Nieuwsoverzicht
NIEUWS

2-9-2015
Grote Clubactie 2015
 

GROTE CLUBACTIE 2015


Ook dit jaar doet HC Zwolle mee aan de Grote Clubactie en willen wij zoveel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas!

Afgelopen jaar is ruim € 5.000 opgehaald met de verkoop van de loten. Dit jaar willen we dit graag verbeteren! Help jij ons daar mee?


Hoe werkt het?
Alle jeugdleden van onze C, D en E-teams vragen we om minimaal 5 loten à 3 euro te verkopen. Zij worden hier via hun coach over geïnformeerd. De A- en B-jeugd dagen we uit om zoveel mogelijk Superloten te verkopen (hierover volgt later meer informatie). En mochten er seniorenteams zijn die loten willen kopen of verkopen, dan kunnen ze zich melden bij gca@hczwolle.nl!


Wat doen we met de opbrengst van de Grote Clubactie 2015?
Er zijn al wat ideeën geopperd, zoals een bijdrage aan het paard-veulentoernooi, zaalhuur voor een zaalhockeytoernooi of extra trainingsmateriaal. Maar misschien heb jij wel een veel beter idee! Mail ons waar jij vindt dat de opbrengst van de Grote Clubactie aan besteed moet worden. Uit alle ideeën kiezen we in samenspraak met het bestuur het uiteindelijke doel. Dit kunnen ook meerdere kleine doelen zijn.


Er zijn ook prijzen voor de lotenverkopers!
Om het verkopen van de loten te stimuleren, kunnen de lotenverkopers ook prijzen winnen:

  • Voor de C-, D- en E-jeugd: VIP-dag verzorgd door dames 1 of heren 1
  • Voor de A- en B-jeugd: dat vertellen we later… J


Belangrijke data:

  • ·Zaterdag 12 september: de coaches C-, D- en E-jeugd ontvangen de loten voor de spelers
  • ·Zaterdag 19 september: start lotenverkoop
  • ·Zaterdag 3 oktober: C-, D- en E-jeugd levert de opbrengst in bij de coach
  • ·Zaterdag 10 oktober: coaches leveren de opbrengst in bij de wedstrijdtafel
  • ·Donderdag 10 december: trekking Grote Clubactie en Superlot
  • ·Tijdens nieuwjaarsreceptie: bekendmaking opbrengst Grote Clubactie & bekendmaking winnende teams VIP-dag.


Vragen
Heb je vragen over de Grote Clubactie? Kijk dan even hieronder of jouw vraag tussen de veel gestelde vragen staat. Staat je vraag er niet tussen, dan kun je ons mailen op gca@hczwolle.nl.

> Meer informatie voor lotenverkopers E-jeugd, D-jeugd en C-jeugd
> Meer informatie voor coaches E-jeugd, D-jeugd en C-jeugd
> Veel gestelde vragen (algemeen)

 
ZAALHOCKEY

1-9-2015
Inschrijven zaalcompetitie KNHB
 
De inschrijving voor de zaalcompetitie van de KNHB moet gedaan worden.
Voor dit zaalseizoen hebben we plek voor ongeveer 40 teams, dit komt door de beperkte zaalruimte in Zwolle voor de trainingen en het aantal beschikbare ‘thuishallen’ die wij als club moeten hebben voor de competitiewedstrijden.


Zaalhockey is voor de jeugdselectieteams verplicht, dus is er ruimte voor ongeveer 18 jeugdteams vanuit breed. Bij meer inschrijvingen zullen wij dus weer moeten gaan loten. Naast Dames1 en Heren1 is er helaas geen mogelijkheid voor seniorenteams voor zaalcompetitie.

 
Opgave voor zaalcompetitie gaat als volgt:
Stuur een mail naar zaal@hczwolle.nl  uiterlijk 13 september (deze mail kan alleen door de coaches gestuurd worden). Hierin graag vermelden: naam veldteam, naam zaalcoaches en contactgegevens, gewenste klasse waarin je wilt uitkomen.

Let op, de lijsten met namen zullen we later vragen maar een zaalteam kan alleen ingeschreven worden met minimaal 9 spelers(sters). De hoogte van de zaalcontributie staat nog niet vast, deze wordt 16 september in de ALV besproken.
 
Zaalcie. HCZwolle
 
JUNIOREN

30-8-2015
Kick-off JC2
 

JC2 is druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Na een aantal trainingen en oefenwedstrijden was het zaterdagmiddag jl. tijd voor teambuilding buiten het hockeyveld.

De jongens hebben een kickboks clinic gehad bij Tabanon in Zwolle. Het team is in anderhalf uur tijd meegenomen in de wereld van de kickbokssport. Hierbij is onder andere is gewerkt aan snelheid, conditie, lenigheid, controle en mentaliteit, alles met respect voor elkaar.

Het was een geslaagde middag, JC2 is klaar voor het seizoen 2015-2016!

 

Sportieve groeten van JC2


 
TRAININGEN

28-8-2015
De keeperstrainingen gaan weer van start
 
Kijk op de site onder trainingen voor meer informatie.

Wilco Prins
Trainers Coördinator HC Zwolle
trainerscoordinatorkeepers@hczwolle.nl
 
NIEUWS

27-8-2015
Uitnodiging workshops "4 inzichten over trainerschap en coaching"
 

Zou je willen weten hoe je een veilig sportklimaat kunt creëren als trainer of (beginnende) coach? En hoe je ervoor kunt zorgen dat de spelers in je team meer plezier hebben en zich beter kunnen ontwikkelen? Kortom, zou je meer willen weten over coachen en het trainerschap? Dan is dit wat voor jou!

 

Twee workshopavonden waarin de 4 inzichten over coachen en trainerschap worden behandeld. Je krijgt praktische tools om verantwoord te trainen en te coachen. Je leert wat het inhoudt en vooral hoe je het kan toepassen.

 

Voor een indruk: https://www.youtube.com/watch?v=Crs_tvVqq7c

 

Data:

1e Avond – 7 september van 19:30 tot 22:30

2e Avond – 21 september van 19:30 tot 22:30

 

Deze avonden worden opgevolgd door een observatieavond/middag waarna je een persoonlijk rapport ontvangt. Het programma Veilig Sportklimaat is een initiatief van NOC*NSF.

 

Er is een beperkt aantal plaatsen voor deze workshops, dus meldt je snel aan middels een mailtje (vermeld je naam en team) naar technischmanager@hczwolle.nlDeadline voor aanmeldingen is woensdag 2 september. Na 2 september zullen we deelname bevestigen.

 
JUNIOREN

25-8-2015
HC Zwolle MD1 wint topklasse toernooi in Alkmaar
 

Afgelopen zondag heeft HCZ-MD1 het sterk bezette Berrie toernooi in Alkmaar gewonnen. In het prachtige en zonovergoten hockeycomplex waren de tegenstanders onder andere ‘Hurley MD1 en MD2’, ‘IJburg’, ‘Alphen’ en ‘Alkmaar’. Drie maal winst en 2 maal gelijkspel was voldoende voor de toernooiwinst.

Daarnaast wist Lieselore Bonenkamp van Zwolle met 6 goals topschutter van het toernooi te worden. Naast het mooie resultaat was het vooral een gezellige dag met veel meegereisde ouders en liet MD1 mooi hockey zien.

Op naar de competitie!


 
EVENEMENTEN

13-8-2015
Swollywood toernooi, the Bollywood edition
 
Het toernooi dat je niet wilt missen!

Zaterdag 24 oktober is het weer zover. HC Zwolle rolt de rode loper uit!

Dan is het Swollywood hockey toernooi. Dit jaar de Bollywood edition.

 

Graag verwelkomen we je in Indiase sferen, met Hollywood allure. Een sportieve hockeycompetitie voor de felbegeerde 1e plaats, afgesloten met een knallend feest.

 

Het toernooi voor A-teams die topklasse of hoger spelen is in de herfstvakantie.

Aansluitend hebben veel spelers schoolexamens. Om studie en plezier goed te kunnen combineren begint het toernooi daarom rond 15.00 uur. Zo kan de hele ochtend gebruikt worden voor studie (of werk of..…), de middag voor hockey en de avond voor een spetterend feest.

 

De kosten per team zijn € 175.

Per team van 15 personen. Elke persoon extra € 10.

 

Dus mis het niet meld je team snel aan via onderstaand formulier.

 

-no one looks back on their life and remembers the nights they had plenty of sleep-

 

Tot 24 oktober!

 

De A-toernooicommissie
 
TRAININGEN

7-8-2015
Training geven op HC Zwolle?
 

Beste leden en ouders,

Net als ieder seizoen doen we een flink beroep op enthousiaste leden die het leuk vinden om hun hockeykennis en plezier te delen door training te geven aan onze teams. We zijn voor maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagmiddag en de zaterdagochtend nog op zoek naar enkele trainers.

Je geeft training tegen een vrijwilligersvergoeding (de hoogte hiervan is afhankelijk van je leeftijd en ervaring). Daarnaast zijn er ieder jaar ook veel jeugdleden die hun stage op HC Zwolle lopen.

Kortom, wil je komend seizoen training geven stuur dan een mailtje naar technischmanager@hczwolle.nl met daarin je naam, team en welke dagen je training zou willen geven!

Met vriendelijke groet,

Bastiaan Bunnik
Technisch Manager HC Zwolle
E: technischmanager@hczwolle.nl

 

 
DAMES 1

30-7-2015
Gezocht: video man/vrouw voor Dames 1
 

Altijd al onderdeel willen uitmaken van het begeleidingsteam van Dames 1?

Nu is daar je kans. Wij zijn op zoek naar een video man/vrouw voor Dames 1. (Eventueel met z’n tweeën mag ook).

Zit je in de C, B, A of ben je senior dan kom je hiervoor in aanmerking. Uiteraard krijg je een kleine vergoeding. Interesse?

neem dan contact op met de coach van Dames 1,

Roel Stofmeel,roel.stofmeel@home.nl.


 
ARBITRAGE

12-7-2015
Nieuwe spelregels per 1 augustus 2015
 
Vanaf 1 augustus 2015 worden in Nederland de volgende spelregelwijzigingen ingevoerd.

1.    Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd. Dit geldt voor alle categorieën spelers/speelsters (junioren/senioren/veteranen) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden.

Spelers kunnen uitsluitend om medische redenen ontheffing aanvragen bij de KNHB. Zij dienen op verzoek van de scheidsrechters de schriftelijke ontheffing van de KNHB te tonen. Meer informatie over deze dispensatieregeling vind je hier.

2.    De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

3.    Een aanvallende vrije slag binnen vijf meter van de cirkelrand wordt genomen op de plek van overtreding. De bal wordt niet meer  teruggelegd tot een plek vijf meter buiten de cirkel. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

4.    Een groene kaart betekent naast een waarschuwing ook een tijdstraf van twee minuten. De scheidsrechters timen de straftijd.

5.     Voor wedstrijden IN DE SENIORENCOMPETITIE geldt dat spelers op een gecontroleerde manier de bal op elke plaats in het veld mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen en spelen op elke hoogte, inclusief boven schouderhoogte, mits dit niet gevaarlijk is of leidt tot gevaarlijk spel.

6.    Voor wedstrijden IN DE JUNIORENCOMPETITIE geldt dat spelers de bal NIET boven schouderhoogte mogen stoppen, ontvangen, laten afketsen of spelen. Uitsluitend een (doel)verdediger mag een schot op doel boven de schouder met zijn stick stoppen of laten afkaatsen.

In Nederland blijft een wedstrijd uit twee helften van 35 minuten bestaan en zal de tijd bij strafcorners en doelpunten niet 40 seconden worden stilgezet.


Zie ook de briefing bondsscheidsrechters 2015-2016 voor meer uitleg.


Arbitrage cie
 
Hoofdsponsors
Adverteerders
Sponsors