Nieuwsoverzicht
SENIOREN

9-10-2015
Super Sunday
 
Aanstaande zondag is het Super Sunday bij HC Zwolle. Dames 1 speelt een degradatiekraker tegen Almere.

De dames uit de polder hebben tot nu toe slechts 1 punt gepakt. De Zwolse dames kunnen bij een overwinning de gehate rode lantaarn overdragen aan Almere en QZ.

De heren spelen tegen de jasje dasje hockeyers uit Groningen. De Studs hebben slechts 3 punten gewonnen, maar hebben al wel tegen veel hoog geklasseerde ploegen gespeeld.

Het is de uitdaging voor Heren 1 om op 18 uit 6 te komen!
Naast Dames en Heren 1 spelen bijna alle seniorenteams van HC Zwolle thuis. (of vroeg in de ochtend uit) Het gaat dus een drukke dag worden op het Hoge Laar. Alle reden om de gehele zondag bij HC Zwolle langs te komen.


Na de wedstrijden een Duits sfeertje…
Na de wedstrijd van Heren 1 zal Jaap Rondhuis (H1) u meenemen op een muzikale tour langs de betere Duitse hits. Er worden Duitse bratwursten verkocht, enfin, u voelt hem al aankomen: het kon wel eens gezellig worden bij HC Zwolle!

Tot Zondag


 
DAMES 1

6-10-2015
Clinic Dames 1
 

Wij (dames 1) geven zaterdag 17 oktober een clinic voor E, D en C jeugd. Inschrijven kan via clinichczdames1@outlook.com

Groetjes Dames 1 


ZAALHOCKEY

5-10-2015
Zaalhockey 2015-2016
 

Er was weer veel animo voor de zaalcompetitie,

net zoals vorig jaar hebben we dus weer moeten loten omdat we qua zaalcapaciteit 39 teams kunnen inschrijven.

 

Helaas moeten we ook mededelen dat we in Zwolle verder geen beschikbare zalen kunnen krijgen

waardoor we ook ons pakket van 4 trainingen van een uur en een toernooi dit jaar niet rond kunnen krijgen.

Wij vinden dit erg jammer en hopen dat we dit pakket volgend seizoen wel kunnen aanbieden.

 

Zaalcomm.HCZwolle

 

 
APP

4-10-2015
Basisschool hockeytoernooi
 
Zaterdagmiddag 10 oktober vindt op ons complex een basisschool hockeytoernooi plaats. Tevens organiseert de KNHB op onze watervelden de play off wedstrijden voor de jongens en meisjes C. Voor deze drukke en gezellige middag zijn wij nog op zoek naar enkele vrijwilligers (vanaf 17 jaar) die ons deze middag willen helpen in de horeca. Er zijn twee shiften van 13.00 - 15.30 en van 15.30 - sluit óf als je het leuk vindt de hele middag. Geïnteresseerd? Meld je aan bij: wedstrijdsecretariaatjr@hczwolle.nl  
 
NIEUWS

2-10-2015
Grote Clubactie: en weer een Superlot verkocht!
 

 

 

Update 5 oktober
En weer een Superlot verkocht. Namens meisje A8 heeft Amelia Rahantoknam een superlot ter waarde van € 150,- verkocht aan Pottery Pots. Super gedaan, ga zo door dames!
A2 slaat opnieuw toe in de strijd om de titel, best verkopende GCA superloten team, te bemachtigen en daarmee kans te maken op een feest in café De Bommel, waarbij de organisatie in handen ligt van het best verkopende team, met het binnen halen de heer A. van ’t Blik ( Pack Center ) als koper van een superlot.

cid:image001.jpg@01D0F9EA.8F9ABA50


 

 

 


 


Hanna Wiegersma heeft namens A6 een GCA superlot verkocht aan zeevisgroothandel Wiegersma, zo zijn alle A en B spelers weer een stapje dichterbij een feest in café De Bommel. Bij 40 verkochte loten wordt dit feest door HC zwolle aangeboden aan alle A en B spelers.

W I E G E R S M A

ZEEVISGROOTHANDEL

Dijkstoelstraat2

8043VZ Zwolle

T 0384201181

F 0384200357

M 0653261256

 


 


 

De meiden van B1 scoren met de verkoop van superloten, de openingstreffer staat genoteerd bij de heer M. Boshuizen ( directeur Expertisecentrum Voet & Beweging. )


 
PERSBERICHT

2-10-2015
Blauwe zaterdag
EVENEMENTEN

1-10-2015
Laren Dames 1 'on tour' bij HCZwolle
 

Laren Dames 1 'on tour' - Zwolle


 

De voltallige selectie van Laren Dames 1 zal gedurende het seizoen 2015-2016 een aantal uitgebreide clinics verzorgen door het hele land. Schrijf je hier in voor de eerste van deze unieke reeks clinics op 22 oktober a.s. van 14:30 uur tot 18:30 uur op HC Zwolle. De gehele selectie komt naar Zwolle dus dit is jouw kans om een hele bijzondere hockeymiddag te beleven met (oud-)internationals en een heleboel grote talenten, waaronder oud Zwolle speelsters Maxime Kerstholt en Manouk Visscher. Jeugdleden van alle leeftijden en alle clubs zijn welkom dus wees er snel bij. Vol = vol!


Het wordt een geweldige middag waarin je skills kan verbeteren, trainen met internationals, ze de hemd van hun lijf kunt vragen en leren om te…

… keepen als Joyce Sombroek
… passen als Willemijn Bos

… scoren als Kim Lammers
… slepen als Fieke Holman en Lieke van Wijk
… en passeren als Naomi van As,Lisanne de Lange en Laurien Leurink 

De dames hebben een heel gaaf programma voor je samengesteld met:

• een clinic van 1,5 uur voor alle kinderen uit de jeugd

• een persconferentie, waarin jij de vragen stelt!

• een demo training van alle toppers van Laren Dames 1

• ranja en fruit terwijl je luistert naar mooie verhalen over het WK en de Olympische spelen

• een loterij waarin je de stick van Naomi kunt winnen, een officieel wedstrijdshirt of een van de vele andere mooie prijzen van de speelsters van Laren Dames 1

• en uiteraard kun je handtekeningen verzamelen, op de foto met jouw helden en een selfie maken met een gouden Olympische medaille


 

Deze onvergetelijke middag kun je meemaken voor slechts €60,- p.p. Wees er snel bij want vol = vol! Schrijf je nu in via www.larenhockeyshop.nl en zorg dat je vriendjes/vriendinnetjes dat ook doen. Voor meer informatie kan je terecht op de Facebook pagina van ‘Laren Dames 1 on Tour’ en voor vragen kun je e-mailen naar larendames1ontour@hotmail.com.


We hopen je de 22e te zien op HC Zwolle!

 
TRAININGEN

1-10-2015
G-Hockey zoekt enthousiaste trainers
 

G-Hockey zoekt enthousiaste trainers!

Met spoed zoekt G-Hockey nieuwe trainers. Recentelijk is de omvang van de trainers groep terug gegaan van 6 naar 4. We hebben op korte termijn dringend behoefte aan versterking van minimaal 2 trainers! Met een groep van 6 trainers wordt je eens per 3-4 weken ingeroosterd.


 Onze spelersgroep bestaat uit een 10-tal enthousiaste jongens en meiden met een verstandelijke beperking. Ze zijn super gemotiveerd en het is mooi om te zien dat ze oog voor elkaar hebben. De training bestaat doorgaans uit een speelse warming-up/aandacht voor gespeelde wedstrijd, een oefendeel en een partijtje. De trainingen zijn zaterdags van 11:00 – 12:00 uur. Goede begeleiding voor de spelers is belangrijk, vandaar dat die door 2 ervaren trainers gegeven wordt. Belangrijkste eigenschappen van een nieuwe trainer zijn belangstelling voor de doelgroep en enthousiasme!


 De coördinatie van de 10 wedstrijden, die dit seizoen in de G-Hockey competitie worden gespeeld, ligt in de handen van een van de ouders. Die verzorgen ook de begeleiding en de coaching tijdens de wedstrijden. Dat gebeurt met veel inzet en creativiteit. Die reikt ver! Zo werd door de ouders tijdens de winterstop zelfs een sportzaal afgehuurd om ook in die periode het hockey plezier aan de spelers te geven.


 

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten, bel met Ellen 06-27008711 of mail naar: ellen@hollandeco.nl


 

Hopelijk tot ziens op het veld!

 

Trainersgroep G-Hockey:

 

Michiel de Boer

Mariette van Lankhorst

Johan Lourens

Ellen Veenemans 

 

 
EVENEMENTEN

1-10-2015
Nationale sportkampen oktober 2015
 

Nationale Hockeykampen van 21 t/m 23 oktober op HC Zwolle!


Doe mee aan de Nationale Hockeykampen op HC Zwolle. Deze herfstvakantie wordt er een Tophockeykamp en een Original Hockeykamp georganiseerd. Hockeyen in de vakantie dat wil jij toch ook?


Tophockeykamp (8-14 jaar)
Het Tophockeykamp staat de hele week in het teken van hockeyen, je krijgt iedere dag een clinic van bijvoorbeeld een (inter)nationale topper of coach.


Original Hockeykamp (6-14 jaar)
Op het Original Hockeykamp ga je naast hockey ook nog andere sporten en activiteiten doen zoals knotshockeyen en de hindernisbaan.

Op de kampen wordt veel aandacht besteed aan het leren van nieuwe technieken, snelle passeerbewegingen en spectaculaire scoringstechnieken door middel van leuke en uitdagende oefeningen. Ook de knotshockeyboarding en de hindernisbaan zijn weer van de partij om het kamp tot een groot succes te maken!!

 

Het dagkamp is in de herfstvakantie van 9.00 uur tot 16.30 uur. Inschrijven en meer informatie: www.nationalesportkampen.nl


 

Zaalhockeyclinic (8-17 jaar) op 21 december
Op maandag 21 december wordt er in de WRZV-hal een zaalhockeyclinic georganiseerd. Tijdens deze clinic gaan we intensief aan de slag met alle zaalhockeyvaardigheden. De zaalclinic is zowel voor spelers als voor keepers. Inschrijven en meer informatie:www.nationalesportkampen.nl


 
BESTUUR

1-10-2015
Han Wijlens lid van verdienste
 
Beste Leden,

Afgelopen ALV heeft Han Wijlens zijn functie binnen het bestuur van HCZ overgedragen aan Olaf ten Thij.
Han heeft zich vanaf het begin van de fusie tussen de twee clubs beziggehouden met het tophockey- en breedte hockey beleid. Bij de fusie van de twee clubs bleek het fuseren van het technische beleid niet mogelijk en is er een nieuwe technisch beleid gemaakt en geïmplementeerd.  Han heeft hier heel veel tijd, moeite en geduld in gestoken om dit functionerend te krijgen. Het uiteindelijke resultaat is een absolute verdienste van Han. Het bestuur heeft daarom gemeend Han Wijlens tijdens de ALV voor te dragen als lid van verdienste.

Wij willen Han nogmaals danken voor zijn inzet, geduld en volhardendheid.


 
HORECA

24-9-2015
Horeca zoekt barmedewerkers woensdagmiddag en vrijdagavond
 

De horeca van HCZwolle is met spoed op zoek naar barmedewerkers die het leuk vinden om de leden en gasten op een gastvrije manier te ontvangen bij de bar / clubhuis en te voorzien van consumpties en om een aanspreekpunt te zijn.

 

Wij zijn op zoek naar barmedewerkers die op de volgende tijden beschikbaar zijn:

 

 • Woensdag van 14.00 – 18.00 uur

 • Vrijdag van 20.00 – 23.00 uur

 

Jouw taken:

 

 • De leden / gasten op een gastvrije manier te ontvangen bij de bar

 • De leden/ gasten voorzien van consumpties

 • Aanspreekpunt zijn voor de leden / gasten

 • Werkzaamheden die voortvloeien uit barwerkzaamheden

 

Jouw profiel:

 

 • Ben je 18 jaar of ouder

 • Ben je enthousiast en vind je het leuk om met mensen om te gaan’

 • Ben je service gericht

 

Voor deze functie wordt een uurloon betaald van € 5.00 per uur op basis van vrijwilligersvergoeding.

 

Vind je het leuk om het horeca team versterken…..neem dan contact op met Jacco en / of Tjitske Brunsveld, verenigingsmanagers HCZwolle op 06-53347660 of stuur een mail naar horeca@hczwolle.nl

 

Sluit je snel aan bij het horecateam……

 
EVENEMENTEN

23-9-2015
Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2015
 
Paard-Veulen toernooi HC Zwolle 2015

Via deze manier willen wij je uitnodigen voor het Paard-Veulen Toernooi HC Zwolle op zaterdag 24 oktober 2015!

Een gezellig toernooi bedoeld voor de D8 teams en de E-teams, dus zowel E8 als E6, samen met hun "paard” (ouders, ooms, tantes, opa’s of oma’s etc.)

Ieder lid in de genoemde teams zal een persoonlijke uitnodiging hiervoor ontvangen. Heb je deze niet gehad mail dan naar paard-veulen@hczwolle.nl dan krijg je de uitnodiging alsnog.

Mis het Paard-Veulen toernooi niet, geef je snel op voor dit gezellige toernooi!

 

LET OP! Vol is Vol!

 

 

 

23-9-2015
Vrijwilligers gevraagd!!!
 

Wij, evenementencommissie Jongste Jeugd, zijn op zoek naar vrijwilligers die ons graag willen helpen bij de evenementen die wij organiseren voor de jongste jeugd van onze club.

Bij de evenementen moeten jullie denken aan het paard-veulen toernooi of het inmiddels bekende sinterklaasfeest. Het gaat maar om een paar uur per evenement. Wil je ons een handje komen helpen dan kunt u zich opgeven via paard-veulen@hczwolle.nl. Wij kunnen de hulp goed gebruiken.


 
NIEUWS

18-9-2015
Leerentveld Vrijetijd nieuwe clubkleding leverancier
 

Wij zijn blij u mee te kunnen delen dat Leerentveld Vrijetijd de nieuwe leverancier wordt van de clubkleding van HC Zwolle! Sinds jaar en dag is Leerentveld Vrijetijd een trouwe sponsor van onze club en wij zijn dan ook blij met deze samenwerking.


Op dit moment is Leerentveld Vrijetijd druk met het opstarten van deze nieuwe tak van sport binnen hun reeds bestaande winkel aan het Stadionplein. Naast de verkoop van clubkleding, zullen zij ook een ruim assortiment aan hockeyschoenen, hockeysticks en andere hockeyspullen gaan verkopen. Vanaf 1 november is er dus een volledige hockeyafdeling bij Leerentveld Vrijetijd, gevestigd in het PEC Zwolle stadion.


Vanaf nu kunt u al wel uw teamwear, trainingspakken e.d., bestellen bij Leerentveld Vrijetijd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het sponsorbestuur of met Patrick Leerentveld.


Wanneer Leerentveld Vrijetijd haar winkel volledig klaar heeft, krijgt u uiteraard een uitnodiging voor een speciale HCZ koopavond.


Met vriendelijke groet,

Namens de Businessclub HCZ


Contactgegevens:

Leerentveld Vrijetijd B.V.
Stadionplein 13
8025 CP Zwolle
038-4550755
hockey@leerentveldvrijetijd.nl

 

12-9-2015
Grote Clubactie 2015
 

GROTE CLUBACTIE 2015


Ook dit jaar doet HC Zwolle mee aan de Grote Clubactie en willen wij zoveel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas!

Afgelopen jaar is ruim € 5.000 opgehaald met de verkoop van de loten. Dit jaar willen we dit graag verbeteren! Help jij ons daar mee?


Hoe werkt het?
Alle jeugdleden van onze C, D en E-teams vragen we om minimaal 5 loten à 3 euro te verkopen. Zij worden hier via hun coach over geïnformeerd. De A- en B-jeugd dagen we uit om zoveel mogelijk Superloten te verkopen (hierover volgt later meer informatie). En mochten er seniorenteams zijn die loten willen kopen of verkopen, dan kunnen ze zich melden bij gca@hczwolle.nl!


Wat doen we met de opbrengst van de Grote Clubactie 2015?
Er zijn al wat ideeën geopperd, zoals een bijdrage aan het paard-veulentoernooi, zaalhuur voor een zaalhockeytoernooi of extra trainingsmateriaal. Maar misschien heb jij wel een veel beter idee! Mail ons waar jij vindt dat de opbrengst van de Grote Clubactie aan besteed moet worden. Uit alle ideeën kiezen we in samenspraak met het bestuur het uiteindelijke doel. Dit kunnen ook meerdere kleine doelen zijn.


Er zijn ook prijzen voor de lotenverkopers!
Om het verkopen van de loten te stimuleren, kunnen de lotenverkopers ook prijzen winnen:

 • Voor de C-, D- en E-jeugd: VIP-dag verzorgd door dames 1 of heren 1
 • Voor de A- en B-jeugd: feest in café De Bommel


Belangrijke data:

 • ·Zaterdag 12 september: de coaches C-, D- en E-jeugd ontvangen de loten voor de spelers
 • ·Zaterdag 19 september: start lotenverkoop
 • ·Zaterdag 3 oktober: C-, D- en E-jeugd levert de opbrengst in bij de coach
 • ·Zaterdag 10 oktober: coaches leveren de opbrengst in bij de wedstrijdtafel
 • ·Donderdag 10 december: trekking Grote Clubactie en Superlot
 • ·Tijdens nieuwjaarsreceptie: bekendmaking opbrengst Grote Clubactie & bekendmaking winnende teams VIP-dag.


Vragen
Heb je vragen over de Grote Clubactie? Kijk dan even hieronder of jouw vraag tussen de veel gestelde vragen staat. Staat je vraag er niet tussen, dan kun je ons mailen op gca@hczwolle.nl.

> Veel gestelde vragen Superloten (A-en B-jeugd)
> Meer informatie voor lotenverkopers E-jeugd, D-jeugd en C-jeugd
> Meer informatie voor coaches E-jeugd, D-jeugd en C-jeugd
> Veel gestelde vragen (algemeen)

 
HORECA

6-9-2015
HCZ is met spoed op zoek naar hoofddiensten en barmedewerkers
 

De horeca van HCZwolle is met spoed op zoek naar 15 hoofddiensten die het leuk vinden om de het bar proces te begeleiden en de vrijwilligers wegwijs te maken achter de bar / keuken en daar waar nodig is aan te sturen. Visie van de horeca is om alle leden / gasten op een gastvrije manier te ontvangen en te voorzien van een consumptie(s).

 

 

Wij zijn met spoed op zoek naar hoofddiensten die op de volgende tijden beschikbaar zijn:

 

 • 1x per maand op zaterdag van 08.00 – 14.00 uur of

 • 1x per maand op zaterdag van 14.00 uur – sluit  uur of

 • 1x per maand zondag van 10.00 – 14.00 uur of

 • 1x per maand zondag van 14.00 uur – sluit

   

Taken:

 

 • De barvrijwilligers ontvangen en in te werken in het barproces

 • Daar waar nodig is de bar vrijwilligers kunnen aansturen

 • De leden / gasten op een gastvriendelijke manier ontvangen bij de bar

 • Meewerken om de leden/ gasten te voorzien van consumpties

 • De leden / gasten informatie verstrekken daar waar nodig

 • Werkzaamheden die voortvloeien uit barwerkzaamheden

 

Profiel:

 

 • Ben je 18 jaar of ouder

 • Ben je enthousiast en vind je het leuk om met mensen om te gaan

 • Ben je service gericht

 • Daar waar nodig is sturend

 

Uitgangspositie is om 1x per maand een dagdeel hoofddienst te willen draaien, zoals hierboven wordt aangegeven.

 

Er wordt gewerkt via een rooster, welke wordt afgestemd op een ieders agenda en aan het begin van het speelseizoen wordt gemaakt.  

 

Vind je het een uitdaging om de bardiensten goed te laten verlopen op de zaterdag of zondag dan nodigen wij je van harte uit om contact op te nemen met Jacco en / of Tjitske Brunsveld, verenigingsmanagers HCZwolle op   06-53347660 of stuur een mail naar horeca@hczwolle.nl

 

 

 

Horeca HCZwolle zoekt met spoed barmedewerkers:

 

Wij zijn op zoek naar barmedewerkers die beschikbaar zijn woensdag van 14.00 – 23.00 uur ( dit kan ook gesplitst worden in 2 shiften van 14.00 – 18.00 en / of van 18.00 tot 23.00 uur), en voor de vrijdagen van 16.00 tot 00.00 ( deze kan ook gesplitst worden in 2 shiften van 16.00 – 20.00 en / of van 20.00 – 00.00 uur)

 

Profiel:

 

 • Ben je 18 jaar of ouder

 • Ben je enthousiast en vind je het leuk om met mensen om te gaan’

 • Ben je service gericht

   

De horeca kan je tegemoet komen met de vrijwilligersbijdrage van € 5.00 per uur.

 

Vind je het een uitdaging om de bardiensten goed te laten verlopen, om een extraatje te verdienen,  of ken je iemand die dit leuk zou vinden.   Wij nodigen je van harte  uit om contact op te nemen met Jacco en / of Tjitske Brunsveld, verenigingsmanagers HCZwolle op   06-53347660 of stuur een mail naar horeca@hczwolle.nl

 

Kom het horeca team versterken, wij kunnen het niet alleen!!!

 

 
TRAININGEN

7-8-2015
Training geven op HC Zwolle?
 

Beste leden en ouders,

Net als ieder seizoen doen we een flink beroep op enthousiaste leden die het leuk vinden om hun hockeykennis en plezier te delen door training te geven aan onze teams. We zijn voor maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagmiddag en de zaterdagochtend nog op zoek naar enkele trainers.

Je geeft training tegen een vrijwilligersvergoeding (de hoogte hiervan is afhankelijk van je leeftijd en ervaring). Daarnaast zijn er ieder jaar ook veel jeugdleden die hun stage op HC Zwolle lopen.

Kortom, wil je komend seizoen training geven stuur dan een mailtje naar technischmanager@hczwolle.nl met daarin je naam, team en welke dagen je training zou willen geven!

Met vriendelijke groet,

Bastiaan Bunnik
Technisch Manager HC Zwolle
E: technischmanager@hczwolle.nl

 

 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors