Nieuwsoverzicht
NIEUWS

31-5-2016
Laatste trainingsweek!
 
Dit is de laatste trainingsweek met de huidige teams.

Vanaf volgende week (6 juni) starten er voor top- en breedteteams de selectietrainingen voor volgend seizoen. Precieze planning volgt zsm op de site.

Zaterdag 11 juni is de Slotdag voor de jongste jeugd om het seizoen af te sluiten.
 
HEREN 1

31-5-2016
Open trainingen Heren 1
 

Na het succesvolle seizoen van Zwolle Heren 1 is de selectie op zoek naar spelers die het team zouden willen komen versterken. Heren  1 is met overmacht kampioen geworden in de 1e klasse, en gaan het komende seizoen uitkomen in de overgangsklasse.


Daarom nodigen wij jullie, die dit niveau willen halen of al hebben, uit om mee te doen op de komende trainingen elke dinsdag en vrijdag avond om 19.30 uur.


De trainingen hebben een ontspannen en een open karakter. Graag vooraf een telefoontje aan de trainer-coach: Bert Bunnik, 06-22-934885 
JUNIOREN

30-5-2016
Spannende ontknoping nadert voor MD2
 

Aanstaande zaterdag kan MD2 kampioen worden. Afgelopen zaterdag wisten de meiden de tegenstander uit Elst met 2-1 te verslaan. Deze winst zorgde voor twee punten voorsprong op Zutphen, de nummer 2 van deze poule in de 1e klasse. Zaterdag wordt in een rechtstreeks duel tegen Zutphen bepaald wie de beker wint! Winst of gelijk is voldoende om de titel binnen te slepen. De heen wedstrijd bleek een zware pot, dus dat belooft wat!


De meiden zijn in de zaal één punt tekort gekomen om kampioen te worden, dus zijn extra gedreven om dit keer de eerste plaats te verzilveren!


De meiden kunnen de steun van supporters goed gebruiken, dus kom aanstaande zaterdag allemaal om 10:45 uur naar veld 1 om de meiden van HCZ naar het kampioenschap te juichen!

 
DAMES 1

30-5-2016
Het doek is gevallen voor Dames 1
 

De beslissende wedstrijd in de play-outs tegen HBS is met 4-3 in de verlenging (golden goal) verloren.


We willen alle supporters enorm bedanken voor de steun in Bloemendaal en inZwolle!

  • Lees hier het wedstrijdverslag van Dames 1

Dames 1 HCZ

 
MATERIAALCOMMISSIE

29-5-2016
Ieder team zijn eigen trainingsset vanaf het komende seizoen
 


 

Vanaf het seizoen 2016 – 2017 krijgen vrijwel alle junioren en senioren teams van HC Zwolle de beschikking over een eigen trainingset/tas met daarin 35 ballen, 30 hoedjes en 7 hesjes.


Het bestuur van HC Zwolle heeft hiertoe besloten om de kwaliteit van de trainingen te verhogen en de teams de mogelijkheid te geven om ook op zaterdagen/zondagen goed warm te kunnen spelen voorafgaand aan de wedstrijden. Zoals velen van jullie gemerkt hebben was het containersysteem per veld de afgelopen seizoenen een doorn in het oog.


Vaak was er een tekort aan ballen of containers zelfs volledig leeg voorafgaand aan een training. Met deze nieuwe manier heeft elk team zelf de beschikking over een volledige trainingsset en kan men zelf verantwoordelijkheid nemen voor de kwaliteit van de trainingen.


De materiaalcommissie treft samen met Leerenveld Vrijetijd nu de voorbereidingen. Een van de voorbereidingen betreffen de kleine lockers die inmiddels beneden in het clubhuis staan, waar straks de teamtassen kunnen worden opgeborgen. Vanzelfsprekend houden we u via de website op de hoogte over het vervolg en de uitlevering van de sets voor het nieuwe seizoen.

 

 


Materiaal commissie.

 

 

29-5-2016
Beste keepers, aanvoerders, trainers, ouders en coaches,
 
Het einde van het seizoen 2015 / 2016 nadert. Dit betekent dat de keepersuitrusting en trainingsmaterialen weer ingeleverd kunnen of moeten gaan worden. Dit kan op onderstaande data:


DATA:
Zaterdag 18 juni a.s. van 10.00 tot 15.00 uur
Woensdag 22 juni a.s. van 19.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 25 juni a.s. van 10.00 tot 15.00 uur
Woensdag 29 juni a.s. van 19.00 tot 21.00 uur
 

JONGSTE JEUGD E t/m D8 tallen:
Tassen met keepersuitrusting seizoen 2015 / 2016 graag inleveren op de bovengenoemde datum en tijden.


JEUGD D 11 tallen t/m A:
Alle elftallen zonder vaste keeper worden eveneens verzocht de keepersuitrusting / tas in te leveren van het seizoen 2015 / 2016 zodat we deze tassen weer kunnen uitdelen aan de nieuwe elftallen voor het seizoen 2016 -2017.


ALLE VASTE KEEPERS (ook Senioren)
Alle keepers die volgend seizoen 2016 / 2017 doorgaan met keepen hoeven NIET hun tas in te leveren. Als materiaalcommissie hebben we al een groot deel van de tassen gecontroleerd (als dit voor jouw tas ook zo is, heb je een door de materiaalcommissie ingevuld formulier in je keeperstas/locker gevonden met verdere instructies).


Aan de keepers die volgend seizoen doorgaan de vraag om door te geven in
welk elftal je in het nieuwe seizoen gaat keepen?  Mail dit antwoord z.s.m. naar: materiaalcie@hczwolle.nl


Vaste keepers die ondanks de controle door de materiaalcommissie toch het idee te hebben, mankementen, kapotte en of te kleine materialen hebben kunnen eveneens een mail sturen naar materiaalcie@hczwolle.nl graag met vermelding van de volgende gegevens:
Naam: ………
Telefoonnummer: ……….
Mailadres: ………………
Team: ………..
Mankement: ……..

Vanuit de materiaalcommissie krijg je voor het komende seizoen dan een reactie
 

Wij adviseren de keepers om het materiaal voor het nieuwe seizoen (in de vakantie) eens een verfrissend sopje te geven!  Wanneer je vragen hebt hoe dit te doen: zie het instructieboekje onder Materialen op de website van HCZwolle of Youtube: OBO tutorial Gear Cleaning

Let op: Aan het eind van het seizoen halen we alle lockers leeg, zodat we de locker volgend seizoen aan iemand anders kunnen geven, opnieuw kunnen indelen. Neem als vaste keeper dus je tas mee naar huis voor de was- opfrisbeurt.

 
Samenvattend:
Stuur dus altijd een e-mail naar de materiaalcommissie, ook al is je uitrusting compleet en in orde is, laat vooral weten in welk team je komend seizoen gaat spelen.

1.Blijf je ook vaste keeper in het seizoen 2016 / 2017 lever dan NIET je keeperstas in tijdens de genoemde data en tijden in voor controle. Jullie behouden de zelfde keeperstas met inhoud.

2.Ben je geen vaste keeper in het seizoen 2015 / 2016 en/of 2016 / 2017? Dan ben je verplicht om de keepersuitrusting in te leveren op genoemde data en tijden.

3.Haal evt. sloten van de tassen af en bewaar ze voor komend seizoen.

4.Tassen die te laat binnenkomen beschouwen wij als niet ontvangen. Tenzij je de materiaalcommissie daarover tijdig bericht. Dan kunnen we een andere afspraak maken.

5.Senioren: Blijf je ook vaste keeper in het seizoen 2016 / 2017 lever dan NIET je keeperstas in tijdens de genoemde data en tijden in voor controle. Mocht je stoppen met keepen, lever dan wel je spullen in op bovengenoemde data
 
6.Keeperskluisjes:
Er wordt vanaf D11 talen een nieuw kluisje aangewezen door de materiaalcommissie. Dit doen we voorafgaand aan de start van het nieuwe seizoen. Keepers die van de A jeugd naar de senioren gaan kunnen na de vakantie gebruik maken van de senioren ruimte onder de tribune.


7.Trainers zijn verplicht de in bruikleen geleende materialen weer in te leveren op de boven genoemde data en tijden.

Trainers let op:
Met ingang van het seizoen 2016 / 2017 gaan we over op een ander systeem voor de trainingen waarbij de teams eigen trainingssets krijgen. Hierover wordt iedereen binnenkort via de website van HC Zwolle verder geïnformeerd.
Zorg dus dat je, je spullen compleet ingeleverd worden, denk hierbij met name aan de ballen.


Alleen met behulp van jullie medewerking en het correct inleveren van de materialen kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen volgend seizoen kan worden voorzien van de juiste materialen en weer met plezier kan hockeyen / keepen.
 
Bedankt voor jullie medewerking.
  
Ouders, Coaches of trainers LET OP:

Cornermasker , Coach map/bord en ballen:

Ook moeten de strafcornermaskers , coach map / bord en ballen ingeleverd worden op bovenstaande data en tijden.

Indien de cornermaskers niet (op tijd) worden ingeleverd op bovenstaande data en tijden dan zal de materiaalcommissie de penningmeester van HCZwolle verzoeken om de door u getekende éénmalige machtiging te laten incasseren. Dit geld overging(s) ook als blijkt dat de cornermaskers niet meer in u bezit zijn, Meld dit altijd aan de materiaalcommissie

Indien dit niet wordt gedaan zal er in overleg met de materiaalcommissie en de verantwoordelijke worden gekeken naar een passende oplossing. Denk hierbij aan het betalen van een bedrag van €50,- per masker.
 
De materiaalcommissie,
E-mail:materiaalcie@hczwolle.nl

 
JUNIOREN

29-5-2016
HCZ MD1 Kampioen, op naar het NK!!
 

Afgelopen zaterdag is MD1 kampioen geworden in het district Oost en daarmee het felbegeerde ticket naar het NK verworven. Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van 6 punten op nummer 2 Union was 1 punt tegen Upward voldoende.


Er was gezonde spanning vooraf maar vanaf het fluitsignaal was er 1 ploeg die wilde winnen. Zwolle creëerde kans op kans maar het was pas laat in de 1e helft toen de 1-0 viel. Daarna ging Zwolle vrijer spelen en legde een prachtige pot hockey op de mat. Met nog meer energie werd Upward in de 2e helft ver teruggedrongen in een soort handbal verdediging.


Het was lastig om het de laatste push te geven naar een doelpunt. Na een regen van strafcorners wisten de meiden ook weer laat in de 2ehelft via een strafcorner het net te vinden. Met de 2-0 was het kampioenschap binnen!! Het werd op en rond het veld uitbundig gevierd. Er is echter geen tijd om lang na te genieten, op 19 juni aanstaande wacht het NK bij het Gooische en zal er nog hard doorgetraind worden…wordt vervolgd.

 

 

19-5-2016
18 juni Kennismakingsdag voor alle jeugdspelers uit de A, B en C.
 

Op deze dag spelen alle niet-selectieteam hun eerste wedstrijden ter kennismaking met hun nieuwe teams van volgend jaar!


Dus speel jij volgend seizoen in een A, B of C team, maar kom je niet in aanmerking voor het 1e of 2e team dan moet je 18 juni in je agenda zetten.


Een week voor de 18e worden alle nieuwe zogenaamde breedte-teams kenbaar gemaakt. Inclusief de nieuwe coaches voor het seizoen 2016-2017. Nadere informatie volgt via de site en/of de mail.


Ook voor de jongste jeugd spelers zijn op 18 juni kennismakingswedstrijden.  De nieuwe 8- en 11-tallen spelen in de ochtend twee wedstrijden van 30 of 35 minuten.

De nieuwe F-teams worden bekend gemaakt op de informatiebijeenkomst voor de ouders. Zij maken dus kennis eind augustus.


De breedtecommissie.

 
TRAININGEN

17-5-2016
Extra zomertrainingen
 

Extra zomertrainingen

Na de goed bezochte zomertrainingen van vorige jaren, verzorgt HC Zwolle dit seizoen weer extra trainingen voor de F, E, D, C, B en A-leeftijd. Deze staan weer onder leiding van de trainers Wilco Prins en Jeroen Pol. In een zestal trainingen wordt extra aandacht besteedt aan techniek en tactiek. Elke hockeyer, kan tijdens de trainingen op niveau werken om zijn of haar hockeytechniek te verbeteren. Je hoeft dus geen talent te zijn!


Op de volgende data zijn de trainingen op de velden van HC Zwolle, tijden zijn afhankelijk van het aantal inschrijvingen per leeftijdsgroep:


Maandag 13, 20 en 27 juni

Vrijdag 17, 24 juni en 1 juli


Kosten voor deze extra trainingen bedragen €75,- per speler

Je kunt je aanmelden met naam, leeftijd en team waar je dit seizoen speelt,

bij pp.hockeyschool@live.nl Na je aanmelding volgt verdere info.

Voor vragen kun je bellen met Wilco (0683369793) of Jeroen (0650747361).


Wij kijken uit naar jullie deelname!!


Met sportieve groet,
Wilco & Jeroen

 
EVENEMENTEN

11-5-2016
Familie Hockey Toernooi
 

Zondag 28 augustus is het weer zover, het vierde ABN-AMRO familietoernooi vindt dan plaats op de velden van HCZ. Dit jaar met nieuwe organisatoren, maar volgens het beproefde en de laatste jaren succesvol gebleken concept.


Vorig jaar zat het toernooi binnen 2 weken na de aankondiging vol. Je moet er dus snel bij zijn, zeker omdat we dit jaar een absolute beperking hebben ingesteld tot 24 teams en VOL = VOL.


Het toernooi heeft een strikt recreatief karakter. We spelen dus met jong en oud door elkaar op een heel veld 11 tegen 11. Elk team moet uit minstens 2 generaties bestaan; dus teams met alleen senioren, of alleen jeugdleden zijn niet toegestaan. En; ieder team levert per wedstrijd een speler die kan fluiten.


De kosten: 175 euro per team (13 spelers). Dat is inclusief munten voor frisdrankjes, lunch, avondeten, een ijsje en omlijstend programma. Voor elke extra speler kun je voor € 15,-- per persoon muntjes kopen. Betalingen uitsluitend contant !


Hierbij een kort overzicht van de dag (onder voorbehoud).


11.00 Ontvangst

11.30 Gezamenlijke warming up

12.00 Start wedstrijden.

13.00- 14.00 Lunch

17.00 Einde wedstrijden, borrel

17.30 prijsuitreikingen (taartwedstrijd, originaliteits- en sportiviteitsprijsprijs, toernooiwinnaar)

18.00 eten

20.00 Einde


Opgeven kan uitsluitend via het volgende e-mailadres: familiehockeytoernooihcz@gmail.com


Vragen en opmerkingen kunnen ook via ditzelfde adres gestuurd worden.


Wij hebben er zin in !!!


De commissie

Fam Borstlap-Kroese, Douma-Saarloos, Kalhorn-Jeekel, Voors

 

9-5-2016
Woodstick De Haan Advocaten Trimtoernooi 2016
 

Gezocht: voor het Woodstick De Haan Advocaten Trimtoernooi 2016 zoeken wij nog een aantal Scheidsrechters en Hostessen!


Op zaterdag 18 juni vanaf 17 uur start het toernooi, je krijgt als vrijwilliger eerst een welkomsthapje en later op de avond schuif je aan aan het buffet, je krijgt 2 drinkmuntjes en mag ook bij het feest blijven dat tot 01:00 uur duurt.


Vind jij het leuk om mee te doen? Geef je dan individueel, met vriend of vriendin, of met je hele team op via woodstick@hczwolle.nl! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen van der Horst via 06-43097463. Zie ook de site woodstickhcz.nl


Voorproefje? https://www.youtube.com/watch?v=PQFPleRP5Oc 
TOP HOCKEY

1-5-2016
Start Seizoen 2016-2017 Tophockey
 

Om ervoor te zorgen dat alle topteams optimaal aan de voorcompetitie beginnen, zullen we op tijd moeten starten met de voorbereiding. Dit betekent dat op het moment dat je geselecteerd wordt voor de topselecties, wij verwachten dat je vanaf 15 augustus terug bent van vakantie. Dit is de op één na laatste week van de schoolvakantie. Stem je vakantieplanning daar alsjeblieft op af. Mocht je dan nog niet terug zijn, dan zal dit gevolgen kunnen hebben voor je positie binnen de selectie.


Met vriendelijke groet namens de Tophockey Commissie,


Bastiaan Bunnik
Technisch Manager HC Zwolle
technischmanager@hczwolle.nl

 
DIVERSEN

1-5-2016
Maatschappelijke stage
 
Maatschappelijke stage is een vorm van leren door vrijwilligerswerk te doen.

Deze stage is sinds een aantal jaren onderdeel van het schoolprogramma, net zoals andere vakken.

Hoe de stage ingericht wordt, is afhankelijk van de school en het schooltype.

Je mag zelf bepalen waar en hoe je stage gaat lopen, als het maar past binnen de spelregels.

Deze spelregels heb je van school gekregen. Het is ook mogelijk om deze maatschappelijke stage bij HC Zwolle te doen, o.a.:

- door het mee helpen van training geven of
- het organiseren van toernooien e/o feesten of
- het fluiten van wedstrijden of
- probeer zelf iets anders leuks te bedenken.

Je kunt je hiervoor opgeven bij Jules Spaanjaars

E-mailadres: vrijwilligers@hczwolle.nl
 


EVENEMENTEN

30-4-2016
HC Zwolle hockeykamp 2016
 

Beste ouders/verzorgers,

Het seizoen loopt ten einde, de laatste wedstrijden worden gespeeld. Dat betekent 1 ding. De voorbereidingen van het hockeykamp 2016 zijn weer begonnen.

 

Het aanmelden is weer mogelijk!

 

Wanneer: van 22-26 augustus.

 

Leeftijdscategorie: 10 t/m 12 jaar.

 

Bij het aanmelden graag vermelden:

 

-Naam

-Geboortedatum

-Adres

-Telefoonnummer

-Team


 

 

Aanmelden kan via het e-mailadres van hockeykamp2016@gmail.com. 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors