.nl)
 
NIEUWS

17-2-2015
Bitjes hapavonden
 
Woensdag 4 maart 17.30-20.00 uur

Donderdag 12 maart 18.00-20.00 uur

HCZ Sponsor Boersma & Boersma, praktijk voor tandheelkunde en orthodontie biedt de HCZ leden de mogelijkheid om tijdens de hapavonden een op maat gemaakte gebitsbeschermer aan te laten meten (i.p.v. op de "hap”zaterdag).

Op woensdagavond 4 maart en donderdagavond 12 maart kunt u in de praktijk aan de Rijnlaan 35 in Zwolle langskomen om een afdruk van het bovengebit van uzelf of uw kind(eren) te laten maken. Hierop zal een goed passende gebitsbeschermer worden vervaardigd. Als de gebitsbeschermers klaar zijn (na ca. anderhalve week) ontvangt u een mail dat het bitje op de club klaarligt.

LET OP: vanaf seizoen 2015/2016 wordt het dragen van een gebitsbeschermer voor iedereen verplicht.

Kosten:

Standaard beschermer € 40,00 (Geschikt voor melkgebit tot het moment dat de blijvende snijtanden geheel zijn doorgebroken)

Luxe beschermer € 50,00
Er is een keus uit de kleuren geel, rood, blauw, oranje, wit en doorzichtig. De gebitsbeschermer zal voorzien worden van naam en telefoonnummer.

Aanmelden:

Graag uw naam (of van uw kind), adres, telefoonnummer en de hapavond waarop u langs wilt komen mailen naar: info@boersma-tandheelkunde.nl

Betaling:

Contant op de hapavond. Er is geen pin mogelijkheid in de praktijk (pinautomaat om de hoek).

Waarom een op maat gemaakte gebitsbeschermer?

Een op maat gemaakte gebitsbeschermer heeft een betere pasvorm dan een bitje wat je zelf moet aanpassen. Hierdoor draagt het prettiger, omdat ademen en slikken beter gaat.

Rond de leeftijd van 6 jaar zullen de voortanden wisselen en komen er grote kiezen achterin bij. Daarna wordt er tot de leeftijd van 10 jaar meestal niet meer worden gewisseld. In die periode kan er dus een op maat gemaakt bitje gemaakt worden.

Na de leeftijd van 10 gaan de rest van de melkelementen wisselen. Wellicht is er ook een beugel nodig. In de fase dat er gewisseld wordt is het misschien verstandiger een goedkoper bitje te kopen, de mindere pasvorm hierbij voor lief nemend en wat vaker aan te passen aan de veranderingen in de mond. Indien er een beugel wordt gedragen kan er met de orthodontist besproken worden hoe het beste de tanden beschermd kunnen worden tijdens het hockeyen.

Als alle blijvende tanden aanwezig zijn is een op maat vervaardigde gebitsbeschermer zeker aan te raden.
 
EVENEMENTEN

9-2-2015
HC Zwolle MD3 meets REVAS rolstoelhockey’
 

Vol verwachting togen de meiden van MD3 op 27 januari richting de Vogellanden. Het team van HCZ was door REVAS uitgenodigd om een keer mee te doen aan de wekelijkse training in de sporthal van het revalidatiecentrum.


 

Bij aankomst stonden er al 10 rolstoelen klaar, zodat de meiden gelijk in konden stappen. Na wat onwennige rondjes werden de meiden al snel handiger met rolstoel en stick. Toch waren de leden van REVAS duidelijk meer behendig in het besturen van de rolstoel. Na wat oefeningen, werd het tijd voor de partijtjes! In gemixte teams werd een aantal wedstrijdjes gespeeld! 


Dat was toch wel even wat anders dan de wedstrijden die de meiden afgelopen winter verder in de zaal gespeeld hebben. Wat een snelheid en techniek hebben de spelers van REVAS! En wat is het lastig om met twee handen een rolstoel te besturen én een stick te moeten vasthouden (getuige ook de blaren op de handen bij een aantal meiden).

 

Na anderhalf uur werden de trainers Jan en Ramon en de spelers van REVAS hartelijk bedankt. Het was voor de meiden van D3 een hele leuke ervaring om eens op deze manier hockey te spelen. Tegelijkertijd was er na afloop diep respect voor de manier waarop de (vaak nog jonge) minder valide mensen met enthousiasme hun sport beoefenen.


 

REVAS heeft de meiden van D3 van harte uitgenodigd om op de laatste competitiedag van dit seizoen (20 juni) te komen kijken en/of helpen. Op die dag komen er ruim 100 spelers uit Nederland en België naar Zwolle! Deze uitnodiging is uiteraard niet beperkt tot de meiden van D3 maar geldt voor alle hockeyliefhebbers van HCZ.


 

REVAS is de organisator van deze dag en dat is een hele klus, zeker met het oog op de beperkte middelen die REVAS ter beschikking heeft. Het zou dan ook geweldig zijn, wanneer de rolstoelhockeyers een steuntje in de rug krijgen vanuit HCZ. Als er leden/ouders zijn die hun steentje willen bijdragen om minder valide hockeyers een topdag te bezorgen, geef dat dan door aan Jan Boers van REVAS (ans.jan72@home.nl) o.v.v. ‘hulp op 20-06’! Jullie krijgen er geen spijt van.


Alle hulp is welkom!
 
TOP HOCKEY

9-2-2015
Start Seizoen 2015-2016 Tophockey
 

Om ervoor te zorgen dat alle topteams optimaal aan de voorcompetitie beginnen, zullen we op tijd moeten starten met de voorbereiding. Dit betekent dat op het moment dat je geselecteerd wordt voor de topselecties, wij verwachten dat je vanaf 10 augustus terug bent van vakantie. Dit is de laatste week van de schoolvakantie. Stem je vakantieplanning daar alsjeblieft op af. Mocht je dan nog niet terug zijn, dan zal dit gevolgen kunnen hebben voor je positie binnen de selectie.

De week van 10 augustus zullen we beginnen met een gezamenlijke trainingsweek op HC Zwolle met alle topteams. Dit wordt een week van veel lol, hockey en leren, waarin we de basis gaan leggen voor een fantastisch seizoen! Met de kinderen die 3 augustus al terug zijn, zullen we in combinatiegroepen vast beginnen met hockeyen.

Met vriendelijke groet,

Tophockey Commissie

 
MATERIAALCOMMISSIE

2-2-2015
Inleverdata zaal materiaal
 
Dinsdagavond  3 maart van 18.30 tot 19.30 uur
Donderdagavond 5 maart van 20.00 tot 21.00 uur
Dinsdagavond    10 maart van 18.30 tot 19.30 uur
Donderdagavond 12 maart van 20.00 tot 21.00 uur
Dinsdagavond   17 maart van 18.30 tot 19.30 uur
Donderdagavond 19 maart van 20.00 tot 21.00 uurNa bovenstaande inleverdatum(s) is het niet meer mogelijk om de zaal materialen in te leveren en zal de materiaalcommissie beoordelen  of de gebruiker opdraait voor het niet terugbrengen van de materialen.Kosten van de materialen:

Zaalballen a € 5,- per stuk
Zaalriempjes a € 25 per set
Tas a € 3 per stuk
Zaalhoezen a € 50,- per set


Met sportieve groet,

Materiaalcommissie van HCZwolle

 
NIEUWS

1-2-2015
Vrijwilliger van het jaar en talent van het jaar
 
Ruim 1.200 sportliefhebbers zijn zaterdagavond op het SportGala Zwolle afgekomen. Onder hen burgemeester Henk Jan Meijer, de schaatsers Michel Mulder en Lotte van Beek, wielrenster Anna van der Breggen, de volleyballers van Landstede Volleybal en CSE/VC Zwolle en een afvaardiging van PEC Zwolle. Tijdens het Zwolse sportfeest, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle, werden tien bronzen beelden uitgereikt.

De presentatie in het Landstede Sportcentrum was in handen van Hester van den Top. Na een spectaculaire opening in de stijl van het thema ‘Spin your Wheels’, met een BMX-act en danseressen van DIFF Dance Centre, riep zij allereerst alle ondertekenaars van het Gouden Sportboek voor een huldiging naar voren.


Aansluitend volgde de bekendmaking van de winnaars van de ‘Zwolse Sportverkiezing’. Bekerwinnaar PEC Zwolle werd op basis van de historische prestaties in het afgelopen jaar verkozen tot sportploeg van het jaar. Sportman van het jaar 2014 was Michel Mulder, onder andere vanwege zijn Olympische titel en zijn twee wereldtitels. En Lotte van Beek werd benoemd tot Zwols sportvrouw van het jaar. De schaatsster wist net als Michel Mulder goud en brons te winnen op de Olympische Spelen in Sotsji.


De titel ging tijdens het SportGala Zwolle naar PEC Zwolle-trainer Ron Jans. De 17-jarige Michelle Fillet (hockeyster) werd verkozen tot sporttalent van het jaar. Joke Rosingh van Hockey Club Zwolle kreeg een award als ‘sportvrijwilliger van het jaar 2014’.

Dames gefeliciteerd met deze mooie award

Bron: Sportgala Zwolle
 
BESTUUR

26-1-2015
persbericht ABN AMRO en HCZwolle
 


 
NIEUWS

6-1-2015
KNHB verplicht mondbeschermer vanaf seizoen 2015-2016
 

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft besloten dat het dragen van een mondbeschermer verplicht wordt gesteld. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De nieuwe maatregel wordt per ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 van kracht. Tevens adviseert de KNHB om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen.


De KNHB voert een beleid dat gericht is op het bevorderen van een gezonde manier van sporten, op het voorkomen van blessures en op het bijdragen aan een goede behandeling van blessures. De Medische Commissie van de KNHB heeft begin 2014 een Taskforce ‘Preventie Tandletsel’ ingesteld. Zij kreeg als opdracht het doen van onderzoek naar het optimaliseren van de preventie van tandletsels en het uitbrengen van een advies inzake het implementeren van preventiemaatregelen aan de Medische Commissie van de KNHB. De Taskforce ‘Preventie Tandletsel’, onder leiding van em. prof. Dr. Paul Wesselink, heeft vanuit hun specifieke medische expertise onderzoek gedaan naar de consequenties van het wel, dan wel niet dragen van mondbeschermers. De conclusies uit dit rapport zijn onderbouwd door literatuuronderzoek, inventarisaties en eigen onderzoek, waarbij de verschillende aspecten rond de onderzoeksvraag zoveel mogelijk op bestaand bewijs zijn gebaseerd.


De incidentie van mond-/tandletsel (2,46%) geeft voldoende argumenten om aan te nemen dat er sprake is van een reëel risico hierop in de hockeysport. Reeds 85,2% van de hockeyers uit het onderzoek draagt een mondbeschermer en 69,6% vindt dat een mondbeschermer bij hockey verplicht zou moeten zijn. Het percentage hockeyers van de Nederlandse Elftallen dat een mondbeschermer draagt is 82% en 70% vindt dat een mondbeschermer verplicht zou moeten zijn. Uit de door de Taskforce uitgevoerde enquête blijkt dat degenen met mond-/tandletsel, die ten tijde van het letsel mondbescherming droegen, significant minder ernstig letsel hadden dan degenen zonder mondbeschermer. Ook blijkt uit onderzoek dat tandartsen voorstander zijn van het gebruik van een mondbeschermer in de hockeysport. Er is onder professionals geen twijfel over het nut van een mondbeschermer. Het dragen van een individuele door de tandarts/-technicus vervaardigde mondbeschermer heeft de voorkeur van de Taskforce.


Het advies van de Taskforce aan de Medische Commissie heeft er vervolgens toe geleid dat er advies is uitgebracht aan het KNHB Bondsbestuur. Op basis van dit advies heeft het Bondsbestuur besloten het dragen van een mondbeschermer verplicht te stellen voor alle categorieën hockeyers tijdens het spelen van wedstrijden in georganiseerd wedstrijdverband. De implementatie van het besluit lijkt - onder andere op basis van informatie vanuit diverse belanghebbenden - goed uitvoerbaar.


Overgangsjaar
Om de leden de gelegenheid te bieden aan de komende maatregel te wennen, is besloten deze nu algemeen kenbaar te maken. De maatregel wordt per 1 juli 2015 van kracht. De KNHB zal haar achterban (verenigingen, hockeyers, arbiters) de komende periode middels een campagne ondersteunen bij en voorbereiden op de invoering van de maatregel.


Lees meer hierover op hockey.nl of bekijk de video.

Bron: KNHB

 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors