Nieuwsoverzicht
JUNIOREN

24-4-2015
MB6 kampioen
 

In de competitie zijn nu 10 wedstrijden gespeeld en met nog 3 wedstrijden te gaan is MB6 al kampioen!


Afgelopen zaterdag hebben ze een spannende wedstrijd gespeeld in Emmeloord waar we eerst op achterstand werden gezet. De meiden hebben zich keurig hersteld waarna we de wedstrijd hebben gewonnen met 2-5. 


Mooi te zien hoe de meiden na het laatste fluitsignaal in een streep richting onze doelvrouw renden en samen de overwinning vierden. In de kantine is verder gevierd met alcoholvrije champagne en oranje soezen. 


Van een attente toeschouwende vader kregen de meiden, en de coaches, een rode roos. Meiden, van harte gefeliciteerd, jullie coaches zijn trots op jullie!
 
NIEUWS

24-4-2015
Gerwoudt Hovenberg (Oud voorztter HCZ) ontvangt een lintje
 
  1. De heer G.W. Hovenberg (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) 

 

De heer Hovenberg is  zeer betrokken bij Zwolle en de Zwollenaren. Ook in zijn werk als directeur van Ten Hag Makelaars maakt hij zich sterk voor de ontwikkeling van stad en regio. Zo zet hij zich onder andere in voor de Stichting Stadsherstel Zwolle, Stuurgroep Centrummanagement Zwolle en de vereniging Concilium Zwolle. 


 

Daarnaast is de heer Hovenberg al bijna 25 jaar bestuurlijk verdienstelijk voor de sport in stad en regio. Zijn jarenlange bestuurlijke inzet voor FC Zwolle ligt mede aan de basis van het huidige succes van PEC. Ook voor het hockey heeft hij zich ingezet. Hij heeft in korte tijd van de twee bestaande hockeyclubs ZMHC en Tempo ’41 één nieuwe club - Hockey Club Zwolle (HCZ) - weten te smeden.Hij is er als een van de drijvende krachten in geslaagd het hockey in Zwolle naar een hoger plan tillen. Met succes heeft hij geijverd voor de realisatie van het nieuwe en voor interlands geschikte sportcomplex Het Hoge Laar. Daarvan plukt heel Noord-Oost Nederland de vruchten. Uit de toekomstgerichte samenwerking met Centre of Sports & Education CSE van MBO Landstede blijkt zijn  beseft van het belang te investeren in de betrokkenheid en het talent van volgende generaties. 

 


Daarnaast is de heer Hovenberg oprichter en voorzitter van de stichting Ongeremd Talent. Deze stichting geeft mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking de kans hun talenten te ontplooien en zich waardig en gewaardeerd te voelen. Ook hiermee investeert hij in de samenleving. 


 
HORECA

23-4-2015
Openingstijden clubhuis koningsdag en meivakantie 2015
 

Datum

Opening gebouw HCZwolle Koningsdag en Meivakantie 2015

 

 

Maandag 27 april 2015

Het gehele clubhuis gesloten

maandag 4 mei 2015

Van 08.00 uur tot 17.00  zijn de kleedkamers, toiletten en het materialenhok toegankelijk en van 19.30 uur tot sluit. De horeca is geopend vanaf 20.00 uur                 

dinsdag 5 mei 2015

Van 08.00 uur tot 17.00  zijn de kleedkamers, toiletten en het materialenhok toegankelijk.  De horeca is geopend vanaf 20.00 uur                          

woensdag 6 mei 2015

Van 08.00 uur tot 17.00  zijn de kleedkamers, toiletten en het materialenhok toegankelijk.  De horeca is gesloten.                                    

donderdag 7 mei 2015

Vanaf 19.00 uur zijn de kleedkamers, toiletten en het materialenhok toegankelijk, vanaf 20.00 uur is de horeca geopend.

vrijdag 8 mei 2015

Vanaf 19.00 uur zijn de kleedkamers, toiletten en het materialenhok toegankelijk, vanaf 20.00 uur is de horeca geopend.

zaterdag 9 mei 2015

Clubhuis geheel geopend van 08.00 tot 22.30 uur

Zondag 10 mei 2015

Clubhuis geheel geopend van 09.00 - 12.00 uur

 

 
NIEUWS

21-4-2015
NIEUW! Zomercompetitie
 

Beste senioren (dames en heren),


Aankomende zomer wordt er voor het eerst een Zomercompetitie georganiseerd op de velden van HC Zwolle. Dan horen wij jullie denken, wat is dat dan? Dat gaan we in deze mail haarfijn uitleggen. Het is een nieuw concept dat speciaal voor jullie is samengesteld om samen met de A-jeugd een aantal wedstrijden te spelen..


Jullie eigen competitie loopt in mei 2015 af. We hebben onderzocht of er behoefte is om aansluitend toch nog wat wedstrijden te spelen. En het bleek inderdaad, dat veel senioren het jammer vinden dat de competitie dan al is afgelopen.


Daarom starten wij aansluitend aan het einde van de competitie een Zomercompetitie.


In deze competitie brengen wij alle A-jeugd, senioren en oud-leden (leeftijd tot 24 jaar) bij elkaar om een leuke competitie met elkaar te spelen. Gezelligheid, competitie en plezier in het hockey staan daarbij voorop.


De wedstrijden vinden plaats op de vrijdagavond, zodat vrijwel iedereen er bij kan zijn en er ook alle tijd is voor een gezellige borrel na de wedstrijden. Voor jullie is dit tegelijkertijd een mooie gelegenheid om kennis te maken met de junioren en nieuwe teamleden te werven voor het volgende seizoen.


Via dit toernooi willen we jeugdleden kennis laten maken met het senioren hockey. Dus jullie deelname is daarbij van groot belang!


De Zomercompetitie begint op vrijdag 29 mei 2015 en eindigt op vrijdag 3 juli 2015.


Zo kunnen jullie daarna nog lekker van jullie zomervakantie genieten. De wedstrijden beginnen om 20:00 uur. Daarna is er tijd voor een gezellig samenzijn, waarbij de club zorgt voor de hapjes.


Deelname aan de Zomercompetitie is voor alle leden van HCZwolle inbegrepen in de contributie. Je betaalt er dus niets extra voor.


Voor de A-junioren die deelnemen aan de Zomercompetitie is er uitstel van eventuele uitschrijving van het HCZwolle lidmaatschap geregeld. Zo kunnen zij pas na afloop van de Zomercompetitie beslissen of zij door willen gaan met hockey in een seniorenteam bij HC Zwolle. We hopen dat onze A-junioren door de zomercompetitie met senioren zo enthousiast zijn geworden dat ze blijven hockeyen bij HC Zwolle. Deze A-junioren hoeven niet vóór 1 juni 2015 op te zeggen, maar dat dit nog tot vrijdag 10 juli 2015 kan, na afloop van de Zomercompetitie.


Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan vóór 1 mei aanstaande aan via zomercompetitie@hczwolle.nl.


Als je nog vragen hebt, kun je die ook naar dit mailadres sturen. Informeer ook of je teamgenoten meedoen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Het seizoen is eind mei dus nog niet voorbij! Wij hopen jullie allemaal te zien bij de Zomercompetitie op HCZwolle.


Met vriendelijke groet,

De Zomeravond Commissie

Philip Schudel 06-127 222 12

Claire Nadort 06-115 300 53

Joris Boone 06-525 935 65

 
TOP HOCKEY

20-4-2015
Open Training; 2015/16 voor ABCD-categorie van buiten HC Zwolle
 
Wil jij graag in één van de selectieteams van HC Zwolle hockeyen en ook al speel je nu bij een andere vereniging? Dan ben je van harte welkom om kennis te komen maken! Talenten met de interesse en ambitie om in het eerste team (A1, B1, C1 of D1) van HC Zwolle uit te komen, zijn welkom op de open training op zondag 10 mei om 10.00 uur.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan voor zaterdag 3 mei a.s. per mail bij technischmanager@hczwolle.nl. We ontvangen graag de volgende gegevens van je:

  •     Naam
  •     Adres
  •     Postcode + Woonplaats
  •     Geboortedatum
  •     Telefoon
  •     Mailadres
  •     Bij welke vereniging speel je op dit moment en in welk team?
  •     Op welke positie speel je bij je huidige vereniging?
  •     Waarom wil je bij HC Zwolle komen spelen?


Na de open training wordt direct aan de spelers meegedeeld of ze worden uitgenodigd om mee te trainen met een selectieteam. De mee train datums zijn 11, 12 of 13 mei (afhankelijk van de leeftijdscategorie).

Na deze trainingen wordt bekeken of je wordt uitgenodigd voor de selectiegroeptrainingen op HC Zwolle. De selectietrainingen van de nieuwe selectiegroepen beginnen in de week van 18 mei.


 
JUNIOREN

20-4-2015
Dubbel Super Sunday voor 2 teams: JE8 en M8E1
 
 
EVENEMENTEN

13-4-2015
Nationale Hockeykampen van 4 mei t/m 6 mei op HC Zwolle!
 

Nationale Hockeykampen van 4 mei t/m 6 mei op HC Zwolle!


Van 4 mei t/m 6 mei worden de Nationale Hockeykampen weer op HC Zwolle georganiseerd! Deze meivakantie worden de clinicdagen Scoren, 3D-techniek en Passeren georganiseerd op HC Zwolle. Hockeyen in de vakantie dat wil jij toch ook?


Clinicdagen in de meivakantie op HC Zwolle
In de meivakantie vinden er 3 clinicdagen plaats op HC Zwolle:


4 mei: Clinic Scoren (6-14 jaar)
5 mei: Clinic 3D-Techniek (6-14 jaar)
6 mei: Clinic Passeren (6-14 jaar)


Op de clinicdagen wordt veel aandacht besteed aan het leren van nieuwe technieken, snelle passeerbewegingen en spectaculaire scoringstechnieken door middel van leuke en uitdagende oefeningen.


De clinics zijn in de meivakantie van 9.00 uur tot 16.30 uur. In de zomervakantie zijn er op HC Zwolle ook kampen. Inschrijven en meer informatie: www.nationalesportkampen.nl 

13-4-2015
CD Toernooi 9 mei 2015
 

CD Toernooi

 

In de laatste nieuwsbrief heeft iedereen al kunnen lezen dat 9 mei het welbekende CD Toernooi weer wordt georganiseerd. Het toernooi is bedoeld voor alle C en D junioren en er wordt gespeeld in volledig gemengde teams van acht spelers. Naast de wedstrijden op een half veld wordt er voor iedereen een clinic georganiseerd. En voor de gehele dag geldt uiteraard: plezier, sportiviteit en gezelligheid staan voorop!

 

Het toernooi start om 09.00 uur en eindigt met de prijsuitreiking rond 17.15 uur. Maar dan is de dag natuurlijk nog niet afgelopen want s’ avonds volgt nog het spetterende CD feest. Het inschrijfgeld voor de gehele dag bedraagt €. 10.00. Naast de lunch, drinken en versnaperingen is ook het CD feest hierbij inbegrepen.

 

Vanaf vandaag kan iedereen zich inschrijven voor dit toernooi. Stuur een mail naar: geertjan.plette@gmail.comen vermeld hierin je naam en in welk team je speelt bij HC Zwolle.

 

Let op: in verband met de planning en de inkoop loopt de inschrijftermijn af op zondag 3 mei. Schrijf je dus op tijd in!!

 

Ook alvast een oproep voor vrijwilligers

Om de dag tot een succes te kunnen maken doen we graag een beroep op coaches, managers, trainers, ouders, broers, zussen en alle andere leden. We hebben vrijwilligers nodig die een team willen begeleiden, of een paar wedstrijden willen fluiten of willen helpen bij de inschrijvingen s’ochtends en de wedstrijdtafel gedurende de dag. Meehelpen aan de leukste dag van het jaar? Mail dan naar geertjan.plette@gmail.com  Alvast veel dank.

 

Tot zaterdag 9 mei!

 

De Toernooicommissie

 
TRIMHOCKEY

12-4-2015
Trimmers trainingen nu ook op de donderdag
 
Bij Hockeyclub HC is het vanaf donderdag 16 april 2015 eveneens mogelijk om te komen hockeyen voor de trimmers.
zie onderstaande link voor meer informatie

http://goo.gl/DoQUAP

 

 
EVENEMENTEN

8-4-2015
Hockeytoernooien beschikbaar
 
Nieuw in onze HC Zwolle app!

Blader door heel veel toernooien via de knop in de app: Meer > Toernooien. Het is superleuk om mee te doen aan een toernooi; ook als mooie afsluiting van het hockeyseizoen.

groet,

webmaster HCZ
 
SENIOREN

3-4-2015
7to7 competitie
 

7to7 competitie 


Hockeyclub Zwolle gaat per 8 mei starten met een nieuwe vrijdagavond competitie voor vrouwen en mannen van 28 jaar en ouder. Er wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. Op 1 mei beginnen we met een introductie bijeenkomst.


Kijk voor meer informatie op http://goo.gl/hSlE89 
EVENEMENTEN

1-4-2015
KEEP CALM and PARTY
 

 
NIEUWS

30-3-2015
Trainingen Pasen & Meivakantie
 
Er staan vakanties en feestdagen voor de deur, dus even op een rijtje wat dit qua trainingen betekent.

Goede vrijdag is er geen training, net als 2e paasdag.

In de week van 27 april wordt er volgens het normale trainingsschema getraind.
Op Koningsdag vervallen de trainingen, tenzij door de coaches anders afgesproken.
In de week van 2 mei wordt er niet getraind, tenzij door de coaches anders afgesproken.
De zaterdagochtend-vogelgroepen trainen op 2 en 9 mei niet!

Op 11 mei hervatten we het normale trainingsschema.
 
JONGSTE JEUGD

26-3-2015
Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2015
 


Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2015

Via deze mail willen wij je uitnodigen voor het Paard-Veulen Toernooi HC Zwolle op zaterdag 2 mei 2015!


Een gezellig toernooi bedoeld voor de E-teams, dus zowel E8 als E6, samen met hun "paard” (ouders, ooms, tantes, opa’s of oma’s etc.) De enige uitzondering hierop zijn M8E1, M8E2 en J8E1. Voor hun is dit toernooi niet.


Ieder lid in de genoemde teams zal een persoonlijke uitnodiging hiervoor ontvangen. Heb je deze niet gehad mail dan naar paard-veulen@hczwolle.nl dan krijg je de uitnodiging alsnog.


Mis het Paard-Veulen toernooi niet, geef je snel op voor dit gezellige toernooi!

 


LET OP! Vol is Vol! 
BESTUUR

21-3-2015
Bestuur stelt vrijwilligersbeleid vast
 
Het bestuur heeft het vrijwilligersbeleid vastgesteld. Er wordt in dit beleid onderscheid gemaakt tussen clubtaken (fluiten, bardienst etc.) en echt vrijwilligerswerk (coachen, commissiewerk etc.).

Het bestuur
 


DIVERSEN

12-3-2015
Interpolis NK Shootouts
 

GEZOCHT namens de KNHB:

enthousiaste scheidsrechters om te fluiten tijdens de districtskampioenschappen en finaledag van de Interpolis NK Shootouts.


Ook dit jaar wordt er weer gestreden om de felbegeerde titel Interpolis NK Shootoutkoning of -koningin, maar ook de keepers strijden om de titel wie het beste de shootouts kan stoppen.


Bij de clubkampioenschappen barst de strijd al los; tijdens de districtskampioenschappen wordt het echt serieus. Voor de jeugd tot 17 jaar is er niks mooiers dan een shootout te nemen op het blow-upveld. Om deze spannende spelmomenten in goede banen te leiden zijn wij op zoek naar enthousiaste scheidsrechters die ons willen helpen tijdens de districtskampioenschappen op 6 april (Tilburg), 17 (Hattem) en 25 mei (Amstelveen en Pijnacker) en de finaledag (13 juni - Amsterdam).


Lees ophttp://hockey.nl/toernooi/nk-shoot-out/meer over de Interpolis NK Shootout. Uiteraard zorgen wij dat je als scheidsrechter in een mooie polo fluit, dat er voldoende te eten en te drinken is en dat je een leuke dag hebt met enthousiaste spelers en collega’s.


Bovelander & Bovelander organiseert dit evenement voor de KNHB en Interpolis. Opgeven als scheidsrechter kan bij Jeroen Bovelander – info@bovelander.nl. Vergeet niet je naam, beschikbare datum/data, evt. geprefereerde locatie en telefoonnummer en polomaat door te geven.


We kijken er naar uit je te begroeten tijdens dit evenement!

Nationale SchoolhockeycompetitieGEZOCHT namens de KNHB: scheidsrechters voor schoolhockey!

Meld je aan via deze link: http://www.knhb.nl/competities+disciplines/schoolhockey/nat+schoolhockey+competitie/aanmeldformulier+scheidsrechter+2015/cDU1661_Aanmeldformulier+scheidsrechter+2015.aspx

 

 
TOP HOCKEY

24-2-2015
Gezocht: trainers en coaches voor seizoen 2015/16
 
HC Zwolle is op zoek naar trainer- en coachtalent voor de top jeugd. Als HC Zwolle hebben we de ambitie om het maximale uit onze hockeytalenten te halen en dit op het hoogste niveau te doen.

Wil jij hier als trainer/coach jouw steentje aan bijdragen en je hierbinnen ook zelf ontwikkelen? Meld je dan vooral aan!


Om je aan te melden of voor meer informatie kun je terecht bij Bastiaan Bunnik, Technisch Manager HC Zwolle (technischmanager@hczwolle.nl)
 
HORECA

21-2-2015
Vacatures horeca
 

Beste leden, ouder(s) en verzorger(s),

De horeca heeft veel vacatures en is met zeer veel spoed op zoek naar:


Van alle vacatures is een profiel aanwezig, klik op de desbetreffende functie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjitske en / of Jacco Brunsveld, Verenigingsmanagers HC Zwolle via mail horeca@hczwolle.nl of telefonisch op 06-53347660

We rekening op uw medewerking, wij kunnen het niet alleen!

Met vriendelijke groeten,

Tjitske en Jacco Brunsveld-van der Veen

Verenigingsmanagers HCZwolle

 
TOP HOCKEY

9-2-2015
Start Seizoen 2015-2016 Tophockey
 

Om ervoor te zorgen dat alle topteams optimaal aan de voorcompetitie beginnen, zullen we op tijd moeten starten met de voorbereiding. Dit betekent dat op het moment dat je geselecteerd wordt voor de selecties van JD1, MD1, JC1, MC1, JB1, MB1, JA1 of MA1, wij verwachten dat je vanaf 10 augustus terug bent van vakantie. Dit is de laatste week van de schoolvakantie. Stem je vakantieplanning daar alsjeblieft op af. Mocht je dan nog niet terug zijn, dan zal dit gevolgen kunnen hebben voor je positie binnen de selectie.

De week van 10 augustus zullen we beginnen met een gezamenlijke trainingsweek op HC Zwolle met alle topteams. Dit wordt een week van veel lol, hockey en leren, waarin we de basis gaan leggen voor een fantastisch seizoen! Met de kinderen die 3 augustus al terug zijn, zullen we in combinatiegroepen vast beginnen met hockeyen.

Alle 2e selectieteams starten in de week van 17 augustus. Reden is simpelweg dat de voorcompetitie hiervoor 1 week later start.

Met vriendelijke groet,

Tophockey Commissie

 
NIEUWS

6-1-2015
KNHB verplicht mondbeschermer vanaf seizoen 2015-2016
 

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft besloten dat het dragen van een mondbeschermer verplicht wordt gesteld. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De nieuwe maatregel wordt per ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 van kracht. Tevens adviseert de KNHB om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen.


De KNHB voert een beleid dat gericht is op het bevorderen van een gezonde manier van sporten, op het voorkomen van blessures en op het bijdragen aan een goede behandeling van blessures. De Medische Commissie van de KNHB heeft begin 2014 een Taskforce ‘Preventie Tandletsel’ ingesteld. Zij kreeg als opdracht het doen van onderzoek naar het optimaliseren van de preventie van tandletsels en het uitbrengen van een advies inzake het implementeren van preventiemaatregelen aan de Medische Commissie van de KNHB. De Taskforce ‘Preventie Tandletsel’, onder leiding van em. prof. Dr. Paul Wesselink, heeft vanuit hun specifieke medische expertise onderzoek gedaan naar de consequenties van het wel, dan wel niet dragen van mondbeschermers. De conclusies uit dit rapport zijn onderbouwd door literatuuronderzoek, inventarisaties en eigen onderzoek, waarbij de verschillende aspecten rond de onderzoeksvraag zoveel mogelijk op bestaand bewijs zijn gebaseerd.


De incidentie van mond-/tandletsel (2,46%) geeft voldoende argumenten om aan te nemen dat er sprake is van een reëel risico hierop in de hockeysport. Reeds 85,2% van de hockeyers uit het onderzoek draagt een mondbeschermer en 69,6% vindt dat een mondbeschermer bij hockey verplicht zou moeten zijn. Het percentage hockeyers van de Nederlandse Elftallen dat een mondbeschermer draagt is 82% en 70% vindt dat een mondbeschermer verplicht zou moeten zijn. Uit de door de Taskforce uitgevoerde enquête blijkt dat degenen met mond-/tandletsel, die ten tijde van het letsel mondbescherming droegen, significant minder ernstig letsel hadden dan degenen zonder mondbeschermer. Ook blijkt uit onderzoek dat tandartsen voorstander zijn van het gebruik van een mondbeschermer in de hockeysport. Er is onder professionals geen twijfel over het nut van een mondbeschermer. Het dragen van een individuele door de tandarts/-technicus vervaardigde mondbeschermer heeft de voorkeur van de Taskforce.


Het advies van de Taskforce aan de Medische Commissie heeft er vervolgens toe geleid dat er advies is uitgebracht aan het KNHB Bondsbestuur. Op basis van dit advies heeft het Bondsbestuur besloten het dragen van een mondbeschermer verplicht te stellen voor alle categorieën hockeyers tijdens het spelen van wedstrijden in georganiseerd wedstrijdverband. De implementatie van het besluit lijkt - onder andere op basis van informatie vanuit diverse belanghebbenden - goed uitvoerbaar.


Overgangsjaar
Om de leden de gelegenheid te bieden aan de komende maatregel te wennen, is besloten deze nu algemeen kenbaar te maken. De maatregel wordt per 1 juli 2015 van kracht. De KNHB zal haar achterban (verenigingen, hockeyers, arbiters) de komende periode middels een campagne ondersteunen bij en voorbereiden op de invoering van de maatregel.


Lees meer hierover op hockey.nl of bekijk de video.

Bron: KNHB

 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors