Nieuwsoverzicht
ARBITRAGE

21-9-2014
Scheidsrechters in het zonnetje!
 

Beste scheidsrechter,

 

Als scheidsrechter zorg jij ervoor dat onze wedstrijden op een sportieve manier en volgens de spelregels verlopen zodat spelers kunnen genieten van het spelletje.


De meeste spelers en coaches weten dat natuurlijk wel, maar staan daar vaak te weinig bij stil.


De KNHB vindt het van groot belang dat scheidsrechters gewaardeerd worden en positieve aandacht krijgen zodat jullie nog meer plezier hebben in het fluiten. En dat is precies de bedoeling van de Week van de Scheidsrechter, de jaarlijkse waarderingscampagne van NOC*NSF.


Om jou in het zonnetje te zetten, willen we je hierbij uitnodigen voor het arbitragecafé op 


HC Zwolle, op maandag 22 september a.s. van 20.00-21.30 uur.


Onder het genot van een drankje krijg je van een jonge, enthousiaste bondsscheidsrechter uit de hoofdklasse een spelregelbriefing en is er gelegenheid om vragen te stellen over zijn/haar fluitervaringen. Door middel van beelden van spelsituaties en een quiz "petje op, petje af” word je op een leerzame en ludieke manier op het nieuwe seizoen voorbereid. Als blijk van waardering en om je een nuttige tool in handen te geven, ontvang je ook een speciale KNHB tossmunt! Dit alles geeft je hopelijk energie om er weer een mooi seizoen van te maken.Aanmelden
Geef je op vóór uiterlijk 18 september door een mail te sturen naar de arbitragecommissie. arbitragecie@hczwolle.nl


Hopelijk zien we je in het arbitragecafé!

Met vriendelijke groet,

Yolande van Doornspeek-van der Gronden.


   
 
NIEUWS

21-9-2014
In de rubriek ‘Hallo waar ben je'
 
Franken: ‘Was het plezier in hockey verlorenIn de rubriek ‘Hallo waar ben je’ bellen we met een hockeyer ergens in het land. Deze week belde wij met Mirte Franken (31, rechts op de foto), mid-mid van dames 3 van Zwolle. Zij is voor de rubriek opgegeven door haar teamgenoot: Ingeborg Evenblij.

Mirte, vertel eens: waar ben je?
‘Ik zit achter mijn bureau op mijn werk.’

We kregen een enthousiast mailtje binnen van Ingeborg Evenblij. Zij schreef het volgende: ‘Graag zou ik Mirte Franken willen opgeven voor de rubriek Hallo, waar ben je? Mirte heeft zestien jaar lang bij Zwolle in dames 1 gespeeld en heeft besloten vanaf dit seizoen lager te gaan spelen in de dames 3.

In mijn ogen verdient zij het om jullie aandacht te krijgen, na zo’n lange carrière bij de Zwolse dames.’
Enthousiast: ‘Hartstikke leuk en heel lief. Ik ben inderdaad naar dames 3 gegaan. Het team van dames 1 is erg veranderd. Ik was het plezier in hockey verloren. Nu ik in dames 3 hockey is het, ondanks dat het niveau nog steeds hoog is, gewoon ontspannen en hoeft niet alles meer perfect te gaan. Het gaat nu vooral weer om de gezelligheid en dat miste ik een beetje.’

Door wie ben jij gaan hockeyen?
‘Door mijn ouders. Mijn moeder (Toos Franken -Bax, red.) heeft tien jaar in het Nederlands elftal gehockeyd. Toen wij verhuisden naar Zwolle, is mijn moeder bij Hattem gaan spelen. Daar liepen mijn zus en ik elke zondag rond als twee ‘ukkies’ met een hockeystick in onze handen. Vanaf toen wist ik al dat ik wilde gaan hockeyen. Toen ik op mijn zesde eindelijk mocht spelen, was ik dolgelukkig!’

Waar heb jij je leukste hockeyfeest gehad?
‘Een echt hockeyfeest is lang geleden. Het leukste feest dat ik mij kan herinneren was op een vrijdagavond. Na de training mochten we de afwas van het avondeten onder de douche doen, omdat het feest al in het clubhuis bezig was. Daarna gingen wij met zijn alle naar het feest toe. Dat was echt een hele leuke avond.’

Wat is jouw mooiste doelpunt
‘Mijn mooiste doelpunt was vorig jaar. Ik stond helemaal vrij in de cirkel toen ik de bal kreeg. Ik sloeg hem linksboven in de kruising. Voor mij was dat een uitzondering, want ik scoor niet zo vaak. Er stond uiteindelijk ook een foto in de krant, omdat ik een meter in de lucht sprong van blijdschap!’

Op welke positie moeten ze jou nooit zetten?
‘In de goal, dat is niks voor mij. Ik heb echt respect voor keepers, haha. Als ik ooit keeper moet zijn, dan ga ik hard de goal uitrennen of achter de goal staan.’

Wie is de eerst volgende tegenstander?
‘Union dames 2. Vorig jaar zijn zij hoog geëindigd, dus het zal wel een spannende wedstrijd worden.’

Ten slotte: wat is je nieuws van de dag?
‘Ik ga vanmiddag de eerste vrijdagmiddagborrel meepakken. Na zestien jaar op vrijdagavond getraind te hebben, kan ik nu voor het eerst een biertje drinken!’ (Eefje Belderok)

Foto: Paul Memelink
 
NIEUWSBRIEF

20-9-2014
Aanleveren input voor nieuwsbrief kan tot 25 september
 
Het aanleveren van nieuwsberichten voor de digitale nieuwsbrief kan tot en met donderdag 25 september 18.00 uur. Stuur je bericht naar redactie@hczwolle.nl.
De nieuwsbrief wordt zaterdag 27 september verstuurd.
 
HEREN 1

18-9-2014
Heren 1 speelt zondag thuis!
 

Aanstaande speelt Heren 1 tegen EHV. 

Wij hopen dat jullie weer allemaal komen kijken en dat wij met z’n allen, op en naast het veld, weer net zo’n mooi seizoen gaan beleven als in het eerste jaar van HCZ. 

De wedstrijd begint om 14.45 uur. Graag tot zondag!

Heren 1

 

17-9-2014
Cameraman/-vrouw gezocht!
 
Videoanalyses zijn inmiddels een vast onderdeel van de trainingen en de wedstrijdbesprekingen van Heren 1.

Om die reden is het belangrijk dat van elke wedstrijd videobeelden worden gemaakt.
Heren 1 is dringend op zoek naar enthousiaste hockeyliefhebbers (man, vrouw, jongen of meisje), die het leuk vinden om bij Heren 1 betrokken te zijn en bereid zijn de uit- en thuiswedstrijden met onze camera vanaf de toren op te nemen.

Heb je belangstelling, neem dan contact op met Arjen Kale (06 4111 7438).  
 
COMPETITIE

16-9-2014
Succes jongens en meisjes!
 
Beste jongens en meisjes,

Elke zondag zien wij een flink aantal van jullie naar onze wedstrijden komen kijken. Dat jullie dat doen vinden wij erg leuk. Het maakt het voor ons extra mooi om in Dames 1 en Heren 1 te spelen. Jullie aanmoedigingen helpen ons om ervoor te zorgen dat het niet 2–2 blijft, maar dat wij nog net aan het einde van de wedstrijd de 3–2 kunnen maken. Fijn dat jullie naar ons komen kijken en daarvoor willen jullie enorm bedanken.

Als wij op zaterdag op HCZ zijn, dan zien wij jullie op alle velden even fanatiek zijn als wij. Dat is mooi, aangezien er een moment komt waarop wij niet meer in Dames 1 of in Heren 1 kunnen spelen. En als jullie er net zoveel plezier in beleven als wij en net zoveel oefenen als wij hebben gedaan, dan worden jullie vast beter dan wij zijn. Daar hopen wij op!


Wij hopen dat jullie dit seizoen heel veel plezier beleven en dat jullie heel veel wedstrijden gaan winnen. Wij wensen jullie dit seizoen dan ook heel veel succes. Kijk maar naar de foto!

 
Dames 1 en Heren 1

 
JONGSTE JEUGD

16-9-2014
Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2014
 
Op zaterdag 18 oktober a.s. willen we een oude traditie in ere houden en daarom organiseren wij weer een gezellig toernooi bedoeld voor de F-teams en trainingsgroepen van de zaterdagochtend (behalve de Funkey kids, Flamingo’s en Ooievaars) samen met hun "paard” (ouders, ooms, tantes, opa’s of oma’s etc.)

Ieder lid in de genoemde teams zal een persoonlijke uitnodiging hiervoor ontvangen. Heb je deze niet gehad mail dan naar paard-veulen@hczwolle.nl dan krijg je de uitnodiging alsnog.

Mis het Paard-Veulen toernooi niet, geef je snel op voor dit gezellige toernooi!

LET OP! Vol is Vol!


 
EVENEMENTEN

14-9-2014
Aankondiging Nationale Sportkampen op HC Zwolle
 Herfstkampen op HC Zwolle

Tophockeykamp (8-14 jaar) op HC Zwolle

Het Tophockeykamp staat de hele week in het teken van hockeyen, je krijgt dan ook iedere dag een clinic van een (inter)nationale topper, speler of coach.

Topkeepers (8-14 jaar) op HC Zwolle

Deze week staat geheel in het teken van keepers. In deze week leef je echt als een prof en krijg je veel extra tips van toptrainers en topkeepers.

Original Hockeykamp (6-14 jaar) op HC Zwolle

Op het Original Hockeykamp ga je naast hockey ook nog andere sporten en activiteiten doen zoals knotshockeyen, de buikschuifbaan en de hindernisbaan.

Sport en spel (4-7 jaar) op HC Zwolle

Op het Sport&Spelkamp komen de leukste sporten & spellen aan bod. Onder leiding van onze begeleiders leer je de basisbeginselen van sporten als hockey, voetbal ,basketbal, volleybal en tennis.


De kampen zijn van 15 t/m 17 oktober van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Inschrijven en meer informatie: www.nationalesportkampen.nl

 

10-9-2014
Toernooien bij HC Zwolle
 
In de maanden september en oktober zijn er diverse toernooien op de velden van HC Zwolle.

Neem eens een kijkje op  http://goo.gl/c1W5SK


 
NIEUWS

9-9-2014
Stemmen op Hockey club Zwolle kan nu
 


 

Iedereen kan vanaf vandaag 1 x via e-mail, 1 x via Facebook én 1 x via SMS een stem uitbrengen. De stemmers uit de eerste ronde kunnen in de finale opnieuw hun stemmen uitbrengen. De laatste stemdag in de finale is op 30 september 2014.Zowel het aantal stemmen en de gemiddelde waardering tellen voor 50% mee in de eindstand.Roep iedereen op om in de finale op Hockey club Zwolle te stemmen.


 


 
 
Komt de actie van Hockey club Zwolle op het NOS Jeugdjournaal?

Het organiseren van leuke acties om de finaleplaats van Hockey club Zwolle onder de aandacht te brengen levert niet alleen veel stemmen op. Het NOS Jeugdjournaal is namelijk op zoek naar een sportvereniging met een originele actie in het kader van de verkiezing, waarbij de kinderen betrokken zijn. Het NOS Jeugdjournaal bepaalt uiteraard of en zo ja, bij welke sportvereniging een item wordt opgenomen. Wil Hockey club Zwolle kans maken op deze mooie publiciteit? Stuur dan voor 16 september uw actie naar info@leukstesportvereniging.nl . Mocht de actie van Hockey club Zwolle niet opgenomen worden voor het NOS Jeugdjournaal, maakt Hockey club Zwolle met de actie uiteraard wel automatisch kans op één van de drie te winnen Creativiteit Awards.

 

Communicatie cie.

Communicatie@hczwolle.nl

 


 
DIVERSEN

4-9-2014
Vacature :Planner arbitrage A&B jeugd
 

Hc Zwolle is met spoed op zoek naar een

 

Planner arbitrage A&B jeugd.

 

De planner plant voor alle thuiswedstrijden op zaterdag voor de A&B teams de scheidsrechters in.

Die informatie komt per wedstrijd beschikbaar op de site in het wedstrijdschema.

Een groot deel van het werk kan ver vooruit gedaan worden, met af en toe een wijziging.

 

Tijdsbesteding: ca 1 uur per week.

Wij zoeken een enthousiasteling met oog voor detail en handig in plannen.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn, laat het dan graag even weten.

 

Jules Spaanjaars

06-5133 9032

Email: vrijwilligers@hczwolle.nl
 
NIEUWS

4-9-2014
Nieuwe datum informatieavond Hockey Academie bekend
 

De Hockey Academie werd vijf jaar geleden op initiatief van Eiffel en ABN AMRO opgericht. Doel is om jonge hockeyers in hun eigen regio, onder leiding van toptrainers en tophockeyers, de kans te bieden zich te ontwikkelen. Tot nu toe gebeurde dat al op talententrainingen in de regio’s Amsterdam, Eindhoven, ’t Gooi, Den Haag en Nijmegen.


Jonge hockeytalenten in de regio Noord/Oost krijgen nu ook wekelijks via de Hockey Academie training op topniveau. De trainingen staan onder leiding van Bert Bunnik. Hij wordt geassisteerd door spelers uit HC Zwolle Dames 1 en Heren 1. Regelmatig is er een (inter)nationale tophockeyer aanwezig.


De Hockey Academie is bedoeld voor jongens en meisjes uit de D- en C-categorie. Voor de winterstop staan tien trainingen gepland op woensdag, voor de D-jeugd van 16.00u tot 17.30u en voor de C-jeugd van 17.30u tot 19.00u. Na de winter volgt een tweede blok van 10 trainingen. De datum voor de selectietraining is 8 oktober a.s.


 

We nodigen geïnteresseerden uit om op 29 september a.s.de details te horen om 19.30 uur in het clubhuis van HCZwolle. Helen Lejeune, landelijk manager van de Hockey Academie en hoofdtrainer locatie Den Haag/HGC, geeft dan meer informatie en uitleg. De trainers zullen dan ook aanwezig zijn. Aanmelden voor de informatieavond kan via hockeyacademie@hczwolle.nl.


 

Meer informatie is te vinden op www.hockeyacademie.nl of

Ingrid de Bruijn 06-12598281 
EVENEMENTEN

2-9-2014
G-Hockeyvriendendag in Laren, 5 oktober
 

Op zondag 5 oktober organiseert de Larensche Mixed Hockey Club, in samenwerking met Fonds Gehandicaptensportde G-Hockeyvriendendag! Een sportieve dag met een hockeyclinic en toernooi voor iedereen met een verstandelijke beperking en zijn of haar vrienden!

Op deze Super Sunday is er topsport te bekijken - zowel het Heren 1 als Dames 1 van Laren speelt een thuiswedstrijd - en zal RTL Telekids presentatrice en zangeres Keet! speciaal voor alle deelnemers en hun vrienden een optreden verzorgen.

 

De G-Hockeyvriendendag was eerder op zondag 31 augustus gepland. Graag bieden we alle geïnteresseerden de gelegenheid om deel te nemen, om die reden is de dag verplaatst tot na de zomervakantie. De nieuwe en definitieve datum is zondag 5 oktober as. Alle deelnemers die zich reeds hadden ingeschreven zijn tijdig door Fonds Gehandicaptensport geïnformeerd.

 

Graag willen wij u vragen om bekendheid te geven aan dit event onder uw (potentiële) leden. U kunt hiervoor de onderstaande tekst en/of de bijgevoegde foto gebruiken.


 

Voor iedereen die wil hockeyen!
Voor iedereen met een verstandelijke beperking of een andere bijzonderheid die nog geen hockey speelt, is er de kans om deel te nemen aan een heuse professionele clinic van FloCamp. Zij leren jou de fijne kneepjes van het spel en hebben alle materialen bij zich!
Het gaat een spetterende dag worden voor jong en oud, waarbij sport en plezier centraal staat. De entree van deze dag is voor jou en (maximaal) 4 hockeyvrienden gratis. Neem daarom je ouders, sportmaatjes en vrienden mee en laat hen zien hoe sportief jij bent!

 

Meer informatie over de G-Hockeyvriendendag is te vinden op:http://www.fondsgehandicaptensport.nl/ hockey/laren. Hier kun je jezelf en jouw vrienden aanmelden!

 

Met je team


Speel je al in een G-Hockeyteam, dan is het mogelijk om met dit team een echt toernooi te spelen en daarnaast ook een clinic te volgen. Meer informatie over de aanmelding voor dit toernooi is te vinden op:

http://www.fondsgehandicaptensport.nl/hockey/laren

 

Noteer zondag 5 oktober 2014 in je agenda en zorg dat je het niet mist! De dag start om 11.45 uur en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Na jouw inschrijving ontvang je een week voor de G-Hockeyvriendendag meer informatie over jouw toegangsbewijs, het evenement en de parkeermogelijkheden etc.

 

Programma
11.45 – 12.15 uur Ontvangst en inschrijving
12.15 – 12.30 uur Officiële opening & start wedstrijd Dames 1
12.30 – 14.30 uur Toernooi en clinics
Vanaf 14.30 uur Afsluiting

 

Jouw vrienden zijn welkom!
Wil je een begeleider naar de G-Hockeyvriendendag meenemen? Dat kan. Je mag in totaal 4 vrienden meenemen, waarvan jouw begeleider er dan één is. Wanneer jij vrienden meeneemt die geen verstandelijke handicap hebben, kunnen zij weliswaar niet deelnemen aan de clinic maar zij krijgen wel een mooi plekje aan het veld waar ze jouw prestaties kunnen volgen.

 

Heb je naar aanleiding van deze uitnodiging nog vragen? Neem dan contact op met Fonds Gehandicaptensport via:karin@fondsgehandicaptensport.nl.

 
ARBITRAGE

1-9-2014
Scheidsrechterskaarten
 
De kandidaten, die de scheidsrechterskaarten gehaald hebben in het afgelopen seizoen kunnen deze kaart afhalen bij de wedstrijdtafel op zaterdag tussen 9:00 uur en 18:00 uur, en op de zondagen vanaf 10:00 uur.

De arbitrage cie,

Wim Brugts 

 
COMPETITIE

27-8-2014
Geslaagde coach-avond Jongste Jeugd
 

Algelopen maandag hebben we met alle coaches van de Jongste Jeugd teams het seizoen afgetrapt met een geslaagde coachavond.

Per afdeling (6-tallen, 8-tallen en 11-tallen) hebben we de aspecten besproken, die we bij HCZwolle belangrijk vinden om onze kinderen zo goed mogelijk te begeleiden bij het hockeyen in teamverband.

We kijken terug op een geslaagde avond en danken alle geïnteresseerde coaches voor hun aanwezigheid en inbreng tijdens de avond.


We gaan dit jaar nog een aantal keer in deze samenstelling bijeenkomen om de voortgang en ieders succesverhalen te bespreken.

We wensen alle coaches een fantastisch seizoen toe en zien jullie hopelijk op de volgende coachavond.


Met sportieve groet,

De commissie Jongste Jeugd


In de bijlagen kunnen de betreffende coachhandleidingen gevonden worden:

- Coachhandleiding 6-tallen Applink http://goo.gl/oMdT4S

- Coachhandleiding 8-tallen Applink http://goo.gl/IVod1K

- Coachhandleiding 11-tallen. Applink  http://goo.gl/0JUrAK
 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors